Kuharce al pa kuharji, pomoč
Jutr imam namen povabt starše pa tasta, taščo in svaka na kosilo. Ne bo nič posebnega, krompir in meso v pečici, solata, pa pito s špinačo imam v mislih. Bi pa zravn nardila še kakšno bolj easy sladico, neki bolj sočnega, kremastega, važn mi je, da je enostavn, pa da ni preveč pacanja in da je hitr narjen.
Prosim za kakšne ideje in seveda zravn recept 😉
Naredi tiramisu. Hop v trgovino, rabiš mascarpone, bebi piškote, kakav (ostalo imaš doma) in ga naredi še danes.
Vaš link
No ja, nism več v mama hotelu 😛 pa so neki tud moji pa njegovi pomagal, pa evo, ker imam glih cajt, sm jih jutr vse povabla, a njegovi še kuhnje niso vidl 😉 sej veš, še mal pa bo veseli december, pa bo manj cajta 😉 pa še mojga do jutr nekje opoldne ni, tako da bom res imela cajt za pripravt vse skup 😉
To tvojo specialiteto pa mogoče kakš drug dan nardim. Kako vroče gozdne sadeže? Veš, men morš to vse v podrobnost napisat, se komi učim, sploh sladice 😉
Ja full si mi povedala, lej jo 😛 kakšne sladice v kozarcih?
[/quote]
Haha ma sm lenuh pa se mi ne da cele recepte pisat poglej Mal po netu
So pa res take luštne kremasta sladice tud za gledat lepe ne sam dobre za jest pa hitr jih nardis
Če je tašča sladkosneda pol moraš vsaj tri vrste sladkega pripravit :))
Za sadne prelive se najboljse obnese jagodicevje. Maline, borovnice, jagode. Ena vrsta, ne mesat. Lahko tudi zamrznjeno, dobis po zmerni ceni v Lidlu in Hofru.
Das v eno manjso kastrolo, potreses s sladkorjem, pikico vanilije in pustis stat, da spusti sok oz ce je zamrznjeno, da se do neke mere odmrzne. Ne sparaj prevec s sladkorjem. Delas sladico. Zdravo ziveli boste prej ali potem. Jagode malo zdrobis ali narezes, borovnice ali maline pustis cele. Potem pa samo na hitro prevres in das. na stran. Tik preden postrezes, samo pogrejes do vrocega, ne rabi pa vec zavreti.
Palacinke lahko tudi preskocis, sladica je tudi sam (vaniljev) sladoled z vrocim prelivom. Postrezes v kozarcih, da se ne raztece.
Haha ma sm lenuh pa se mi ne da cele recepte pisat poglej Mal po netu
So pa res take luštne kremasta sladice tud za gledat lepe ne sam dobre za jest pa hitr jih nardis
Če je tašča sladkosneda pol moraš vsaj tri vrste sladkega pripravit :))
[/quote]
Potem bom pa to kdaj drugič, ko najdem kakšn recept. Vrjetn bom kr res tiramisu, ker 1x, sicer že full dolg nazaj, sm ga že delala pa je kr ratu. Zdej če sm jih že povabla, ne smem kej dost na novo, ker ne vem če bo ratal.
Bo pa čist zadost 1 vrsta. Bo pa drugič kaj druzga, sej jo bom še dostkrat povabla.
Namesto sladoleda lahko naredis tudi jogurtovo strjenko: zmesas jogurt in sladkor, dodas zelatino fix po navodilu (da te ne mucim s pripravo navadne zelatine), vanilijo in na koncu stepeno smetano. Nalijes v kozarcke in postavis v hladilnik. Ali pa ven, ce imas balkon, samo ne na sonce. Ce naredis zjutraj, bo do kosila ze zategnilo. Na strjenko pa das ohlajen preliv, ne vrocega.
Potem bom pa to kdaj drugič, ko najdem kakšn recept. Vrjetn bom kr res tiramisu, ker 1x, sicer že full dolg nazaj, sm ga že delala pa je kr ratu. Zdej če sm jih že povabla, ne smem kej dost na novo, ker ne vem če bo ratal.
Bo pa čist zadost 1 vrsta. Bo pa drugič kaj druzga, sej jo bom še dostkrat povabla.
[/quote]
Kr počas se boš že Spraksirala, si se mlada
Vaja dela mojstra 🙂
Kr počas se boš že Spraksirala, si se mlada
Vaja dela mojstra 🙂
[/quote]
Ma itak. Sej se ne bom kaj dost sekirala tud če ne bo glih ratal kar bom nardila, itak vsi vedo da se komi učim 😉 glih zato bi jih pa rada vse skup presenetla s tem, da sama nardim, ker mislm da če bi karkol kupla, da bi tašča to porajtala. So mi itak že vsi, jn moji in njegovi rekl naj se ne matram preveč, ampak ok, neki na hitr pa da ni preveč dela bom nardila.
