Dermatologija

Odgovarjajo: prim. Boris Kralj, dr. med., specialist dermatovenerolog, flebolog

balanopostitis

Default avatar
Pozdravljeni

Prosil bi za pomoč

Pred okoli 5 meseci sem imel en rizičen spolni odnos. Od takrat naprej imam konstante težave bil sem na testiranju za spolno prenosljive bolezni. Bil sem testiran za hiv hepatitis b in c sifilis in gonorejo kateri so bili negativni.
Takoj po spolnem odnosu sem staknil močno vnetje katero se je razširilo tudi na prepucij. Prepucij nem nekako pozdravil z raznimi daktreni canasteni lotridermi in podobnimi zadevami.
Pri tem prvem vnetju sem opazil tudi mehurčke morda podobnim genitalnemu herpesu vendar nisem tedaj toliko se zavzel glede tega saj sem ga pripisoval primarnemu vnetju.Za tem se niso več ponovili.
Od takrat imam vnetje na glansu prisotno vedno včasih bolj včasih manj vidi pa se da po uriniranju postane vhod v sečnico rdeč in se potem to širi naprej zadeva srbi in včasih boli . In če ne po vsakem uriniranju temeljito splahnem penis z vodo je čez kake 2 uri katastrofa. Prosil sem osebnega zdravnika da naredi bris sečnice mi je dal napotnico da dermatologa kateri je strokovno ocenil da je to alergijska reakcija na šampone detergente katere sem izključil že 2 meseca nazaj.
Zgodi se še to da ko imam psihični stres se zadeva poslabša.Ves ta čas nimam novenih spolnih odnosov in skrbim da ne bi prišlo do kakšnega trenja. Menim da je zadevo potrebno rešiti sistemsko in ne samo lokalno, vendar pri teh težavah sem naletel na hladen tuš povsod.

Bil sem pri privatnem dermatologu predpisal kortikoseroide pa tudi pri urologu kateri ni naredil nič.

Kako naj rešim to težavo kajti počasi bom obupal glede tega.Če bi morda imel genitalni herpes bi bila to možna posledica?

Morda vi veste za koga ki bi to zadevo pomagal rešiti, Za vse te posege sem pripravljen plačat v privatni ordinaciji samo da se zadeva reši.
Default avatar
Pozdrav!
Spolnoprensljive bolezni, glivice, bakterije, lahko pa tudi diseboreja- to je rekacija kože, sluznice na psihičen stres . Kaj je, kako izgleda pa bi moral presoditi dermatolog in svetovati terapijo, ki vsekakor na dolgi rok ni s kortikosteroidi.
Lp
*****************************
Prim. Boris Kralj, dr. med
specialist dermatovenerolog, flebolog
Dermatološka ambulanta
Ukmarjeva 4 , Ljubljana

01/281 11 29

Moderatorji

prim. Boris Kralj , dr. med., specialist dermatovenerolog, flebolog
B. Kralj