Recepti.Over.Net

Prehrana in kulinarika

Odgovarjajo: Vesna Feelgood, svetovalka za prehrano

Marmela-štartaj Slovenija

Default avatar

Lejla11

Živjo. Zanima me, če je že kdo probal ta mlečni namaz. A je to Dulce de leche? Hvala
Default avatar

Dulce di leche nima sadja in oreščkov

https://www.spar.si/sl_SI/aktualno/Star ... rmela.html

višnja, malina, breskev, lešnik, pistacija in arašid.

Dulce di leche nima nič od zgoraj naštetega..... ima pa: polnomastno mleko, smetano, sladkor ( karamelizira), pa vanilijev strok...... Kuha se pa tole1-2 uri.....
Default avatar

dulce de leche

dulce de leche dobiš, če vreš piksno sladkega kondenziranega mleka eno uro.
nobene znanosti ni v tem
Default avatar

Lejla11

Ja sej zato govorim. Mlečna marmelada-mleko in sladkor. Dobr so pač še par okusov skupaj zmešali. Drugače je pa to dolce de leche.
Default avatar

Pistacijamarmela

Kupila sem pistacijo in je bljak. Nagravžno temno zelena sladka zmes. Okus pistacije bi ne smel biti sladek, ampak pač po pistaciji. Drugih okusov ne bom niti poskusila. Poleg tega stane marmela kar 5 eurov.
Default avatar

Lejla11

Ja seveda obljubljajo bio trsni sladkor, samo kdo pa ve kaj je notri. Zdele k sta mogla narest 15000 kozarčkov je že Italijansko sadje notr. :) Težko me prepričajo s tako visoko ceno 5€, k smo imeli letos doma tok sliv, da bom še pol leta jedla svojo marmelado.
Default avatar

Uroš in Valentina

Pozdravljeni,
Okus pistacije je res zelo specificen in nikakor ni vsakemu všeč pa čeprav je ljubitelj pistacije, ostali okusi so pa povsem nekja drugega vse, ki bi zeleli poskusit vabiva da naju obiščete na degustavijah v vašem najbližjem intersparju😀
Default avatar

njok

Jst sem poskusla okus lešnik, na kruhu je nežnega okusa, v palačinkah se zgubi, ko odpreš lonček ga moraš porabiti v enem tednu, pa še tako se je meni naredila plesen po vrhu.
Ne priporočam, meni so dulce di leche in lešnikovi namazi kot Nutela boljši po okusu , so bol sladki in mastni, zato bolj kalorični, ampak jih daš lahko manj, ti jih ni treba pojest v enem tednu, ker se ne pokvarijo in stanjo 1/3 marmele.

Moderatorji

Vesna Feelgood , svetovalka za prehrano
Vesna Feelgood