Starševski čvek

Če smo obdelali že Kamnik in Mengeš, dajmo zdaj še Domžale

Default avatar
Meni je sicer lega Domžal daleč najboljša od vseh treh mest (bližina LJ, AC, ravninski svet). Mi je pa sama struktura obupna. Vse nekaj pomešano, brez mestnega jedra. Za razliko od ostalih mest, ki imajo vse pomembne ustanove približno na kupu, je pa v Domžalah vse raztrešeno. To je velik minus. Moti me pa tudi trdovratna megla.

Vaše mnenje o Domžalah?
Default avatar
D kot Domžale je napisal/a:

Seveda ne živim tam , se mi zdi pa Domžale prijetno mestece.Na ravnini, dovolj na široko in z dovolj prostora.Rada grem v Domžale, veliko rajši kot v Kamnik, ki je zame preveč utesnjen.
Lenček slaščičarna je super, Velikokrat se ustavim v Mladinski knjigi, še večkrat pa v Vele v Papriki (obutev) in v Manufakturi ( oblačila).Pa tudi spodaj v Tuš zaidem, pa zdravnika imam v Zdravstvenem domu.
Meni so Domžale že od malega pri srcu.
Aja - pa da ne pozabim slavnih fotografov Majhenič...
Default avatar
Šteješ Rodico, Vir pod Domžale? Dragomelj?
Nekaj pametnega v Domžalah ni. Če bi iskala stanovanje, mi je tako na pogled od zunaj všeč to naselje Bistrica, tam ko je bil včasih Helios. Morda še soseska tam od doma upokojencev proti Mercator centru, ex Toko, samo so tisti bloki tudi kar natlačeni. Cel spb so zame pretemačni hodniki spodaj, skoraj zgleda kot ulica duhov. Je pa res tam par korakov do železnice ali avtobusa ter te prve solarno ogrevane postaje, kjer se grejejo tisti s flašami v rokah. Trgovina pa edino tuš prav v centru malo večja, no pa tisti mercatorjev market. Ne vem pa kako je s parkingom pri tistih blokih ob policiji. Oni bloki na drugi strani ljubljanske imajo glede tega disaster. V tiste na miklošičevi pa sploh ne vem, koga bi spravil. Se mi zdi, da imajo ravno toliko nadstropij, da so še brez dvigala.
Edina dobra stvar Domžal je pot ob Kamniški bistrici, če imaš srečo, da ni polno vozičkaric vštric in spuščenih psov.
Life nekaj obujajo, KD Bernika je tudi za pohvalit in flerinovo kavarnico in lekarno.
Sem kaj spustila? Češminov park mi je ok, res pa ga gledam samo iz ceste, ker nimam več tako malih otrok, da bi hodili tja.

Če bi izbirala, bi bila raje na Rodici. Bolj priročno za vse, pa ravno prav stran od drena, časovno si na istem za lj, in bližje naravi in grobeljskemu polju.
Default avatar
D kot Domžale je napisal/a:

Imaš prav - staro mestno jedro je postalo zadnjih nekaj let "kar nekaj" - sploh stolpiči v stari "črni vdovi"... SKoraj vsi lokali spodaj izumrli, redkokdo še preživi, struktura prebivalstva tako tako. Sta pa ZD, glavna pošta vse na dosegu nog, ko enkrat sparkiraš - je še vedno dovolj brezplačnih parkirišč, pa modra cona s parkirno uro tudi - noben problem, kar se parkiranja tiče.

Obrobje domžal ( Rodica, Vir, Količevo), to je pa že druga pesem. Lepa naselja hiš, še veliko zelenja ob kamniški Bistrici, veliko sprehajlnih poti. na obrobju tudi hofer, trgovski center Arkadia, šole, vrtci, lokalna tržnica ob torkih ( Podrečje).
Velik plus tudi, če nisi na tisti strani, ko veter neprestano iz Heliosa nosi smrad po kemikalijah naokoli - tam proti njivam se prodajajo hiše ( staroselci, hiše stare 30 in več let), ker je smrad res neznosen. Pa tudi na zrmljo in zelenjavo/sadje se vse to vseda.

Znotraj določenih naselij je ljubi mir, sploh če je slepa ulica, da ni prometa. Spalno naselje. Otroci, druga triada OŠ, lahko obdelajo tudi večino aktivnosti do snežnih mesecev sami, s kolesi, peš, je vse boj ali manj na kupu ali znotraj OŠ.

Tudi potem, ko gredo v SŠ, ni problema - povezave so dobre ( vlak, primestni avtobus), pa tudi do Črnuč zjutraj, če uloviš malo po pol sedmi taprav interval negneče, si skozi večino Trzina v dobrih 15ih minutah z avtom na končni postaji 6ke LPPja. in ja, obvoz avtocesta na priklopu Domžal - ker se velikokrat že na Krtini zabaše 8 sploh, ko je dež, naleti). Si skozi Trzin potem hitreje v LJ ( do 8. ure).

