Recepti.Over.Net

Prehrana in kulinarika

Odgovarjajo: Vesna Feelgood, svetovalka za prehrano

Imate kuharske izkušnje? Potrebujete nasvet? Povprašajte ostale udeležence foruma, ki radi razkrijejo male skrivnosti velikih kuharskih mojstrov. Seveda pa vam bo svetovala tudi naša izkušena uporabnica, moderatorka , s svojimi nasveti in za vas iskala potrebne informacije. Obilo užitkov.

Vesna Feelgood , svetovalka za prehrano

Vesna Feelgood

Vesna Milenković je dinamična in polno zaposlena mati dveh otrok, ki si je profesionalne izkušnje nabirala na različnih področjih – po duši naravoslovka, ki je pristala v ekonomski stroki in s svojo sposobnostjo improvizacije uspešno združuje različna znanja. Na področje prehrane jo je pripeljala stiska ob spoznanju, da je njen novorojeni sin hud alergik. Postopno se je sinovo zdravje izboljševalo, alergije so pojenjale, znanje s področja prehrane in »alternativnega« kuhanja pa raslo. Ima bogate osebne izkušnje, ji jih z vami deli na forumu Prehrana, Prehrana, rekreacija in oblikovanje telesa in v posebni sredini rubriki na portalu za Recepte. Vesna je prehranska svetovalka in to počne z velikim veseljem. S svojim občutkom za posameznika in s strokovnim znanjem lahko ponudi oporo in razumevanje na poteh sprememb, ki nikoli niso lahke. Vesna ni profesionalna kuharica in tudi ne pretirana ljubiteljica preživljanja časa ob štedilniku. In ravno zato je specializirana mojstrica reševanja vsakodnevnih prehranskih zagat. Vesna pravi: “Obožujem okusno, zdravo hrano, ki se jo hitro pripravi, s slastjo poje in nato posveti še drugim pomembnim rečem v življenju.” Pomaga vam najti odgovore na vprašanje KAKO? To vprašanje se postavi, ko izveste »kaj« in »zakaj« je potrebno nekaj narediti. Vesna poskrbi, da boste lahko vse odgovore lažje prenesli v svoj vsakdan.

Kako pripravljate kus kus?

Default avatar

rabim ideje

Tisti, ki ga poznate, kako ga pripravljate?

Nam je zelo dober, ponavadi na malo česna prepražim paradižnik in potem dodam kus kus ter pustim, da se se skupaj zmehča. Solim in dodam še kako orientalsko začimbo.

Kako pa ga vi pripravljate? Da dobim še kako idejo, hvala.
Default avatar

hmmmmmmmmm

Jaz ga samo prelijem z vrelo vodo in pustim da popije. Mi je bil všeč kot solata z endivijo ter prelit z zabelo iz ol.olja, česna, limoninega soka, senfa in soli. Ta solata mi je edina sprejemljiva varianta za endivjo, ki je sicer ne maram preveč.
Default avatar

Zartrose

Popečem piščančja prsa na koščke narezana.. potem rdečo papriko in čebulco in v vse vmešam skuhan kus kus.
Ali pa skuham korenček in grah, potem naredim omako s kisle smetane in v vse skupaj vmešam skuhan kus kus..
Ali pa s paradižnikom..
Ali pa popečeš krilca, omako narediš s sladko papriko v prahu pa zraven kus kus..
Ali pa je pač le priloga k mesu v naravni omaki in zelenjavi..
Default avatar

PismoRosno

Odmeris s skodelico. Prelijes s priblizno 2-kratno kolicino vrele juhe ali vode. Skledo pokrijes ali napnes cez prozorno folijo in gres za 10 minut delat nekaj drugega. Potem zrahjas z vilicami in to je to.

Nekatere zacimbe lahko dodas v kuskus, preden ga zalijes. Nekatere lahko das v juho ali vodo. Ce delas z vodo, ji dodas malo olja, najraje olivnega. Nekatere zacimbe, sploh sveza zelisca in dodatke (npr limonin ali pomarancni sok) pa dodas takrat, ko rahljas.

Uporabis lahko kar tako kot prilogo ali pa zmesas s kuhanim, popecenim ali dusenim mesom in/ali zelenjavo, ali pa pustis ohladiti in z dodatkom surove ali pecene ali kuhane zelenjave naredis na solato. V (skoraj) vse vrste kuskusovih solat super pasejo zrnca granatnega jabolka.
Default avatar

12345676

Nisem ga še kuhala, sem ga pa jedla kuhanega in prelitega z popečeno slanino. Bilo je odlično.
Default avatar

suk suk

Kus kus je brezvezen.
Default avatar

Kuspodmus

Mi ga najveckrat delamo z ratatouillem. Poleti ko je sezona skuham velik lonec ratatouilla in zmrznem po.porcijah. Cez zimo kadar se mudi ali kuha moz ipd oddaja-m ratatouille doda-m ustrezno vode da zavre, zmesam notri kuskus in pustim da nabrekne. Sin da noter se tuno, meni je bolje brez. Super trotlzihr kosilo.
Default avatar

Zelena žaba

Včasih ga pripravim tako, da suhega zamešam s kurkumo, soljo in ščepcem žafrana ter zalijem z vrelim zelenim čajem. Tako so mi ga pripravili v Maroku.

Moderatorji

Vesna Feelgood , svetovalka za prehrano
Vesna Feelgood