Starševski čvek

izvoz na avtocesto v Mengšu

Default avatar
Slučajno veste kdaj bo (če bo), narejen izvoz / uvoz na avtocesto v Mengšu ? Promet v Mengšu je naravnost obupen, približno takšen kot v Romuniji. Na dvopasovnici srečaš vse. Od težkih šlepov, traktorjev, konjske vprege, dobrih terencov, slabih avtomobilov, itn. Mislim, da je tukaj priključek na autobahn že nujen.

Pred lokalnimi volitvami je bilo nekaj govora na to temo, samo nisem dobro spremljal.
Default avatar
Na kateri "autobahn" bi se pa priklapljal v Mengšu?
Default avatar
Rok-1 je napisal/a:
Na ROUTE 66!☺☺☺
Default avatar
Se vozim mimo Mengša pa blizu še nisem videla avtoceste. Najbljižja dvopasovnica je pa v Trzinu. Tako da mi ni čisto jasno o čem govoriš. Že leta se govori o dokončanju obvoznice, ki bo ves tovorni promet, ki išče bljižnice, preusmerila ven iz Mengša. Je pa res da je čedalje več tovornjakov in avtov. Iz leta v leto je slabše. Ozko grlo je star Trzin in potem dvopasovnica do obvoznice. Obvoznica pa itak stoji. Zadnji čas da začnemo delat na alternativi - javni prevoz.
Default avatar
Vsak dan je napisal/a:
promet skozi Mengeš je res obupen. Da res bi lahko delali na temu, da spravimo ves tovoren promet na avtobuse in na kolesarske steze.

Do gorenjske avtoceste je razdalja cca. 7km, do štajerke pa cca 6kM. zakaj bi bil tak problem narediti izvoz v Mengeš ?

Sama obvoznica mislim da ne bo naredila kaj dosti, razen stroškov.
Default avatar
gost žblj je napisal/a:
na slovenski mother road. oba autobahna nista deleč. direktn priključek bi pomoje rešil težave tu.
Default avatar
ACCO je napisal/a:
In za vse veljajo isti predpisi. Si prepričana, da nimaš s tem problemov?
Default avatar
No pa dajmo. Kamničani imajo že zdaj do ac na vodicah tistih 7km, ampak se potem tudi na ac ze zacne basat in gredo raje tu cez. Tisti iz Most imajo še bližje do avtoceste, jih nekako ni v tem koncu, psst seveda so, ker stoji od tunela naprej ali pač ne? Radomljani, Vir in drug konec gre na ac Domžale in stoji potem tam. Sam Mengeš pa tudi ne verjamem, da bi se še par km vozili do nekega uvoza na ac. Za koga torej delat?
Default avatar
Ne bluzi. Promet še ni obupen. Je samo pojačan v prometnih konicah. Takrat se po cesath mimo Mengša vali promet kjer je 90% osebnih avtov. In ta del bo treba dat na javni prevoz.Tovorni promet je pojačan predvsem:
1. Ker iščejo bljižnice - grejo dol iz Štajerske avtoceste, cez Domžale, Mengeš in v Vodicah na gorenjsko avtocesto
2. zato ker je kar nekaj občin sredi polj ob mestih zgradilo industrijske cone

Avtocesta je predaleč da bi imel Mengeš svoj izvoz! V Sloveniji je še marsikje bolj potrebna avtocesta ali vsaj dvopasovnica. A je to res tako težko dojet.
Default avatar
ACCO je napisal/a:

Nabavi helikopter . Jaz se vozim naokoli kar na metli. Nobenih težav. Ne pogrešam nobenega priključka na avtocesto. Sicer pa - je na avtocesti kaj bolje? Norenje in drvenje.
Default avatar
Zjutraj si lahko zelo srečen če se po avtocesti lahko pelješ 60 na uro. To je že luksuz. Štajerka se ustavi pri Lukovici, gorenjka pa malo za Vodicami. To ji hočemo razložit. Mengeš je veliko pridobil z obvoznico. Zjutraj se ustavi na koncu Mengša proti Trzinu in se potem cijaziš do Ljubljane. Ampak še enkrat - večina vozil je avtov.