Starševski čvek

Facebook je postal zelo agresiven

Default avatar
Je bilo toliko besedičenja o boljšem varstvu podatkov, a zdaj tuki ena nepomembna socialnodružabna stvar izvaja vsakodnevni teror nad uporabnikom. Dam dva primera:

1) Če se ne registriraš s pravim priimkom, ti blokirajo račun. Če naprimer za priimek uporabiš "Najlepši", ti v nekaj minutah sistem onemogoč uporabo facebook in zahteva skeniran osebni dokument, ki se ujema z izbranim priimkom (razlog: uporabljaš nepogost priimek).

2) Slej ko prej ti spet onemogočijo račun z navedbo, da je uporabniška izkušnja precej boljša, če vpišeš svojo mobitel številko. Izbire ni. Vpiši številko, ali pa je tvoj profil "ugrabljen" z vsem, kar si si naložil gor.

Skratka, totalna tiranija. Facebook je postal resna stvar. Štejejo samo še pravi osebni podatki, toliko da imajo lahko oni na drugi strani, kdorkol ima pač internet in računalnik, lažji dostop do tebe če si na internetu in kje.

Seveda je izbira (da pač Facebooka nimaš), ampak je zanimivo to, kako je to iz ene prostočasnega razvedrila postala izredno resna stvar, ki se je ne da več uporabljati brez osebnih dokumentov in mobitela.


Kako sem rešil problem z osebno? Skeniral sem jo, zamenjal sliko in v fotošopu napisal ta izmišljen priimek. Četudi so strogi, človeka ne more sistem premagat, ker je preneumen.
Default avatar
Jaz sem jih odj.ebal že davno.
Default avatar
Strici je napisal/a:
Narejen zarad bullyjev in stalkerjev ne pa zaradi normalnih :)
Default avatar
Pametni ljudje ne uporabljajo FB ja
Default avatar
Jaz imam profil brez priimka in brez telefonske številke, nobenih problemov nimam.

Edino kar me moti je, da ko enkrat preletiš timeline in vidiš objave, le-teh pri naslednjem logiranju ne vidiš več, vidiš samo nove, ki so objavljeni po zadnjem logiranju. To me moti, sploh pri kakšnih receptih ali postih o živalih, pa kakšnih videih, ki bi jih še 1x pogledala.....
Default avatar
nimam teh problemov je napisal/a:
To se izvaja zdaj za uno k si na novo profil delajo. Če si uspel to nareditpreden so to uvedl, ti ne bojo težil.

Na levem meniju naš zgoraj "Vir novic". Klikneš pikice in označiš, namesto najbolj priljubljene, najnovejše pa bi mogla vse videt.

Skratka.
Druge aplikacije rabijo facebook, drugač si ne mores naredit uporabniskega racuna. Npr. Tinder deluje ce povezes s facebookom. In ce si na tinderju benan, ker jim niso vsec tvoje slike, mas profil izbrisan. Z istim facebookom ne mores vec naredit racuna. In mors met nov facebook racun.

To je vse povezan zdj in je totalna štala.
Default avatar
Strici je napisal/a:
Kaj a nimate kaj boljšega za počet kot se s temi jajci ukvarjat? Ma joj no.
Default avatar
Strici je napisal/a:
Pravilno! Konec je z Zebra Konjeva, Pali Mali, Maro Bisa in podobnimi namišljenimi. Če nimaš toliko jajc, da se registriraš s pravim imenom in priimkom, nisi vreden, da uporabljaš Facebook! Jaz bi šel še dlje in bi od slehernega uporabnika zahteval tel. številka, da bi ga lahko vsak teden preveril!
Default avatar
Pravilnoo je napisal/a:
No ja, jaz sem ta šmorn itak že zdavnaj skenslal, ampak good luck. Itak je folk dovolj ubrisan da se to gre, torej je dovolj ubrisan da še bo šel še naprej. Mogoče se bo kdo streznil šele ko bodo zahtevali davčno št. ali št. bančnega računa, ali pa tudi ne.
Default avatar
Poanta teme je, da so vsilji in terjajo prevec osebnih podatkov. Kaj jaz vem kaj pol oni naprej pocnejo z mojimi skeniranimi dokumenti.

Facebookje postal sam ena krinka. Za sirso druzbo je socialno omrezje, v ozadju pa (pod pretvezo zabavnega omrezja) zbiralnica osebnih podatkov o ljudjeh. Zamislte si njihove streznike, baze podatkov. O koliko ljudjeh majo vse zivo podatke kar hocejo. Ce ma pri nas drzava evidenco za drzavljane, ma facebook evidenco za cel svet. In zahtevajo vedno vec podatkov.

Ti si misls tle..juhej. Zdaj ne bo vec ena punca Ni Na, ampak bo Nina Novak, ampak z njenega vidika pa kaj ji je treba da rab za neko neresno stvar/druzabno omrezje, dajat prave osebne podatke. En stalker tam cel facebook preisce pa ma vse podatke ali pa vsaj zadost.
Default avatar
Strici je napisal/a:
Ti vse to veš in kljub temu še visiš gor in s tem vse to podpiraš.
Default avatar
Eni še danes ne razumete, zakaj bi se naj uporabljal Facebook?!
Zakaj bi se torej človek registriral z lažnim imenom in priimkom? Imel registriranih 15 profilov? Take je treba odstranit, jim izbrisat profile. Podpiram Facebook pri tem
Default avatar
Pravilnoo je napisal/a:
Soc. omrežja bom uporabljala tako kot jaz hočem ali jih pač ne bom, simpl. Naj se slika zuckerberg.
Default avatar
Natty37 je napisal/a:

Točno tako. In jaz sem ena od njih:)))
Default avatar
Strici je napisal/a:
Samo norci so se registrirali na Facebook.
Default avatar
Z registracijo ste dali svoje podatke CII in Mossadu.
Default avatar
Samo norci je napisal/a:
Tocno tako!
Default avatar
Strici je napisal/a:
Že od vsega začetka uporabljam izmišljena imena, pa naj bo to FB, gmail.......že od nekdaj mi je bilo jasno, kako se takim stvarem streže, sicer pa prebrskaj malo in si poglej prispevek na DW digital o FB in njegovem poznavanju oseb, je zelo zanimivo in poučno!