Forum.Over.Net

Starševski čvek

Se vam zdi porodniška predolga?

Default avatar

točno to

zgembutin je napisal/a:
In to so samohranilke, cigani in priseljenci.
Ves denar zagonijo za čike in pir - po cote in hrano tak hodijo na RK.

Me zanima, če bi jih tožil en polnoletni otrok:
- mati, dobivala si 250 €/m zame.

To je 3000 € na leto! Krat 18 let (pa vzemimo 15 let) = 45 000 €!!!


Kje je ta denar od otroka? Jedel je polento in makarone, oblekel ga je Karitas, cunje je dala mati prat k svojim.... šolal se je zastonj (plus zastonj malica, kosilo), na morje je hodil z RK.

Izkašljajte svoje račune!! Jap, vsi živijo na račun otrok!! Eni za pir in čike, drugi avto in benz, tretje manikura in umetni joški, frizeraj in kavice....!!

VSE NA RAČUN OTROK!! Jaz poznam same take tiče in tičke!
Default avatar

teckanosecka

Mislim, da tole obsojanje kakšen starš je nekdo glede na to koliko časa je doma ni niti približno pravično. Moja starša sta večino mojega otroštva predelala oz. garala, a sta vseeno našla čas zame oz. način, da me vklopita. Velikokrat sem šla tudi na teren z očetom, bila pri mami v službi itd. - se je pač dalo. Ko sta bila fraj, smo vedno hodili na izlete v neznano (za London ravno nismo imeli denarja), hodili v gozd, včasih pobirali kostanj, gobe, včasih pa samo listje.
In imam krasne spomine.
Poznam pa ogromno takih "mamic", ki so bile doma in se pol toliko niso ukvarjale s svojimi otroci. Je blo treba čistit, kuhat, kofetkat s sosedami in gledat telenovele. Tako da soditi kakšen je starš - glede na to koliko je doma in koliko v službi, je nesmiselno.
Default avatar

Tako je

zgembutin je napisal/a:
Žal je res tako.
Default avatar

Nitine

Tisto eno leto nadomescanja je super priloznost za mlade brez izkusenj, da se nekaj naucijo in dobijo prve izkusnje. Poznam vec primerov, ko so tako dobili prvo zaposlitev in se potem tudi redno zaposlili. Se pa s stalisca ekonomije porodniska se kako splaca, sicer bomo ostali brez bodocih davkoplacevalcev.
Default avatar

specialna pedagoginja

MagdalenaB je napisal/a:
Kljub temu pa pretiravanje prav tako ni koristno. Dandanes imamo skoraj več dela z otroci, katerih mame se pretirano ukvarjajo z njimi. S tem ko jih ves čas animirajo, ti otroci ne znajo ničesar sami narediti ali se česa domisliti, niso samostojni. Pogosot tudi mame rešujejo težave otrok, s čimer otroka izolirajo od socializacije in se otroci težje vključujejo v družbo med vrstnike.
Nobeno pretiravanje žal ni dobro. Niti zanemarjanje, niti plačevanje odsotnosti z dragimi igračami, niti pretirana skrb in animacija otrok.