Starševski čvek

Premalo delujoča ščitnica

Default avatar
Tiste, ki imate težave s ščitnico (premalo delujoča ščitnica) in se zdravite, se je vaše stanje izboljšalo. Namreč, na pregledu so mi ugotovili, da moja ščitnica premalo deluje. Nisem imela nobenih drugih simptomov kot to, da kljub hujšanju nisem spravila kilogramov dol. Zanima me, tiste, ki imate težave s ščitnico ali ste ob ustreznem zdravljenju lahko kaj shujšale ali ste se še bolj zredile? V ponedeljek imam pregled pri zdravniku in pričakujem, da bom dobila kakšna zdravila
Default avatar
A si že bila pri tireologu? So ti vzeli kri za hormonske preiskave; TSH, t3, t4? Jaz sem imela veliko simptomov; utrujenost, vrtoglavice, lomljivi nohti, počasna prebava, močno izpadanje las. Zdravila so omilila nekatere simptome, ne pa vseh. Zase sem ugotovila, da mi najbolj pomaga redna fizična aktivnost, kot so sprehodi in kombinirana vadba kardio in za moč. Kilogrami grejo po uvedbi zdravila lažje dol.
Default avatar
nova ščitnica je napisal/a:
Kaj pa izpadanje las, kako to ustavit?
Default avatar
Meni še vedno prekomerno izpadajo lasje, pa jej euthyrox že eno leto. Ne vem, hvala Bogu imam res veliko las.
Default avatar
Pergamot je napisal/a:
Zakaj pa ne jemljes joda, ki je prav za delovanje ščitnice?
Default avatar
Zato, ker jod lahko hitro predoziraš in ker ne moreš ščitnice zdravit sam, ker lahko narediš veliko škode. Zato pa rabiš tirologa.
Default avatar
Jod, vsebnost v telesu, si lahko preprosto stestiramo kar sami, s kapljico lugolove na komolčnem zgibu, torej preko kože.
Če madež ostane še po 24. urah, je joda dovolj, če po 8. urah, ga primanjkuje, če prej kot v tem času, pa smo v hudem pomanjkanju.
Sicer lahko zelo dobro doziramo sami in se opazujemo, lahko le s polovičko kapljice, kar je komaj 1/4 vsega potrebnega joda za en dan.
Vendar moramo začeti počasi in postopno poviševati do želene oz potrebne količine. Dnevna potreba zadovoljita dve kapljici.
Vendar pri hudem pomanjkanju bomo verjetno potrebovali več, lahko traja tudi pol leta, da se naše telo napolni z jodom.
Pozabiti ne smemo niti na selen, tega dobimo z dvema brazilskima oreščkoma dnevno.
Kadar lasje še vedno izpadajo, je možno, da smo zastrupljeni s kandido ali oa nam manjka še kakšen mineral.
Po mojih izkušnjah, nam jih manjka še kar nekaj in nič ni narobe, če si še kakšnega privoščimo. Seveda naravnega in tehnične čistoče.
Nobenih kitajskih in proizvodov iz koruze, soje ipd. Bodimo pozorni na to.
Najbolje je, da si v navadno pršilko pripravimo morje v malem in si doziramo minerale transdermalno.
Default avatar
nova ščitnica je napisal/a:
Lahko poveš, kakšen jod uporabljaš in kako ga predoziraš, na kakšen način?
Default avatar
Lugolova raztopina je napisal/a:
Mene bi resnicno zanimal se kaksen pogovor s teboj, ker ima tudi punca dosti tezav s tem in bi mi morda znala se pomagat oz. dat nekaj nasvetov (:
Default avatar
Težave s ščitnico so lahko tudi posledica preveč toksičnih kovin v telesu, v tem primeru je bolj na mestu razstrupljanje. Morda se pozanimat pri kakem izvajalcu bioresonančne terapije ali pa boljšem nutricionistu.
Default avatar
Zelo si razgledana je napisal/a:

