Med.Over.Net

Depresija, anksioznost in razpoloženjske motnje

Odgovarjajo: Miha Štrukelj, psihoanalitični psihoterapevt

Izgorelost, anksioznost

Default avatar

Klm

Sem izgorela. Tri mesece sem že na bolniški zaradi napafov panike. Jemljem Paroxat, napadi so se umirili. Težava je, da kjub temu, da so se napadi umirili, jaz telesno komaj funkcioniram. Bolniško mi želijo zaključit, jaz pa se komaj premikam. Sem brez moči in brez e energije. Prosim za nasvet na koga se naj obrnem za izgorelost na podroćju Maribora. Panična napade mi je zdravil psihiater s katerim sem zelo nezadovoljna. Hodim tudi na psihoterapijo, seveda samoplačniško. Kako naj si podaljšam bolniško?
Default avatar

Miha_Strukelj

Pozdravljeni,

glede bolniške se boste morali dogovoriti z osebnim zdravnikom. Glede na takšno slabo počutje, ki ga opisujete, bi bila podaljšana bolniška verjetno upravičena? Kaj pravi vaš zdravnik?

Na kakšno obliko psihoterapije hodite? Kako izgleda in kako pogosto hodite? S čim ste pri psihiatru nezadovoljni?

Panični napadi so simptomi, ki verjetno kažejo na nepredelane notranje konflikte ali morebitne nepredelane travme. Z njihovo predelavo se tudi simptomi začno umikati. Zdravila (kot je npr. Paroxat) vam pomagajo pri zmanjšanju simptomov, vendar vzrokov za nastanek simptomov ne morejo razrešiti. Ravno psihoterapija je namenjena predelavi in razrešitvi notranje-psihičnih tem.

S prijaznimi pozdravi,
Miha Štrukelj
Mag. Miha Štrukelj, psihoanalitični psihoterapevt
------------------------------------------------------------------------
Psihoterapija Štrukelj
Psihoanaliza in psihoanalitična psihoterapija v Ljubljani

http://www.psihoterapija-strukelj.si

Moderatorji

Miha Štrukelj , psihoanalitični psihoterapevt
Miha_Strukelj