Forum.Over.Net

Starševski čvek

Pralni stroj Beko

Default avatar

rejp1122

Pozdravljeni,
Poznavalci prosim za info. Pri pralnem stroju, ko iztakneš odtočno cev iz sifona in močno pihneš vanjo(v stroj), voda, če je je kej v stroju, brbota ali ne moreš sploh pihnit?
Pri meni je tako, ko piham, je kot zamašeno, ko pa odvijem spodnji filter pa je pretok zraka. Je to ok?
Default avatar

je normalno

ja normalno - zaradi aqua stop-a.. ( sistem - mala škatlica na koncu cevi, ki preprečuje samodejno izlitje vode)....
Default avatar

ja pa kaj še

je normalno je napisal/a:
Poduči se kaj na pralnem in pomivalnem stroju pomeni aqua stop, preprečuje prevelik DOTOK vode v stroj, naprava je preventivni del, če bi slučajno odpovedala avtomatična zapora vode, ko se nateče določena količina vode, ki jo stroj potrebuje za pranje, oba stroja imata to napravo na začetku tam kjer je cev pritrjena na pipo, izliv vode gre preko druge cevi ki nima te naprave.
Default avatar

ja pa kaj še

rejp1122 je napisal/a:
Ne ga srat no, pihanje v cev kjer gre voda v stroj nima učinka v bistvu deluje kot zamašena ker zapora ne dovoli, da bi bila cev odprta, vklop stroja pomeni, da se zapora avtomatično odpre in spusti vodo v stroj, ko se natoči dovolj vode se avtomatično zapre in ostane zaprta dokler stroj ne izvrže umazane vode in natoči novo, eventuelno lahko pihaš v iztočno cev, ki nima avtomatične zapore ampak zakaj bi pihal mi ni jasno?
Default avatar

cveto

Uf.tole o sistemu akva stop ne bo drzalo.to kar vi pihate v cev je ok,da ne morete puhnt cez je kriva zogica v cevi ki gre iz bobna in nima veze z akva stop sistemom.akva stop je plovec na podnu stroja.ta plovec pa prtisne na stikaloob izlitju vode.seveda mora stroj imet poden(bazen).
Default avatar

ojojojoooj

cveto je napisal/a:
Cveto tebe je očitno povozil čas, aqua stop je naprava, ki je na samem začetku cevi, ki jo priviješ na pipo, po tvoji logiki zaradi kuglice voda sploh ne bi mogla v stroj, aqua stop preprečuje preveliko količino in posledično izliv v prostoru kjer se stroj nahaja, ta naprava ustavi samodejno vodo v primeru, če bi se avtomatski ventil pokvaril ravno tako ustavi vodo v primeru, da izlivna cev pade ali se sname ker bi bila pod nivojem stroja in bi prišlo do neprekinjenega dotoka vode, to kar ti govoriš imajo pomivalni stroji, pod strojem je poden na katerega bi tekla voda, če bi ena od cevi puščala bi se nabirala na tem podnu in tik nad podnom je plovček in če se ali ko se nabere preveč te vode se plovec dvigne in avtomatično prekine delovanje POMIVALNEGA stroja in na displaju se izpiše številka napake običajno je to 30 in v navodilih piše, izklopite stroj, zaprite dotok vode ker je prišlo do puščanja vode.
Default avatar

je normalno

ojojojoooj je napisal/a:
Hvala za pojasnilo ( njim) ;-)
Default avatar

cveto

zgleda da res.to kar ti opisujes je navaden el.mag.ventil ki odpira in zapira vodo.temu ventilu pa dirigira hidrostat ali pa mehanska vaga s stikalom ali pa flu meter.sam akva stop je na podnu(se enkrat),in to pms in ps.ce se aktivira prekine elektriko do elek.mag.ventila in vklopi iztocno crpalko...
Default avatar

cveto

jaz sem prebral uvodno vprasanje
Default avatar

gkgkgkgvljlblhhkck

Beko pralni stroji nimajo aqua stopa.
Default avatar

ve se

gkgkgkgvljlblhhkck je napisal/a:
VSI pralni in pomivalni stroji ne glede na znamko imajo aqua stop ventil in tako kot je nekdo napisal, ta ventil je takoj pri vijaku za priklop na vodo malo odebeljena plastična škatlica na kateri je na enem koncu nastavek za privitje na pipo in na drugem koncu cev, ki se nadaljuje v stroj, ne mešajte tega s plovcem na dnu ponvice pomivalca, ker nima nobene zveze, plovec prekine kompletno delovanje stroja ( ugasne aparat ) aqua stop pa preprečuje eventuelno razlitje vode zaradi okvarjenega ventila pri pralnem stroju.
Default avatar

cveto

potem ta akva stop ni nobena noviteta...razlozi kaj je v tej skatlici?kdo pa kaj pove tej tvoji skatlici kdaj neha funkcionirat???
Default avatar

Robi...

ojojojoooj je napisal/a:
Nimaš pojma o aqua stop-u.