Homeopatija

Zdravstvene težave po spontanem splavu

Default avatar
Pozdravljeni,

stara sem 23 let in lansko poletje sem imela spontani splav v 19. tednu, vzroka za splav pa preiskave ploda niso pokazale. Malce obsežneje bom opisala vso kasnejše dogajanje, da boste morda lažje predvideli, kaj bi lahko bilo narobe z mojim zdravjem.
Torej, zaradi hudega mastitisa par dni po splavu (naraven ''porod'') in zaradi preprečitve vnetja v maternici sem jemala Zinnat in še ene druge tablete, občasno tudi Brufen, zaradi neurejenega ciklusa pa sem približno dva meseca jemala še Dabroston. Po končani ''kuri'' sem po priporočilu ginekologinje začela jemati kontracepcijske tabletke Yaz (pred zanositvijo pa nisem jemala še nobenih tabletk). Ni bilo nobenih stranskih učinkov, sem pa imela vso lansko zimo do letošnjega maja vsak mesec probleme z vnetjem mandljev? Pač, tiste bele trde kroglice neprijetnega vonja so nenehno nastajale, včasih sem potem katero sama previdno iztisnila ven, hkrati pa sem tudi večkrat imela probleme s pekočimi mehurčki na konici jezika ali pa tik pod konico, kar je bilo izredno mučno, saj nisem mogla jesti. Čez poletje teh težav čudežno ni bilo več, sedaj pa se te kroglice v mandljih znova pojavljajo. Poleg tega se mi v zelo topli vodi pojavi srbenje nog ob gležnjih, kot neka alergija in dobim neke srbeče bulice, kar se mi pred nosečnostjo nikoli ni zgodilo (sem pa v nosečnosti dobila neko alergijo po stopalih in prstih na rokah, da sem se morala mazati s Fenistilom, zelo srbeči vodni mehurčki). Imam tudi občutek, da sedaj težje prenašam vročino, razen če poleti samo ležim na plaži, drugače pa mi včasih postane kar slabo.
Največji problem pa mi trenutno že dva meseca povzročajo glivice na zunanjem delu spolovila-no, vsaj menim, da so, ker je rahlo pordelo, srbi in rahlo peče, pojavijo se tudi drobne pikice, začelo pa se je par dni po obisku bazena. Sva se po navodilu lekarničarke mazala s Canestenom oba s partnerjem, a izginejo za max. teden dni, nato pa se zopet pojavijo. Bi lahko bile vzrok tabletke Yaz, slab imunski sistem (zaradi toliko različnih težav) ali pa sva se zdravila prekratek čas? Naj omenim samo še to, da sem s prehrane zaradi aken že črtala mleko in mlečne izdelke, v večini, sladkorja tudi ne jem veliko razen zjutraj v kosmičih in sadju, bel kruh in testenine pa tudi precej manj kot par let nazaj, zato mi glivic prehrana verjetno ne povzroča?
Že vnaprej se zahvaljujem za odgovore in upam, da nisem bila predolga, saj res potrebujem pomoč.

Lepo Vas pozdravljam,

Vaša nova zvesta bralka forumov:)
Default avatar
Spoštovani,

težave, ki jih opisujete so kompleksne, veliko simptomov, ki skupaj kažejo na oslabel imunski sistem in hormonsko neravnovesje. Tukaj lahko pomagamo s homeopatijo, da se bo ravnovesje v organizmu ponovno vzpostavilo.
Smiselno je, da obiščete zdravnika homeopata.

Lep pozdrav,
Vesna Gorjanc, dr.med.
www.homeopatija-vesna.si