Forum.Over.Net

Starševski čvek

Nasilje nad ženskami

Default avatar

vsem ki se posmehujete

Vsem, ki se posmehujete temam o nasilju nad ženskami.

Kot otrok sem bila kar naprej žrtev nasilja. Kot odrasla seveda tega ne dovolim več. Imam svojo plačo in niti pod razno ne dovolim nasilja nad mano. Ok, ne rečem, da se ne more zgoditi, ampak, da bi imela pa partnerja, ki me tepe pa ni šans.

Moja babica je bila kot otrok pretepana, moja ta druga babica je bila kot otrok pretepana. Obe sta bili pretepani tudi kot odrasli s strani moža. Moja mama je bila kot otrok pretepana. Kot odrasla pa k sreči tega ni dovolila, je pa dovolila psihično nasilje nad sabo.

Več mojih sosed je bilo tepeenih od moža, nekatere so še kar. Bližnja soseda je bila pogosto v bolnici, ker ji je mož lomil tudi kosti. Mir ima od kar se je pijanec v jarek zvrnil in ne več ven prišel.

Ko pa gledam mlajše generacije pa upam, da mlajše ženske ne dovolijo več nasilja. Zgoraj naštete so bile vse take, da so doma garale, dedec pa ga je pil in jih mlatil.
Mlajše generacije hodimo ženske v službo pa mislim, da zdaj še redkokatera dovoli, da jo dedec tepe.
Te ženske, v okolici, ki so garale na kmetijah, v službo pa niso hodile, so pa še sedaj tepene. Pa to velja za normalno.
Recimo se spomnim sorodnika, ki je peljal domov pijanega kolega. Ko je prišel domov, je oklofutal ženo. Moj sorodnik ni posredoval. Pač to velja za normalno, da pijan dedec sklofa ženo.
Default avatar

Marko

Če ženska moškemu ne dovoli nasilja, to nekateri moški smatrajo kot nasilje ženske nad njimi. Evo, pa smo tam. :)
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345
Default avatar

no reason to ever hit a woman

Marko je napisal/a:
Ja, če provocira in je psihično nasilna.
Default avatar

Replika

no reason to ever hit a woman je napisal/a:
Finta je samo v tem, da imajo moški zelo široke pojme za to, kaj je provociranje in psihično nasilje. En starejši par v naši vasi je bil (menda) točno tak primer. On je prišel ob treh ponoči pijan domov, ona ga je pa provocirala in psihično maltretirala s tem, da je spala. Po letih bežanja po vasi sredi noči, njenega spanja v garaži in na senikih, je njega na srečo njega trefila možganska kap in ima polovico telesa paralizirano. Zdaj je seveda ves meden in sladek do nje.
Default avatar

zdaj je njen čas

Replika je napisal/a:
zdaj naj ga pa ona preganja naokrog :)))
Default avatar

vsem ki se posmehujete

Replika je napisal/a:
Točno o takih primerih govorim.
MOja dva stara očeta sta oba bila taka primera. Ko sta se primajala pijana domov, so letele batine, če ni bila večerja ravno prav topla in okusna. Pa, če je bilo to sredi noči.
Sosedov imam tudi nekaj takih, nekateri so že pomrli. Pogosto je pa ta varianta, ki jo ti omenjaš: on zboli od vsega alkohola, ona pa skrbi zanj.
Spet poudarjam. Da pri mlajših generacijah je stvar povsem drugačna. Ženske hodimo v službo in si mislim, da je sedaj vendarle to redkost, da katera dovoli nasilje nad sabo.
Default avatar

vsem ki se posmehujete

zdaj je njen čas je napisal/a:
Eh, take ženske so tako vzgajane, tako zdresirane, da ne izkoristijo te prilike, ampak vdano skrbijo za svojega zlatega moža, ki jih je pretepal leta in leta.
Default avatar

no reason to ever hit a woman

Replika je napisal/a:
"Moški" ni isto kot "pijanci".
Default avatar

FATA

Pri reševanju tega vprašanja smo precej neuspešni, to pa zato ker se vedno začnemo reševati na napačni strani. To je potrebno začeti reševati pri ženskah!!! ne trdim, da je vedno tako ampak za res velik del tega bi temu lahko pritrdili!
To, ko pride pijan domov in letijo batine ipd.... to so neumnosti in pravljice za otroke. To se lahko zgodi enkrat in nikoli več! Vsakemu je jasno, kaj se v določenem trenutku lahko počne in kaj je sprejemljivo in vsak si mora postaviti meje svojemu obnašanju v takšnih trenutkih. Če je to tako bodo vse težave hitro rešene.
Default avatar

Replika

FATA je napisal/a:
Se strinjam, da je treba začeti pri ženskah. In na srečo je mlada generacija že precej drugačna in si tega ne dovoli več. Temu primerna so jokcanja o "feminizaciji" sistema in pljuvanja čez ženske na tem forumu, ker smo hb dosegli točko, ko ženske take moške načevljajo.
Izjema so psihično poškodovane ženske iz disfunkcionalnih družin, ki tako razmerje potrebujejo, so soodvisne. In pri teh je pa potreba pomoč, če jo le sprejmejo.
Default avatar

vsem ki se posmehujete

Replika je napisal/a:
Res je, mlajše generacije smo k sreči drugačne.
Redkokatera je še brez službe in doma gospodinji. Če imaš pa svoj denar se pa seveda lahko postaviš zase.
Default avatar

