Starševski čvek

Manekenke za debele, oziroma kako osebe z močnejšo postavo pridemo do primernih oblačil

Default avatar
Tiste ki smo debele majhne oziroma je naše telo vse prej kot skladno, oziroma "po jusu" pogrešamo tovarno, dobavo oziroma šivanje širokih nestandandiziranih krojev, kot so bili kakih cca 30 let nazaj. Reglan rokavi, spuščeni nabrani kroji bluz, srajc, puloverjev, tunik...trenutno nimamo problem mogoče edino pri hlačah, ki so jih zdaj na tržišču zamenjale "pajkice" oziroma hlače iz elastičnih raztegljivih materialov.
Ne mislim, da nam to tudi super pristaja, ker nam v bistvu ne, ampak nekaj je treba oblečt in če imam "srečo" da nekje mogoče dobim širši pulover ali mikico, je vse skupaj še nekako ok.
Še največji problem pa so jakne in bunde. Ker sem spredaj in zadaj obložena, jakne, bunde, sploh pa plašči pa so do potankosti telirani-narejeni po telesu, pa se znajdeš v čudnem položaju. Sicer jo nekako oblečeš, ampak ko je treba zapet gumbe, zadrgo, se pa neha. Potem spredaj pokrijem manjkajoči del s kakim šalom, ruto....itd. Dobro, včasih sem bila res bolj suha, ampak so bile, stvari zelo prilagojene tudi takim, ki so bili "mnogo hujši" od mene takrat.
Ko pa gledam fotografije, pa kot da obleke rabijo samo najlepše ženske, nikoli ni na fotkah nobene "malo bolj čudne" postave oziroma osebe.
Default avatar
se srečujem s podobnim problemom. zdaj, če bunde ne gre zapret, vzameš pač večjo številko in bi morala bit zadeva rešena. :) sem videla v C&A res veliko modelov, tudi za močnejše postave je veliko izbire - poskusi tam.
kaj naj pa jaz naredim? imam predebele roke. in tudi če oblečem 3x večjo številko in lahko poleg sebe not zaprem še nekoga, me veže preko nadlahti, ker rokavi so a vsi enaki, od najmanjše do največje cifre.
enako bluze. nujno potrebujem nekaj zgornjih delov oblačil za v službo, ampak obupujem. bluza po trupu ohlapna, rokavi vežejo ali pa ro celo ne dobim v rokave.
za znoret!
Default avatar
Sp perilo so včas v Nami meli veliko izbire, zdaj sploh nimajo številk od 85C dalje in hlačke največ 46. Tud konfekcija je do tam nekje. Barve sam črne in rjave. Kokr da debelejše ne maramo nosit drugih barv.
Nama se je očitno odločla, da bo prodajala samo za suhe.
Default avatar
tudi jaz podobno je napisal/a:
Imaš srečo, zdaj so moderni netopirski rokavi, pojdi malo po trgovinah.
Default avatar
Vse samo za lepotice je napisal/a:
Zdaj pa res ni problem dobiti široka in ohlapna oblačila, sploh če si majhna in debela, imaš konfekcijo XL ali tam do 46 recimo, moda je pa iz preozkih oblačil prešla na preširoka in predolga oblačila...
Pazi le, da ne kupuješ vrečastih stvari, ker te široke nabrane bluze, ki jih zgoraj omenjaš, nikakor niso za debele, ker ustvarijo videz še dodatne preobilnosti.

Jaz sem shujšala kar precej kil in si moram kupit vse novo za oblečt, a hudiča, zdaj ko imam lepo postavo, naj bi jo skrivala v nekih vrečastih puloverjih do kolen in bluzah ravnega kroja?! Kje je bila ta moda nekaj let nazaj?!
Default avatar
imaš srečo je napisal/a:
ne bo držalo, ravno včeraj sem se mučila s pomerjanjem v kabinah različnih trgovin. bila v "ni da ni" in šla prazna domov.
kje si videla netopirske rokave? pa da ni ravno za k trenirki pulover, potrebujem za v službo (pisarna).
Default avatar
nimam sreče je napisal/a:
POVSOD!
Sploh Zara je polna tega, same široke bluze in široki rokavi, tam sploh ne dobiš kaj normalnega za oblečt, še plašči in jakne so široki.
Default avatar
Širokih oblačil je povsod dovolj, problem je v majhnosti. Jaz nimam težav, hči pa ni po jusu in že zdaj ne dobi več oblačil, pa ni debela debela. Mogoče pet kil preveč. Manjše številke so preozke, večje preširoke v ramenih. Ne moreš zmagat.
Default avatar
Kaj vem...jaz se že dve sezoni trudim dobit lep res teliran plašč, ki bi šel po moji liniji, pa mi ponujajo tiste vrečaste plašče...ma so mi tako grozni. Grrr, pa kaj če so in, meni niso všeč in ga ne kupim. V teh dneh se podajam v novo sezono na nov lov za mojim sanjskim plaščem. Lani mi je trgovka v eni malce imenitnejših trgovin rekla, ja gospa imate tako luknjo tu zadaj - med hrbtom in mojo zadnjo platjo, je mislila :-)
Default avatar
ne da je višek kakšne kvalitete, ampak Lidl in Hofer imata občasno akcije XXL variant, tudi KIK in NKD imata maxi številke. Včasih je obstajal Mozamo - ne vem, če je še. C&A ima tudi krajšane - vmesne številke - npr 46 s krajšimi hlačami, krilom = 23.
Kar se tiče rok, ima moja mami enake težave - takrat priskoči na pomoč šivilja, ali majice brez rokavov pod jakno/jopico
Default avatar
imaš srečo je napisal/a:
v Zari so številke do 40, mogoče 42. jaz potrebujem večjo in tega v Zari ni.
kjer pa so (C&A recimo), je pa tako kot sem rekla: večja številka pomeni večji obseg telesa, a rokavi pri vseh cifrah enaki.
prečekirala sem tudi H&M, S.Oliver, Peek&C., Modiano in najbrž še kaj , pa se zdaj ne spomnim.
Default avatar
daj naredit plašč šivilji in ga boš lahko nosila leta. Šivilje na podeželju so precej ugodne.
Default avatar
Kot so že napisali, NKD in Kik.

