Med.Over.Net

Fizioterapija in masaže

Odgovarjajo: mag. kinez. Barbara Purkart, dipl. fiziot., spec. ortop. med., trigger point terapevt

Specialist Ortopedske medicine in Manualne terapije svetuje o diagnostiki in terapiji športnih poškodb ter odpravljanju bolečin s trigger point masažo, masažo stopal in drugimi fizioterapevtskimi tehnikami.

mag. kinez. Barbara Purkart , dipl. fiziot., spec. ortop. med., trigger point terapevt

Barbara Purkart

Izravnana fiziološka lordoza in cervikobrahialni sindrom

Default avatar

Nežka39

Spoštovani,
pred dnevi sem dobila izvid MR (po 5 mesecih bolečin) z diagnozo: cervikobrahilani sindrom, podrobneje: izravnana fiziološka lordoza. V nivoju c3-c4 je viden manjši centralni disk osteofit kompleks z blago utesnitvijo prednjega likvorskega prostora. Ker moj dr. ne sposveča prav dosti pozornosti temu izvidu, vas naprošam, za preprosto laično razlago (nekaj sem že prebirala po forumih sicer) te diagnoze oz. najpomembneje: kako in h komu po pomoč? H kiropraktiku ne upam. Imam pa vseskozi bolečine, zategnjenost v vratu, glavobole, mravljinčenje, omotice oz. vrtoglavice, občasno piska v ušesih, tudi motnje srca (a ne vem, če je to kaj povezano). Obenem imam diastazo rektusov, kar najbrž tudi bolj slabo vpliva na vse skupaj. Lepo prosim, svetujte: kako, h komu dalje, da dobim ustrezno pomoč, navodila, kaj te bolečine že močno močno vplivajo na mojo kvaliteto življenja. Stara sem 39, visoka 162, 54 kg. Nimam fizičnega dela, res pa da bolj "sedečega", a se gibljem (pohodi, sprehodi). Hvala vam za nasvet in razlago.
Default avatar

Barbara Purkart

Pozdravljeni!

Žal nimam kompetenc, da vam razlagam izvid, lahko pa vam sveujem, da si preberete par prisevkov in se potem odločite: (https://www.fizioterapija.net/blog/bole ... opaticami/), (https://www.fizioterapija.net/blog/omot ... hrbtenice/]), (https://www.fizioterapija.net/blog/glav ... elu-glave/) in (https://www.fizioterapija.net/blog/negibljiv-vrat/), (https://www.fizioterapija.net/blog/glav ... elu-glave/).

Zelo pomemen je pa položaj v katerem se zadržujete!
Lep pozdrav!

mag. kinez. Barbara Purkart, spec.Ortopedske medicine in Manualne terapije, Trigger point terapevt


Fizioterapevtski center Barbara Purkart k.d.

(https://www.fizioterapija.net)

telefon: 041 35 33 66