Megla? Mi nimamo nobene megle - odvisno, kje si - če si bliđje Kamnički Bistrici, potem verjetno ja, če si bolj blizu kamniško-savinskim Alpam, pa megle ni :)
. Je pa dostikrat smrad bioterorizma iz okoliških njiv, ko zlivajo gGnojšnico - Sploh Vilar zadnje cajte, ko gnoji svoje travne tepihe za prodajo po njivah.. To je še največji minus.
Župan je pa tudi sedaj, v predvolilni kampaniji hitel popravljat ceste in mostičke.
Default avatar
Meni je tam ful bedno. Najlepse in najboljse je brez kancka dvoma v Ljubljani. Edino capcev prevec
Default avatar
Skoraj tam je napisal/a:
Edina dobra stvar v Domžalah je cesta prke Kamnk.
Default avatar
Oh, koliko smo ga prežurali 25 let nazaj v discoteki Life v Domžalah. Daleč najboljša diskoteka.
Drugače pa me Domžale kot mesto ne prepričajo. Nobene prave energije ni v samem kraju.
Tako pusto, dolgočasno in nezanimivo mesto, ki nima nobene prave vsebine.
Kr neki.
Default avatar
ext je napisal/a:
Sploh ko imaš v Šmarci na novo poštamfano, a :-)))
Default avatar
Eno stvar imajo ok. Kazipot za v Ljubljano.
Default avatar
Life by night je napisal/a:
Idealno spalno mesto, z veliko narave. Ne grem več nazaj v Ljubjano, pa če mi plačaš-po več kot 25ih letih življenja v LJ, v hiši, ne v blokovskem naselju.

Kot je že nekdo napisal - preveč južnjakov. Albanci v Domžalah so zaenkrat še obvladljivi - ni to Kranj.....
Default avatar
Domžalam zamerim dve stvari: grozljivko z imenom SPB in zanemarjeno Vele. Brez SPB in s spodobno, vzdrževano, živahno blagovnico bi bile Domžale super. Tako pa res delujejo žalostno, sivo, depresivno.
Default avatar
Skoraj tam je napisal/a:
Šmarci se ognem koliko se lahko. Mengeška obvoznica mi je nekako ljubša.
Default avatar
Rojena na Viru, pred dvajsetimi leti preseljena v Domžale. Meni in moji družini je tu lepo. Vse popoldanske opravke opravimo peš, z izjemo obiska knjižnice. KD Bernik - nepogrešljiv, pohvala celotnemu programu. Sem bila pred kratkim v Koloseju v Ljubljani , me je skoraj vrglo ven od nečistoče in smradu - naš domžalski kino je pravi biser! Sprehajalne poti ob Bistrici, pa čez meni ljubo Groblje .... . Šole - nimam pripomb, še posebej dobra izkušnja Gimnazija Domžale. Kar sem napisala se bere kot predvolilni pamflet - a tako nam je, mi imamo Domžale radi.
Default avatar
Domzale so najboljsi kraj za zivet, ne zamenjam za nic na svetu. Pa tudi mislim, da smo bili izbrani za obcino, kjer so najboljsi pogoji za zivet :) noro zalozena knjiznica, polno free stvari v za pocet v prostem casu, rekreacijska os ob kamniski bistrici, kako lepo je urejeno. Kilometri v naravi... lega je odlicna, 15 min do ljubljane. Skratka top of the top :)
Default avatar
Domzalcanka je napisal/a:
Velenju ni niti do kolen.
Default avatar
D kot Domžale je napisal/a:
Nobenega centra, nobenega zivljenja, spalno naselje brez duse in z mnogo prevec trgovskimi centri. Edina pozitiva je Ljubljana nekaj km stran.
Spb, Ljubljanska no comment.
V Bistri domujejo opravljive oh in sploh pomembne mame debelajse z nevzgojenimi sonci, da normalne druzine niti na igrisce nimajo veselja iti. Rodisko igrisce je polno narkomanov, tisto na Viru pa polno "manjsin".
Vse, kar se je izboljsalo in uredilo na poti ob Bistrici in za Lifeom, ponoci pridno unicuje mladez. Kriminala polno, sploh kraj.
Prometa toliko, kot na Dunajski. Stroski visoki, nepremicnine orto precenjene. Komunala ena najdrazjih v Sloveniji, pa vsepovsod smeti. Polni kontejnerji in umazane ulice. Da o pasjem sekretu v Cesminu sploh ne zacnem. Ob vseh zelenih povrsinah lene domzalske riti pse vozijo srat v park.
Rodica, Vir, Dob in Jarse mnogo lepse.
Default avatar
nekdanja Domžalčanka je napisal/a:
Bivša blagovnica Vele je rak rana že od nekdaj - jo je Mirko Tuš želel popolnoma prestukturirat, pa je imela občina prevelike finančne "apetite" - sploh sporna je tista makedamska "fleha" zadaj ped tržnico za ex. Vele blagovnico, ki se koristi kot parkirišče.

Za tisti del d
Domžal pa je zagotovo najbolj sramotna garažna hiša, ki sameva - zgrešen Dragarjev projekt za 1,5mio evrov.....:

https://www.delo.si/novice/ljubljana/na ... duhov.html
Default avatar
Slamnikon je napisal/a:

Potem se pa tja preseli, kaj še delaš v Domžalah. Meni so Domžale čisto prijetno mesto.Zakaj pa potem volite vedno istega župana in svetnike, če vas je en sam jamr?
Default avatar
center mesta pač propada je napisal/a:

Ni rečeno , da Vele enkrat še ne bo, kot je bila nekdaj.Kar se pa tiče garažne hiše : še nekaj let, pa bo prekleto prav prišla.Samo malce naj se stvari obrnejo, pa bo prav prišel parking plac.Tam okrog zdravstvenega doma je že zdaj dizaster.
Default avatar
oh jej je napisal/a:
Težka bo, da bo Vele spet "Vele", kot je bilo ....Ker že 15 let žalostno se prazni in propada - samo tuš trgvoina se je preuredila, vse ostalo not se je pa skrčilo na "minimum" :)))). Malce dolga je že 15 let; se nikakor ne morejo "zmenit" glede finančnih apetitov :)))) S tem županom bo pa težka tako glede tega, kot parking placa, ker on je naredil garažno hišo za 1,5 mio evrov.