Ali: olupis in zmiksas 2 do 3 fajn zrele kakije. Zmesas maskarpone, sladkor in stepeno smetano. V kozarce nalagas v plasteh, vmes pa lahko kako plast potreses tudi z nadrobljenimi oz drobno nalomljenimi piskoti.
Ali: kupis breskov kompot in vaniljev sladoled. Iz zamrznjenih malin na hitro skuhas sirup: maline, sladkor, nekaj casa kuhas, da se malo zgosti, potem pa precedis in maline na cedilu stisnes z zlico, kolikor gre. Zrnje, ki ostane na cedilu, das na stran.
Potem pa das v kozarec kepico sladoleda, gor polovico breskve, prelijes s hladnim sirupom, na vrh das stepeno smetano in se to malo pokapljas s sirupom.
Ali: Preden das pect meso in krompir, speces biskvit. V loncku zmesas 3 zlice moke in zlicko pecilnega praska ali pol zlicke sode. V skledi zmiksas 3 cela ajca, 3 zlice vode in 3 zlice sladkorja, da dobis gosto, svetlo peno. Na to peno presejes moko in jo vmesas. Na ta veliki pekac das peki papir in na sredino zlijes maso. Pocakas minuto, kolikor se bo sama razlezla v krog. Lahko malo s pekacem potrkas po mizi, da se lepse razleze. Peces pri 180 stopinjah kakih 10 minut, do svetle zlato rjave barve.
Medtem drugi kos peki papirja potreses s skadkorjem v prahu. Peceno plosco zvrnes gor, odstranis papir, na katerem se je pekla in jo takoj previdno prelozis na polovico. Pustis ohladiti. Potem pa previdno razpres, namazes z vroco marmelado, ki si ji dodala zlico ruma ali snopsa, ali pokapljas s sadnim sirupom. Tudi kupljen nerazredcen malinovec bo v redu. Eno polovico oblozis s par zlicami sadja iz kompota ali z odmrznjenimi sladkanimi borovnicami in veliko stepene smetane. Prekrijes z drugo polovico. Praviloma bi morala zadeva ostati v celem, ampak tudi ce ti na pregibu poci, ne bo hudega.
Ma itak. Sej se ne bom kaj dost sekirala tud če ne bo glih ratal kar bom nardila, itak vsi vedo da se komi učim 😉 glih zato bi jih pa rada vse skup presenetla s tem, da sama nardim, ker mislm da če bi karkol kupla, da bi tašča to porajtala. So mi itak že vsi, jn moji in njegovi rekl naj se ne matram preveč, ampak ok, neki na hitr pa da ni preveč dela bom nardila.
[/quote]
Pomembno je da se boste podružili.
Tašči se lahko prikupis postopoma ampak nujno se ji moraš prikupit trust me, ker čez ca. 10 let te dec ne bo hotu več ubogat, ti pa lepo na telefon in Halo tašča
Da ti vidiš kako uboga :))
Tašča dela čuda hahaha
naredi tole: http://mamisandra.blogspot.com/2011/11/limonina-pita.html
odlična sladica!
pa še lahko jo ješ toplo ali hladno, oboje je okusno, meni osebno je še boljša, ko ni ohlajena.
Krema ostane kremasta, pudingasta, čeprav se peče, okus limon je itak poseben, ker ne ješ vsak dan limonine sladice, sestavine enostavne, narejena hitro, testo zamesiš zjutraj, spiješ kavo, zrihtaš pito in daš pečt, medtem , ko se peče, pa zrihtaš meso in krompir…
Lahko pa poguglaš za kakšnim pudingastim receptom ali kak sadni biskvit mogoče, pa ga postrežeš s kepico sladoleda in smetano, marmorni kolač ali kaj takega, ker vse kar je kremasto in vse strjenke, to se mora narediti dan prej, ne isti dan in še to za kosilo…
Ma suprca si, res. Si bom shranla vse te recepte. Sej jih že imam v eni mapci, tud tvoje, ki si mi jih 1x dala 😉
Tist s kakijem se mi tud zdi čist easy, sam problem je, ker kakija ne jem. Ne vem, že full dolg nazaj sm ga 1x probala, pa mi je kr neki čudn bil, sej se nit ne spomnm več kaj je bilo, neki usta čudna :)) a se da to s kakšnim drugim sadjem nardit?