Jod je zelo pomemben element iz narave za naše telo, ki ga telo samo ne more proizvesti, kot tudi drugih mineralov ne.
Večina mineralov imajo poleg ostalih, nalogo usmerjati hormone.
Kako zelo je jod pomemben, zvemo takoj, ko še niti dobro odrasli nismo, do same zmožnosti reprodukcije, pri obeh spolih, do zdravega delovanja žleze ščitnice, ter same varnosti, preventivne kot kurativne pri radiaciji, končno pri samem radioaktivnem jodu, s katerim zdravniki uničijo žlezo ščitnico.
Nenazadnje, pri preventivnim in kurativnim zdravljenjem raka, sploh kožnega, ženskih reproduktivnih organov,tudi dojk in moške prostate.
Ko vemo, kakšno vlogo ima pravzaprav žleza ščitnica v našem telesu, tako na fizičnem, kot mentalnem nivoju, nam pomen joda pove ogromno.
Še posebej, ko povežemo dementnost in neustrezno delovanje te žleze.

Želim si, da bi vsi mladi vedeli vse o vlogi mineralov v njihovem telesu, ter o tem, kako si lahko pomagamo najprej sami sebi.
Že samo premalo razviti dečki in deklice, mladostniki, primarni in sekundarni znaki, zakaj je prišlo do tega in kako to stanje na preprost način popraviti.
Drug problem je neplodnost. Večina parov nima pojma, da je najprej potreben test za pomanjkanjem, podhranjenostjo z jodom, kar se da na preprost način in v kratkem času odpraviti.

Kakšne probleme imata in koliko sta pripravljena preštudirati dostopne literature?
Mogoče dam ustrezni namig.
Naj omenim, da se telo zdravi edinole samo. Treba mu je le pomagati, še, ko vemo, kaj so zdravniki odkrili.
Dostikrat pa sami odkrijemo prej, kot oni, če svojemu telesu znamo prisluhniti in se tega ne bojimo.
Default avatar
Katero lugovo raztopino uporabljaš in kje se nabavi?
Default avatar
Zakaj ne I je napisal/a:
Ja, pa še celiakije, depresije, vseh ostalih avtoimunih bolezni se bo s tem znebila. Samo mora bit pa resnično jod uvožen iz Amerike, ker ke tam imajo organsko biolški jod.😁
Default avatar
nova ščitnica je napisal/a:
Pri nepravilnem delovanju ščitnice poteka zdravljenje tako, da ti ščitnico uničijo z radioaktivnim jodom potem ti predpišejo "zdravila" (sintetične hormone).
Farmacija služi

Kako si lahko narediš več škode, kot ti jo naredi uradna medicina?
Default avatar
še eno vprašanje je napisal/a:
Ne nasedaj, ker je spet znorelo in sploh ne ve da to o čemer piše, ne more obstajat in gre za nategovanje tumastih.
Default avatar
On _ je napisal/a:
Dajte utihnit, kreteni, ki pišete take. Ženska govori O PREMALO DELUJOČI ŠČITNICI. Kje si zdaj našla terapijo za PREVEČ DELUJOČO ŠČITNICO? Seveda ti morajo uničiti ščitnico, saj jim je v interesu, da dejansko ostaneš živ toliko časa, da lahko še kupiš kakšno zdravilo.
Default avatar
On _ je napisal/a:
Kako pa res, neumni to naredijo hitreje z nakupom in uživanjem "pravih naravnih zdravil", ko pa ni več pomoči , se pa obrnejo na medicino, ki je potem vsega kriva. Ti kot živinozdravniška sestra pa tudi ne bi rabil take klatit, bi lahko kaj vedel iz te službe, saj je podobno, ne?
Default avatar
On _ je napisal/a:
Pa ti veš kaj ti naredi preveč deluječa ščitnica in kako nevarna so zdravila za zmanjševanje delovanje ščitnice???? Radioaktivni jod dobiš namreč samo v tem primeru.
Default avatar
Lugolova raztopina je napisal/a:
Ljubi Jezus in Marija pomagaj, kako ti lahko primanjkuje nečesa, kar vsak dan vnašaš v telo s soljo?????????????????????????????? Aja, pri soli nihče od vas mazačev ne zasluži.
Default avatar
še eno vprašanje je napisal/a:
Najprej preberi, kaj in čemu je lugolova raztopina, kako se dozira, na kaj je treba biti pozoren, po dr. Lugolu, vpiši Walter Last, lugols solution.
Dobi se jo pa na: ekosinergija, je prava, preverjena, že leta. Torej pri nas.