Na spletu recimo Asos drži nekaj znamk, ki imajo tudi plus sizes - mogoče se počasi navadiš naročat po internetu, z malo vaje potem ugotoviš, katere firme imajo primerne kroje in katere cifre je treba naročat. Pri Asosu je poštnina nad 30 evrov vrednosti nakupa brezplačna, vračila so brezplačna, tako da ne tvegaš veliko.
Default avatar
tudi jaz podobno je napisal/a:
Tudi jaz imam predebele roke, pa se pač prvič nisem hotela tako natančno opisat. Debele in kratke. Pol pa še trebuh in rit. Skratka res kot želva ampak rokavi so piste telirani ali vsaj delno. Ker reglan rokavi, tisti itpred cca 20 let, so mi še zdaj prav. Potem cifre oblačil...jaz rabim 52-54, to ne dobiš, pa če greš po kolenih okrog Ljubljane, da ne govorim o manjših mestih, kot je moje. No res pa je, da edino kar dobim, je v KIK, NKD C&A še mogoče...pol se pa neha. Da mi zaprejo te štacune, bom naga.
Default avatar
telirani plašč je napisal/a:
Ti pa poglej v firmi/poslovalnici ARUM to je bivša Mura, imajo prav zdaj zimsko konfekcijo zunaj in sem na fb videla ravno take plašče, o kakršnem verjetno sanjaš. Sicer je njihova trgovina samo v Murski Soboti v Mercator Centru Plese 2.
Cen pa ne poznam, ker ne hodim tja, se boš pač pozanimala. Če imaš FB poglej tja in ti bo glede krojev vse jasno. Šivajo baje tudi po meri.
Default avatar
kaj praviš, greva hujšat? da ne bova nazadnje res v rjuho zaviti okrog hodili - če zaprejo omenjene trgovine. :)

si pomislila na šiviljo? zgoraj ena predlaga, mogoče ni slaba ideja. pa imaš po meri narejeno in če najdeš dobro šiviljo, tudi kvalitetno in bo držalo nekaj časa.
jaz sem že gledala, če bi se dalo rokave na kupljenih bluzah razširit, ampak ni nič rezerve blaga v šivu.

NKD, KIK, prečekiram večkrat, najdem kaj za doma, ampak za v službo pa skoraj ne morem obleči.
Default avatar
ženske ne me fentat, ampak ... če je št.46 premajhna, je verjetno čas za hujšanje? moje mnenje :-)
__________________________________________________
°°° Stay Hungry, Stay Foolish °°°
https://www.youtube.com/watch?v=JJ9IX4zgyLs
¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯
Default avatar
zara nima plus size je napisal/a:
V Zari sem jaz našla tudi xxl in 46 kak mesec nazaj, so pa kroji tako široki, da jaz namesto 42 oblečem 40, ampak mi ne pašejo ta široka oblačila.
Default avatar
Vse samo za lepotice je napisal/a:

52-54 številka za nizko postavo je OGROMNO!
Sem 180cm in lani sem nosila 52-54, bila sem OGROMNA! Imela sem 115kg!

Vzela sem se v roke in shujšala več kot 30kg!
Mogoče je zate res rešitev, da greš po kolenih okrog Ljubljane...
Ne vem, vzemi se v roke in ukrepaj, ker ko se 1x odločiš in začneš hujšat, sploh ni tako težko!
Default avatar
telirani plašč je napisal/a:
Jaz pa ne dobim trenerke ali hlač, ki bi mi bile prav po dolžini nog. Vse kar mi je prav v pasu, mi je prekratko.
Pa široka ramena imam. Če spravim bundo nase in jo zapnem, se potem ne morem prepogniti.
Imam pa 175 cm in 72 kg.