Recepti.Over.Net

Prehrana in kulinarika

palačinke takoj - spar

Default avatar

mojamoja20

A je že kdo kupil to zmes za palačinke? Je ok?
Default avatar

nismo Ameri

Ajd, da kupiš neko konkretno testo, za katerega res potrebuješ nekaj časa, daga narediš, ampak pri palačinkah je testo narejeno v krajšem času, kot se segrejeta steklokeramična plošča in ponev na njej...

Ne, nisem kupila in mi je to res ena taka neumnost za kupit. Če že, bi prej kupila že narejene zmrznjene palačinke.
Default avatar

Svita

nismo Ameri je napisal/a:
Dobro si povedala
Default avatar

palačinke naših non

Palačinke sem probala pri sosedi in meni so gumijaste.Jaz že tako ne kupujem teh zmesi, a za palačinke vem, da za dobro palačinko moraš tudi narediti dobro testo. Zato so tudi palačinke naših babic čisto nekaj drugega kot to kar danes jemo. In res, za dobro maso za plačinke niti ne rabiš ne vem koliko časa, to si vsak lahko naredi sam. Ne vzame vam niti toliko časa, kot porabite za enkrat pokukat na Fb in čekirat kaj so objavile vaše kolegice :)
Pa še o ceni te zmesi, ki je 2,90 eura. za 10 palačink rabiš max 2 jajci (0,20 eura), pol litre mleka (0,50 eura)in dva jogurtova lončka moke. (0,50 eura) Skupaj torej 1,20 eura. Cene so za domača jajca in mleko iz mlekomata ter moko pri Katiču. V zmesi pa so neka sušena jajca in mleko v prahu, ki pri meni že takoj prižge rdečo luč.
Default avatar

rhsdfhsdfhd

palačinke naših non je napisal/a:
Se strinjam. Nas je pri hiši 7. Palačinke jemo ponavadi v soboto za večerjo + spečem jih na zalogo za nedeljo za v juho. Če bi jih pekla s tem testom, bi to bilo 3x več dela z odpiranjem in packanjem.
Prednost vidim edino v tem, da si jih lahko naredijo otroci, ko so sami doma. Pa še to moja 7 letnica zna po klasičnem receptu zmešat.
Default avatar

Koli

Meni je predrago in nisem za take umetne fore, tudi če bi bilo zastonj. Maso za palacinke je pa res najbolj easy nardit.
Je pa res, da mogoče v kakem šotoru poleti itd..pa niti ni švoh.
Default avatar

zame ne pride v poštev

Mulc je delal in pekel palačinke že pred vstopom v OŠ, zato pravzaprav ne vidim smisla o neki kupljeni masi, ki nima ne ustreznega števila jajc ne ruma v sebi.
Default avatar

Palačinka ena

Ta masa iz jajc in mleka v prahu je pa res nekaj posebnega ja, hahaha.
Kot rečeno, se dobra masa naredi v nekaj minutah, če želite bolj puhaste, dajte poleg mleka notri še radensko in beljake v snegu. Masa mora obvezno stat vsaj pol ure, bolje več in potem je to to.
Default avatar

zanziba

Palačinka ena je napisal/a:
No, to je potem to:) Ta masa je za tiste, ki se jim ne da čakati pol ure ali več. Zmešaš že testo na hitro, ampak potem mora testo odstati.
Default avatar

Palačinka ena

zanziba je napisal/a:
Če si lenobo pripravljen kompenzirat z jaci v prahu in mlekom v prahu iz kdovekje pač daj.
Default avatar

tudi jaz enako

savinjčanka je napisal/a:
Tudi jaz. Dokler tega ne poskusim, ne morem niti kritizirat :)
Če dobro premislim, se ne spomnim, da bi bil katerikoli izdelek iz Startaj Slovenija tukaj pohvaljen.
Default avatar

zaprašenost

Ja za na kampiranje ali jahto bi pa taka zmes lahko prav prišla, če je seveda kolikor toliko dobra.

Za doma pa res ne vidim razloga. Enako enostavno je narediti testo za pico, če ne še bolj (vsaj zame).

Koliko pa stane ta zmes in za koliko palačink je?
Default avatar

zanziba

Palačinka ena je napisal/a:
Jaz ne, samo razmišljam, komu so namenjene te vrečke s testom:) Jaz še v gostilnah nikoli ne jem palačink. Jem izključno tiste, ki jih sam naredim.
Default avatar

zaprašenost

Uh, sem našla, 2,90 za 8 - 10 palačink, pri nas bi rabili tri vrečke ...
To je tudi za v kamp čisto predrago :)
Default avatar

8-10 palačink

zaprašenost je napisal/a:
Pa koliko palačink vi to vsi pečete??? Pri nas smo trije in vsak poje nekje 2 palačinki, morda kdo kdaj tri, če je bolj lačen.
Default avatar

vsak po svoje dela palačinke

Za novodobne družine in osebe, ki imajo radi vse takoj pri roki in iz "vrečke" je to pač super pogruntavščina.

Za tradicionaliste in pristaše doma narejenega na "roko" pač ne.

Tako je tudi tukaj med odgovori, ko se krešejo mnenja za in proti.

Je verjetno priročna zadeva za na hitro kje ( kampiranje ipd), da ne trogaš s seboj kilo moke, celih jajc, mleka, ker si prostorsko omejen v prtljagi - torej rehidrirani zmesi dodaš samo vodo.

Mene pri tej zmesi omejuje naprimer to, ker je suhi zmesi dodan sladkor - jaz ga v maso za palačinke ne dajem....

Ne pa za dolgoročno uporabo. Ker premnogi Slovenci radi sami naredijo tudi maso za palačinke, večinoma iz "preverjenih sestavin" :). Pa ponavadi so najboljše tiste, v katero dodaš šric gazirane mineralne vode - sploh za kakšne fritate :)
Default avatar

zaprašenost

8-10 palačink je napisal/a:
Pri nas jih pojedo toliko, kot jih je pečenih, in če jih je "samo" 20, jaz komaj pridem zraven :) 30 je ravno prava mera, da se ne stepemo in da eventuelno kakšna počaka do naslednjega dneva.
Vseeno, 3 evre je mnogo preveč, za pol manj narediš 10 palačink iz vrhunske bio ajdove moke, z bio jajcem in bio mlekom. Ne pa iz mleka in jajc v prahu ...
Pregledala sem tudi ostale izdelke in ja, super, vse bio, s čim manj sladkorja in tako dalje, samo vse lahko človek pripravi sam za pol ali celo tretjino cene. In recimo kosmiče in kašice za otroke imajo v tako majhnih količinah, da je spet en kup ene embalaže ... ker je en zavoj dovolj mogoče za en teden.
Default avatar

sdaghasdhadfhs

Nas je ponavadi pri mizi 6-8 ljudi.
V eni rundi spečem caa 30-40 palačink.
Imamo jih za večerjo. Nekaj otroci za zajtrk (pogrete v pečici), nekaj jih gre v juho.

Pečem v dveh ponvah naenkrat s pirino polnozrnatno moko + domače mleko + radenska + sol + olje
Default avatar

To je odlično za mlade gospodinje

Za mlade gospodinje, ki niti mleka ne znajo segreti je to res idealna zadeva...