Politika

Replika je napisal/a:
Imam občutek, da se večina predstav o nasilju vrti okrog podobe moškega, ki pretepa žensko. Ampak nasilja je toliko vrst. V bistvu bi težko opredelila, da žrtev nasilje rabi, da je z žrtvijo nekaj narobe. Razlogov, da nekdo postane tarča nasilja je lahko nešteto. In danes človek zelo hitro lahko postane finančno odvisen. Trg delovne sile je zverinski. Veliko jih tudi na delovnem mestu doživlja nasilje.
Default avatar

Replika

Politika je napisal/a:
Vse se vedno vrti okoli zlorabe moči za znašanje nad žrtvami - oblik je pa kolikor hočeš.
Default avatar

Parner

Mene ni nikoli udaril... Me pa žali, zmerja, grozi, nagaja al pa kaznuje s pogledi in molkom! To bolj boli kot udarec, prisežem!
Default avatar

Zartrose

Parner je napisal/a:
Zakaj si še z njim?
Default avatar

Moške katastrofe

Mlade ženske imamo danes vse stabilne službe za NDČ in dovolj visoke dohodke, da lahko z lahkoto samostojno vzdržujemo lastno gospodinjstvo, tako nam ni treba prenašati nobenih moških nasilnežev.
Default avatar

BTDT

vsem ki se posmehujete je napisal/a:
...in tu je potem popolnoma druga, bolj zdrava osnova za odnos.
A takih žensk je malo, reče se jim NWALT, menda ji je samo 5 na svetu. ;)
Default avatar

MsOlivija

Se bojim, da mlajše generacije niso nič na boljšem. Prav tako se bojijo spregovoriti. Sram.

Imaš primer: 33.let star tip, redno zaposlen, lepa plača, izobražen, se ukvarja s športom. Dobi žensko par let mlajšo, zaljubljenost, skupno življenje, poroka in konec: ločitev zaradi nasilja.
Navzven sta delovala ok. Tip je bil težak v družbi, vedno prav in neskončno dopovedovanje. Nismo opazili.
Doma pa: žaljenje, prepovedovanje stikov z družino in prijatelji, zasledovanje fizično in preko vseh elektronskih naprav, urnik kdaj kaj lahko ona počne, grožnje njej, njeni družini in prijateljem, posiljevanje, zažig vseh njenih dokumentov od potnega lista do diplome, zaplemba oblačil, telefona..! Ženska mu je komaj ušla! Pretepena. A se je rešila! Hvala bogu nimata otrok.

Druga ženska: stara 74.let, ji mož vsake toliko "eno vzgojno" dodeli, mu je služkinja, žalitve na dnevnem redu. Odrasel sin se je odselil od doma, vabil mamo k sebi, pa ni šla! Sin se je preselil nazaj domov, da čuva mamo, ker oče je ne upa udariti, kadar je sin zraven. In ženska ne gre stran. :(
Default avatar

vsem ki se posmehujete

MsOlivija je napisal/a:
Ja, samo kot si napisala za prvi primer: ženska je vendarle ušla. Ne bo trpela do 74. leta kot ženska v drugem primeru.
Ne pravim, da pri mlajših sploh ni tega. Vsekakor je dosti manj tega kot pri starejših. In predvsem je bistvo v tem, da zaposlena ženska lahko gre stran. Če pa nimaš svojega denarja, je pa obup.
Poznam tudi primere, ko je bila ženska zaposlena in je bila z nasilnežem, ampak se je potem ločila. Tiste starejše, brez služb, pa so že v letih tam 60+, 80+ in več pa jim je nekako že kar normalno, da je ženska tepena.

S tem, da smo si na jasnem, te ženske, ki jih omenjam, so doma garale. Ne samo v hiši, tudi v hlevu, na njivi, travniku, gozdu. Samo niso bile nič vredne, ker niso hodile v službi tako kot mož.
Default avatar

Replika

Mlajša generacija (razen mogoče še ponekod na podeželju) SPLOH ne razume, kakšna stigma in težava je bila za žensko včasih ločitev. Vsi, od primarne družine, cerkve, okolja, družbe narej, so ji non stop vbijali v glavo da: ženska mora potrpet, da je sramota in njena krivda če bo "uničila zakon", da potem bo zloglasna "ločenka" (avtomatsko praktično lajdra), da naj stisne zobe, da mogoče pa "ne zna z njim", pa "naj se bolj potrudi" in tako naprej.
Zaslombe ni imela ne v družini, ne v okolju. V najboljšem primeru so opravljivke zmajale z glavo in rekle "tale je pa res revca", ampak pomagal ji ni pa nihče.
Pa še sploh nismo prišli do finančnih zmožnosti za samostojno življenje, saj ponavadi "njenega ni bilo nič", vse je bilo pisano vedno na moške.
Če bi bila verna, bi vsak dan zmolila deset očenašev v zahvalo, da sem rojena v današnjem času.
Amen