Med.Over.Net

Fizioterapija in masaže

Odgovarjajo: mag. kinez. Barbara Purkart, dipl. fiziot., spec. ortop. med., trigger point terapevt

Specialist Ortopedske medicine in Manualne terapije svetuje o diagnostiki in terapiji športnih poškodb ter odpravljanju bolečin s trigger point masažo, masažo stopal in drugimi fizioterapevtskimi tehnikami.

mag. kinez. Barbara Purkart , dipl. fiziot., spec. ortop. med., trigger point terapevt

Barbara Purkart

ruptura MCL

Default avatar

Nelly55

spoštovani, stara sem 55 let in sem imela 16. 9. letos poškodbo kolena, ob tem sem s kolenom močno udarila ob beton, ob tem mi ga je obrnilo navznoter. Po poškodbi sem imela koleno nekoliko otečeno, postalo je plavo, kar je trajalo teden dni. V tem času sem šla na kirurško urgenco, kjer so svetovali mirovanjem, obkladke, analgetike in bandažo in bolniški stalež. Kasneje še ena kontrola pri kirurgu, ki je zaradi slabšanja stanja priporočal MR.

MR je potrdil parcialno rupturo MCL druge stopnje v zgornjem delu. Ob tem je videti še meniskopatijo brez raztrganine meniskusov in Bakerjevo cisto z manjšo količino vsebine .
V ostalem glede na prebrano niso opažali drugih poškodb.

Sedaj je peti teden od poškodbe, povedati moram, da koleno ne boli nič manj, kvečjemu bolj, sicer delam vaje, kolikor lahko, kolena ne obremenjujem več kot je nujno potrebno.

Kaj mi svetujete glede na raztrganino medialnega kolateralnega ligamenta, kaj lahko pričakujem, kako se to zdravi. Ali bi morala v tem času nositi longeto, ali si delam škodo, ker pač s kolenom gibljem - hodim doma po stanovanju.
Kako dolgo takšno zdravljenje traja in v kakšni obliki (fizioterapije, operacija ?)
Kontrolo pri ortopedu imam čez 4 tedne - takrat bo od poškodbe točno 8 tednov.

Dodajam, da moja hoja ni normalna, nogo nekako vlečem za sabo in postrani, saj sploh ni stabilna. Ugotavljam, da se kljub počitku in vseh ukrepih stanje s kolenom slabša, namesto izboljšuje.
Lp. Neli.
Default avatar

Barbara Purkart

Pozdravljena!

Zadeva je precej nenavadna. Pričakovalo bi se, da je vsak teden bolje in da bolečina počasi jenja,,, nekaj je narobe in celjenje ne poteka tako kot bi moralo...
Lep pozdrav!

mag. kinez. Barbara Purkart, spec.Ortopedske medicine in Manualne terapije, Trigger point terapevt


Fizioterapevtski center Barbara Purkart k.d.

(https://www.fizioterapija.net)

telefon: 041 35 33 66