Starševski čvek

KOFETKANJE IN KOSILA V RESTAVRACIJI - KOLIKO TEGA SI PRIVOŠČITE

Default avatar
Kolikokrat greste ven na kavo oz. pijačo in kako pogosto greste, če greste na kosilo ali večerjo ven? Se vam zdi to potrata ali si brez slabe vesti privoščite te stvari?
Default avatar
Meni je potrata, ker moram pogosto prav razmišljati, kaj od ponudbe (pijač) sploh bi, da lahko s kom na klepetu obsedim. Velikokrat mi ni do ničesar ne meniju...
No... razen po športu; takrat mi kakšno pivo ali radler res zapaše, predvsem poleti in zunaj. Takrat je vč - sicer pa kave/pijače zunaj... mogoče 2 - 3x na mesec?

Kosila v restavraciji pa sem ter tja - mogoče tudi 1x do 4x mesečno. Več, če sem službeno kje in je treba nekaj že zaradi želodca.
Default avatar
kaj pravite je napisal/a:
Še ena izmed bolj glupih izmišljotin človeka. Da grem tja v tisto hrupno restavracijo jest kosilo za 20€, ki ga lahko doma naredim 4€ in še v udobju doma. Tisti, ki se mu pa kuhat ne da je lenuh.
Default avatar
Isto velja za pijačke, zakaj bi dajal 2 za kavo, če jo lahko doma pijem za 10 centov?
Default avatar
kaj pravite je napisal/a:

Rada kofetkam in sem nekajkrat tedensko na kavici, včasih grem tudi sama, mi je prav fajn recimo it v center, se malo sprehodit, na kavico, na tržnico, mmm...
V restavracije grem občasno, nekajkrat letno, no, na dopustu večkrat v času dopusta, doma se mi pa ne da, raje naredimo tako, da naročimo, nam zapakirajo in pojemo doma.
Default avatar
Vsaj 1x mesečno jem zunaj, je pa to ponavadi kak fast food, ko skačem naokoli po nakupih, poštah, bankah...V restavracije grem res samo občasno, ponavadi med kakim dopustom...rad grem pa na pravi čaj na Jesenice, ker je res dober, pa še to ponavadi nisem vsak teden tam...no, pa kako pivo sem in tja.
Prekajen meso dl cajt gvera;)
Default avatar
na kavo grem rada, jest pa ne maram zunaj, ker si rada sama pripravljam hrano
Default avatar
Kava v sluzbi itak. Vsaj ena dnevna zato da mozgane razbremenim. Dobra ni. Jem kosila oz malice v menzi ne si pa privoscimo v povprecju eno do dve kosili zunaj kot druzina. Vcasih ven povabimo babici,ki sta zelo veseli tega dogodka in njima primerne hrane. Sami4je gremo pa na kaksnem celodnevnem izletu ce je priloznost dobre restavracije. Meni se zdi res velika potrata dnevna prehrana tj malica v restavraciji za moza ampak moski menda to potrebujejo :)).
Default avatar
potrata časa in denarja je napisal/a:
Ce gres na kosilo za 20, 50 ali 200 €, ne gres zato, ker se ti doma ne ljubi kuhat, ampak zato, da poskusis kaj drugacnega (ja, tudi ze za 20 €). In ponavadi ni hrupno.
Lahko gres ven pojest tudi kaj takega, kar je doma tezko pripraviti ali pa da si s pripravo ne usmradis celega stanovanja.
Ali pa gres ven z druzbo enostavno zato, ker imajo tam dovolj stolov, kroznikov in pribora, ki jih doma nimas.

Sicer pa... tudi kupovanje cevljev v trgovini je novodobna pogruntavscina. Komot jih sesijes doma. Ali pa obisk frizerja, ce pa se lahko doma ostrizes.
Default avatar
Joj, kako lepo, da ste vsi tako skromni. Kavico raje doma pijete za 10 centov in nobel kosilo ste si sposobni skuhati za 4 evre:))) Res srčkano.

