Forum.Over.Net

Starševski čvek

Pa povejte, kje so lepi kotički po Sloveniji, no!

Default avatar

Lepikoticki

Spodaj nekje je tema, kako ne potujete radi, no, tudi jaz ne, pa da raje odkrivate domače loge. Nobeden pa ne pove, kateri to so, ok, ne mislimo zdaj bleda pa to. Katere rajske lepote slovenije naj si ogledamo taki, ki jih ne vleče čez mejo?
Default avatar

Dolan

jest ne delim svojih, ker potem scasoma postanejo skomercializirani, in ni niso vec koticki, pac pa destinacije.
Default avatar

Replika

Logarska dolina, Martuljek, obale rek Krke, Soče, Idrijce, Mure, Velika planina, Jeruzalem, kakšna Kraška vas (zdajle so najlepše, vse v rdečem ruju), vsa morska obala, vsa jezera, Planinsko polje, svečani, tihi, čisti gozdovi Prekmurja - evo za nekaj tednov robe.
Default avatar

veliko potujem a

..vseeno napišem: Goriška Brda - -točno kje, pa ne napišem, ker ne maram gneče in obleganosti.
Default avatar

fghj78

To moraš najti sama. Ko začnejo ljudje tja zahajati v preveliki masi, niso več lepi. Kotički, ne ljudje.
Default avatar

MonaCoin

tiste velike turistične znamenitosti verjetno vse poznaš ... manjše kotičke pa si poiščeš, glede na zanimanja, ki jih imaš.
pri nas nekako takole .. izberemo končno destinacijo, pobrskamo kaj je tam okrog za pogledat in doživet in gremo ...
*recimo gremo na zip line v planico ... vmes pa še zelenci, pa kakšna dobra oštarija ali piknik košara sabo. če je dolg dan še tamar ... ali pa jasna in vršič ... če se nam da še do trente ali bovca ... ob poti imaš kup zanimivosti ... ruska kapela, izvir soče, botanični vrt alpskih rastlin ... sama soča pa itak najlepša, lahko greš na rafting, kanjoning ali kaj podobnega, pa do krnskih jezer, kluž...
*geoss ... središče slovenije. tam imaš pustolovski park, pa označeno imaš geometrično središče slovenije, v vasi tam ima vsaka hiša super lepo urejene rezbarije in mini okrasne vrtičke, pa muzej ... zraven imaš vače in vaško situlo ...
*vitanje, center vesoljskih tehnologij, super za pogledat ... pa potem na roglo, mal okrog, do razglednega stolpa ali na lovrenških jezer, nekaj čist posebnega ... ali pa dol v zrečah do jezera oz. v terme. tam blizu je še žička kartuzija in muzej, pa najstarejša slo gostilna, res lepo.
*tehniški muzej bistra in naprej do soteske pekel s slapovi
kamorkoli greš, povsod je kaj zanimivega in lepega za pogledat ali doživet. odvisno kaj je tebi lepo in kaj tebe zanima. mi gremo radi še na kakšen hrib ... slivnica, slavnik, kofce, lubnik ... pokljuka .. uskovnica, blejska koča ... jezersko ipd. recimo nad bledom imaš super riklijevo pot, pa do adrenalinskega parka in s sankami dol ... da se ne gužvaš ravno okrog jezera. pa v bohinju .. od ukanca lepa peš pot do savice ipd. velikokrat je dovolj, da sestopiš iz utrjenih poti in si v drugem svetu ...
tiste najbolj tvoje kotičke si boš pa vseeno moral-a najti sam-a :-)
mi na ta način raziskujemo v sloveniji in zunaj ... ni razlike.
__________________________________________________
°°° Stay Hungry, Stay Foolish °°°
https://www.youtube.com/watch?v=JJ9IX4zgyLs
¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯
Default avatar

jzmntgn

Problem je v tvojem razmišljanju ... Po drugi strani pa v ljudeh, ki so večinoma tako notranje nemirni, da morajo iti nekam, vseeno kam (ker ni možnosti za dlje, grejo pač nekam v Sloveniji).
Drugače pa je lepo v vsakem kraju, vsak kraj ima kakšno jasico ob gozdu, kakšen prijeten gozdiček, kakšno lepo mesto ob jezercu, travnik ob čebeljnaku ... Hočem reči, da se ljudje nekam dajo in tam uživajo, čeprav tam ni nič posebnega (če bi bilo, potem bi bilo mesto že odkrito in oblegano) ali pa čustveno znajo doživeti kot nekaj posebnega. Na dopusti znamo videti stvari, ki jih drugače v naglici življenja ne vidimo.
Z mojim sva prečesala nekaj kampov v Sloveniji, v enem delu Slovenije in ti povem, da sta bila dva takšna, da ne grem tja, pa če mi plačajo. Za tujce že razumem, če živijo v industrijskih mestih in iščejo naravne kotičke.
Jaz tako kotičke na jdem v svoji hiši in okoli nje ...
Default avatar

BTDT

Zadnji mol na poti čez Komarčo. Najlepši pogled - ko se na Orlovih glavah v čistem jasnem dnevu obrneš proti Triglavu ali pa po Žagarjevem grabnu navzdol, ko se ti razpre pogled na Bohinjsko jezero pa Šmarna gora zjutraj na klopci, ko je spodaj mlečna megla. Steza pod Kanjavcem (Dolič-Prehodavci), spodaj pa Zadnjica.

Velika jasa na njej pa marele, nekje na Notranjskem... Lokacija ostane skrivnost. ;)
Default avatar

Rok-1

BTDT je napisal/a:
JA!!!

Še in še je teh koncev; če smo ravno pri hribih... pa pogledi s stare ceste na Ljubelj, ko se gremo pozimi sankat, občutki in pogledi, ko sedeš za trenutek pri Pastircih ob poti na Kamniško sedlo - ali pa ko prideš gor, ipd.

Pa krasni trenutki in kotički, ko se potikaš in vlečeš pod vejami smrečic ob Radovni, pogled čez zamegljena polja (skoraj kjerkoli) ko se v jesenskem dnevu s kolesom pripelješ iz meglic na sonce, itd.
Default avatar

Goriška Brda

Men so Goriška Brda zelo lepa. Je pa res, da neki zelo za počet tam nimaš.
Default avatar

Lepi kotički

Pustolovski park Maribor-Betnava
Adrenalinski park Maribor-Trikotna Jasa
Pohorje-vzpenjača
Pohorje-pohod MB-SG (Maribor-Areh-slap Šumik-Osankarica-Trije kralji-Rogla.....)
Default avatar

BTDT

Rok-1 je napisal/a:
Jep. Dolina Radovne... zgornji del. Prelepo.