Forum.Over.Net

Starševski čvek

Odlični izdelki a dragi za znoret

Default avatar

Štartaj Slovenija

Mah sploh ne dojamem. Gledam štartaj slovenija. Kako naj si privoščim šampon za 9 eur? Pa tiste marmelada al kar koli so bile. Matr res so super izdelki ampak se mi zdi da tko pretiravajo s cenami. Obup
Default avatar

sestavine

Kako si zaključila da so ti izdelki odlični? Si pregledala sestavine? Kje?
Default avatar

Rambo

sestavine je napisal/a:
Jaz dam za sampon (kopriva) 99 centov. Super sampon. Dobim jih 10 za tak denar.
Default avatar

Nisansss

Ni sans,da kupim te izdelke,denarja ne pobiram po tleh.
Default avatar

Deset

Štartaj Slovenija je napisal/a:
Saj ni devet,deset je😊
Default avatar

Računovodenje itd

Presna granola stane 6 eur in pol 230 gramov - pa kdo to kupi? Mogoče enkrat, za pocrkljat se, na dolgi rok je pa drago. Zgleda pa dobro, to pa. Cena je pa ubitačna.
Default avatar

Računovodenje itd

Računovodenje itd je napisal/a:
Default avatar

Bi kupovala

Računovodenje itd je napisal/a:
Res je. Kupila sem otroko 1 paket, ampak na obrok tam 70 do 90g . Torej 1 paket za 1 zajtrk. Pa še siti niso bili.
Res predrago. Bi pa redno kupovala, če bi bilo ceneje. Konkretno ceneje.
Default avatar

sem poskusila

Štartaj Slovenija je napisal/a:
ne vem če si ga lahko privoščiš ali ne
dejstvo je da ta šampon dolgo uporabljaš
preverjeno ker ga imam in ga ne zmanjka tako zlepa
poskusi in boš videla
Default avatar

Samponcek

Tudi sama lahko potrdim dolgitrajnost trdih samponov za lase.
Sicer tega iz Startaj Slovenija nisem preizkusila, a dejstvo je, da so zaradi mojih zelo dolgih las tekocu samponi na koncu drazja varianta. Se posebej, ce ne kupim ravno najcenejsih. Tele "zajfe"za lase pa dolgo trajajo in dobro zapenijo, kar je se posebej varcno pri otrocih ki kar zlivajo vecje kolicine
sampona.

9 eur za tole zajfico v bistvu sploh ni veliko. Za ostale izdelke pa o ceni nimam mnenja, ker ne vem koliko stanejo po kakovosti primerljivi izdelki.
Palacinke me ne zanimajo, starega dobrega cokolesnika pa tudi nihce od nas stirih ne bo menjal za Mulca...
Default avatar

smo premajhen trg

Bi kupovala je napisal/a:
Konkretno ceneje imaš -s palminim oljem, navadnim cukrom, cenenimi, manj kvalitetnimi sestavinami.

Pa to morate razumet - it se tako proizvodnjo, praktično butično proizvodnjo stane. Slovenija je premajhne trg, da tole preživi. Nekaterim je uselo tudi v tujini, da lahko rečejo, da služijo ( Nelipot, Noela). Ostali pa..... Je razlika, naprimer slovenski 2-milijonski trg, ali pa ena Nemčija, kjer jih je 87 milijonov. :D

Pa spet se eno krizno obdobje v Sloveniji kar se kupne moči ustvarja, ljudje nimajo denarja za luksuz. Taki izdelki so luksuz, žal....
Default avatar

Kitajska operacija

smo premajhen trg je napisal/a:
Mi smo del prostega trga EU, ki šteje 500 milijonov potrošnikov, tako da ne nakladat o majhnosti.
Default avatar

MIHAc

Res smo del EU, ampak še daleč od tega, da bi bili enaki z ostalimi. V SLO je poštnina dražja, običajno tudi isti izdelki.

Je pa res, ko nimaš množične proizvodnje, so stroški višji.

Tudi moja mama izdeluje vzglavnike. Ko sem zvedel za ceno, me je najprej vrglo na rit. 25€ po komadu. S tem da zaslužek ni prav velik. Podobne vzglavnike sem pa v Ysku videl za 5€.

Tisti, ki mu je kvaliteta pomembna nad vse, bo plačal. Ampak večina bo verjetno vseeno raje dala 5€ za kitajsko robo, kot 25€ za domače.
Default avatar

tr90w

MIHAc je napisal/a:
Ti pa nisi ravno na tekočem. Kvalitetni vzglavniki stanejo po 100 evrov - tudi kitajska roba. Tvoja mama dela zelo poceni. Razen če ni kvaliteta podobna Ysku, se podcenjuje.
Default avatar

no to pa ni res

smo premajhen trg je napisal/a:
Konkretno ceneje je, če nabaviš različne bio kosmiče, bio lešnike, bio kokosov ali kateri drugi malo boljši sladkor, in si sam zamešaš svojo mešanico.
Imaš tudi bio riževe kosmiče, so tudi dragi, ampak še vedno precej cenejši od te mešanice, in dodaš bio kakav, bio sladkor ...
Mešanico za palačinke tudi narediš za pol cene, če vzameš posamezne bio sestavine: moko po želji, bio jajca, bio mleko (pa še cukra ne dodaš, v tej mešanici pa je tudi sladkor).
Default avatar

tale granola

250 g teh zemeljskih mandljev, ki so v tej Šparovi granoli, stane 4,30 evra. Ne vem, kaj vse je v Šparovi vrečki in koliko je v vsaki teh zemeljskih mandljev.
Default avatar

smo premajhne trg

no to pa ni res je napisal/a:
jaz pišem za "iti se posel in proizvodnjo tega", v majhnih količinah - ne preživiš, ne pokriješ ne investicije, ne kreditov v roku dveh let, če ne prodreš na tuje trge s takim proizvodom s tako ceno, no.... NE za preprodajo že BIO polizdelkov in surovin, kar ti pišeš....
Default avatar

smo premajhen trg

Kitajska operacija je napisal/a:
Kaj pa ti ne razumeš? Koliko teh od Štartaj Slovenija je pa uspelo dosedaj prodret na ta tvoj "500milijonski EU trg", da lahko rečejo, da imajo dobiček in ne izgubo?... Žal samo dva.... Noela in Nelipot.....
Default avatar

bxxxxx

Jaz tudi ne kupujem ravno teh izdelkov. Gre za butično proizvodnjo, delež vzame še Spar, nekaj zasluži proizvajalec. Glede šamponov, ki jih omenjate - cena niti ni tako draga, sem ga pa uporabljala dlje časa in sem ga nehala, ker ni bogve kaj. Seveda pa je boljši kot šampoz za 2 eur.
Default avatar

zgembutin

Jah nekje je treba začet.. ne moreš iz nule it prodajat po celem svetu. Začneš v sloveniji, pa se širiš dalje... potem, ko proizvodnja raste, lahko tudi nižaš ceno, ker ti stroški z večjo proizvodnjo padajo (stroški na komad seveda, ne skupni).