Starševski čvek

zakaj delodajalci poznajo samo minimalc

Default avatar
Večina delodajalcev bi najraje videla, da bi se delalo za minimalca. Še dobro da sem odprl s.p. in računam svojo tarifo.

Najlažje je bit ekonomist in mešat denar iz enega kupa na drug. Se zavedate, da ne ustvarite nič?

Slovenski delodajalci, začnite dajat delu primerno plačilo, pa boste dobili delavce (velja tudi za dela v proizvodnji)
Default avatar
Pa še to, delam nekaj za avstrijska in slovenska podjetja, razlika je kot dan in noč v obravnavi klienta. Pa tudi sam nekoč nisem verjel, da se v Avstriji cedi mleko in med.

Slovenceljni delodajalci, jugoslavija in kraja je mimo, upam da se čimprej delavci začnejo zavedat tega.
Default avatar
In potem se sprašujejo zakaj ne dobijo delavcev. Nagradno vprašanje za 1 mio evrov!

Če se osebi z enim otrokom ne izplača delat za minimalca, potem bi bil že čas, da jih začnejo delati možgani.

In ne, socialne pomoči niso previsoke! Plače so absolutno prenizke!!!
Default avatar
tako je je napisal/a:

Točno to, socialna za nedelo je skoraj 400€, medtem ko je minimalc 600 in nekaj evrov. Totalna zgrešena logika. Minimalc bi mogu bit v Sloveniji najmanj 1000€ pri taki socialni.
Default avatar
kako to je napisal/a:
Poleg socialne prištej še otroške dodatke, razne subvencije (stanovanje, malica, kosila, vrtec), enkratne pomoči (za nakup recimo hladilnika, kurjave, zaostalih položnic).
Budale (z mano vred) pa delajo za minimalca, dokler zmorejo ... Ko so invalidi (in tisti, ki delajo v fizično napornih služba slej kot prej bodo) ostanejo brez službe in možnosti za novo zaposlitev so ničelne.
Default avatar
Dodajte še nemogoče delovne čase in uborno, če sploh plačane, nadure.
Default avatar
tako je je napisal/a:
Če bi bili delodajalci pošteni in ne lopovi, niso vsi, ampak še vedno preveč, bi vedeli koliko rabi človek na mesec za normalno življenje. Enkrat v trgovino pa si ob 60. Evrov.... Kje so šele položnice, najemnina, otroci it'd. Hlapci smo in tako skrtarijo, da jim je škoda vsakega centa.
Default avatar
Če bi bili je napisal/a:
Saj so s pomanjkanjem delavcev končno dobili svoj kakec nazaj v faco. Če se prav spomnim, so celo srbski poštarji, ki so jih uvažali, ugotovili, da tako sranje od delodajalcev lahko najdejo tudi doma in šli nazaj.
Default avatar
kako to je napisal/a:
Pa še ti uživaj v socialki, če je res tako visoka, da od preveč denarja glava boli. Butelj.
Default avatar
Toliko se govori o lopovskih delodajalcih pri nas in hkrati kot v opravičilo takoj dodaja, da niso vsi taki, ampak je tudi mnogo dobrih, pa me zanima, kateri so tisti dobri? Se jih da našteti deset?
Default avatar
Saj se vidi, da smo še vedno zaostali. Za tistih 600€ imaš točno za skos mesec na nivoju rdečega križa. Torej za osnovno hrano, osnovne dobrine (najem) enga umazanega stanovanja in čisto nič več. Torej smo na nivoju kitajske.
Default avatar
Daleč smo mi od Kitajske. Kitajska se pospešeno tehnološko razvija in plače tam rastejo.
Default avatar
kako to je napisal/a:
da je še jugoslavija mislijo delavci, ki hočejo zaslužit kaj več kot za golo preživetje. slovenski delodajalci so vsi v evropsko usmerjeni kar se vidi po njihovih vilah, avtomobilih in jahtah.
Default avatar
Cena delovne sile ni odvisna le od volje delodajalca pač pa tudi od razmer na trgu in kar je najbolj pomembno - ponudbe.
Očitno je preveč ljudi voljnih delat za minimalca. ;)
Default avatar
Nisem delodajalec, sem vodja oddelka pri DOBREM delodajalcu. DOBREM v vseh pogledih, zato ne bom našteval. Tukaj berem večinoma kritike čez delodajalce, pljuvanje vse povprek. Kot, da so vsi delavci samo ene uboge izkoriščane duše. Ne zanikam, da tega žal ni veliko. Gotovo je. Si pa ne morete misliti koliko je na drugi strani delavcev, ki samo gledajo kako bodo "hvatali krivine", vlekli bolniške, v službi čim manj delali... Z vodenjem oddelka imam 25 let delovnih izkušenj in srečal sem ogromno takih, ki bi imeli službo z dobro plačo, delali pa ne bi kaj preveč, odgovornosti za svoje ne delo ne bi sprejemali, znajo se predvsem pritoževati in šimfati. To je druga plat medalje, ki je žal premalo vidna.
Default avatar
V Sloveniji se osnovna tržna zakonitost pri ceni dela ne prime. Delodajalci jamrajo, da ni dobiti delavcev, ampak cena dela ostaja enaka. Namesto da bi dvignili plačila, raje zapravljajo za lobiste, ki pritiskajo na zakonodajalce, da spreminjajo predpise o uvozu tujcev, da bi poostrili pogoje za socialno pomoč ipd. Prosti trg sam nič ne uredi.
Default avatar
Zaposlen je napisal/a:
In zakaj takih ne zamenjate? Morda zato, ker veste, da za tak denar in delovne pogoje ne boste dobili drugih?
Default avatar
BTDT je napisal/a:
Ko boš prilezel izpod skale v leto 2018, boš ugotovil, da delodajalci, kljub temu, da solidnih ali povprečnih delavcev za drobiž in nemogoče razmere ni več, niti uvoženih ne, pa še vedno ponujajo obupne razmere za drobiž, ti bo jasno, da tvoja teorija šepa.
Default avatar
Zaposlen je napisal/a:
Plačo imajo pa kakšno? Sicer pa ko je treba plačat tudi delodajalci "hvatajo krivine". Kakva plata, takva vrata 😉 za minimalca bodite raje veseli, da sploh pride.
Default avatar
Zaposlen je napisal/a:
Kje so dobri delavci, ki ste jih imeli? Šli so, ker ste jim poturili še delo hvatalcev krivin za enako ali slabše plačilo. Pravilno, da so vam ostali taki. Samo ne me zajebavat s tem, da so pa kar vsi bili enaki, ker niso bili.