No, jaz nisem taka. In me to niti ni sram povedati. Seveda skoraj vsak dan kuham doma, vendar z možem in otrokom (imava enega) vsaj 1x tedensko jemo zunaj. Pa ne v kakšnem McDonaldsu, ampak v fajn restavraciji. Ki BTW ni hrupna:))
Na kavo grem z možem, s sestro ali prijateljicami večkrat na teden, si lahko to zamislite???!!! Skratka, poden od babe sem. Ampak, dokler si bom lahko privoščila in se pocrkljala, se bom, če to ne bo več mogoče, bom morala postati skromnejša.

Dokler pa imamo možnosti oz. denar, pa ne vem, zakaj ne bi šli pogosto na kavice in 1x tedensko ven jest?
Default avatar
Sama ne hodim ven jest, ker preveč stane, potem bi mi premalo ostalo za darovanje pri sveti maši. Samo takrat, ko gremo z gospodom župnikom na župnijski izlet, ampak to vse on organizira, tudi glede financ.
Default avatar
Meni je pa tečno hodit v gostilne, restavracije.
Kaj naj pijem?
V gostilni je komaj kaj, ker mi je ok. Kave ne pijem, alkohola tudi ne, gaziranih pijač tudi ne, če že moram it v gostilno pijem sok, ampak tako na silo, mi je drugače čisto brezveze. Drugače pijem vodo s pipe, samo kdo te bo v gostilni gledal, če naročiš samo vodo s pipe?
Na kosila pa redko hodim v gostilne, razlog je to, da je hrana v gostilnah preslana, presladka, premastna... jaz moram pa shujšat :(. Da ne omenjam tega, da bi si potem ziher naročila še kako sladico.... tako, da najbolje, da ne hodim v gostilno.
Grem pa zelo rada recimo smučat :). V tem pa uživam. ALi pa v toplice, na izlet, na potep, ...
Default avatar
Kave ne maram, iz leta v leto so mi bolj odveč tudi organizirana druženja na drinkih. Pridem v lokal in mi ne paše nič od tega, kar ponujajo. Si raje doma kaj privoščim in to ob tisti uri, ko mi dejansko zapaše.

V restavracije hodim samo na kakšna praznovanja, drugače kuham doma. Občasno si naročim kakšno malico v službo (zelo redko, ker v dostavi lahko izbiram samo med junkom in še večjim junkom). Trudim se prehranjevati zdravo.
Default avatar
Na kavo grem vsak dan v lokal, v času službe, včasih tudi po službi, zunaj pa jem vsaj 1x tedensko.
Default avatar
Gre bolj za druzenje. Jaz vzamem kaj od tega: kafe,caj,limonada,radenska.
Default avatar
Vsak dan vsaj 3 x kavica in tortica, slaščičarno imam za sosede, cukra imam 5,0 toliko kot vsi najbolj zdravi ljudje, pri 170 m višine imam 55 kg, zato grem tudi jest v vse možne restavracije ali gostilne in to po navadi vsak dan.
Ob ponedeljkih v kitajsko, ob torkih v mehiško, ob sredah v čevapčinico in že je tu četrtek, ko grem v vegetarjansko, ob petkih grem brez slabe vesti v Mc Donalds, saj ob sobotah potem pijem samo zelenjavne sokove, ob nedeljah pa povabim starše na pohanga pšanca in tenstan krompir.
Za vse skupaj mesečno zapravim cca 700 e, ostane pa mi približno še vsaj 1500 e, to pa je za položnice, bencin in šoping.

Live is beautiful....mexikana prihajam....
Default avatar
Live is beaut je napisal/a:
Bolji život.
Default avatar
Odvisno od vremena;) Včasih več, včasih manj in odvisno od družbe. So pa minili časi, ko smo se vedno po službi dobili v priljubljenem kafiču "Where Everybody Knows Your Name";)
Default avatar
Po mojem eno sivo povprečje. Mogoče dvakrat, trikrat na teden kava, občasno še presna tortica, vsake dva tedna kosilo zunaj, vmes včasih še kak fast food.

Na dopustu vse skupaj malo pogosteje oziroma še obvezno večerno hladno pivo ali dve.
Default avatar
kaj pravite je napisal/a:
Vsak dan, kakšna potrata in slaba vest? Zato ker ješ in piješ, hm ste čudni res.