Med.Over.Net

Urgenca

Odgovarjajo: Sašo Rebolj, dr. med., spec. družinske med.

Komentar izvida

Default avatar

ukica

Spoštovani.
Zanima me mnenje glede izvida, in sicer.

Eritrociti V krvi so bili na začetku septembra 4,95, danes pa 5,09 (normalno do 4,8). Rdw je bil septembra 14,4 (normalno do 14). Skrbi me, da so povišani in celo bolj kot septembra. Rdw vrednosti danes ni na izvidu. Crp pa je bil danes 7, normalno je do 5. Septembra ne vem, koliko je bil crp, niso tega testirali.
Vsi drugi parametri so ok, tudi jetrni testi in ledvična funkcija.
Me morajo skrbeti eritrociti in crp? V smislu kakšnega rakastega obolenja ...

Hvala za odgovor in lep pozdrav.

Ukica
Default avatar

SRebolj

Izvide same po sebi lahko štejete za normalne. lep pozdrav
Lep pozdrav
- - - - - - - -
Sašo Rebolj, dr. med.
Default avatar

ukica

Najlepša hvala za odgovor.

Lp.
Default avatar

ukica

ukica je napisal/a:
Spoštovani.
Crp je bil danes 11. Eritrociti 5,2.
Oboje naraslo. Berem, da je crp nad 10 lahko pokazatelj tumorja v telesu. Prosim, pomirite me, ker mislim samo še na to. Počutim se ok, stara sem 34 let, nekadilka.
Naj povem še to, da imam sedimentacijo 10.
Se pravi, če sedimentacija zaostaja za cca. 14 dni, to pomeni, da bi bil crp cca. 14 dni nazaj normalen?

Hvala vam ... spet.

Ukica
Default avatar

SRebolj

Sori k se zgražam nad temi sklepi, k so res bučasti. Morda se boste bolje počutili, če si kar v tri dni ne pregledujete krvi in nehate težiti googlu saj se mi zdi, da vas zanalašč provocira. Lep dan ;-)
Lep pozdrav
- - - - - - - -
Sašo Rebolj, dr. med.
Default avatar

ukica

Hehe, ste me nasmejali, a hkrati zmedli. Katera izjava se vam zdi bučkasta? O povezavi povišanega crp in tumorja ali moj sklep o sedimentaciji in crp-ju?
Hvala 😉
Default avatar

SRebolj

Bučk ko na tržnici ;-) Crp, tumorji, sedimentacija v povezavi s crp, vse pobrano iz drugih kontekstov. Tko ko bi pedala in ketno vrgel v drvarnico pa rekel, da je tam kolo.
Lep pozdrav
- - - - - - - -
Sašo Rebolj, dr. med.
Default avatar

ukica

Hehehehe, razumem. In hvala, ker se znate pohecati, prav manjka takšnih zdravnikov.

Lep večer vam želim.

Ukica
Default avatar

SRebolj

;)
Lep pozdrav
- - - - - - - -
Sašo Rebolj, dr. med.

Moderatorji

Sašo Rebolj , dr. med., spec. družinske med.
SRebolj