Forum.Over.Net

Starševski čvek

Kosilce

Default avatar

natureta

Kaj imate za kosilo ali kaj ste zunaj jedli?
Default avatar

oh ja

fižol zapečen s krompirjem v pečici, mljask, se že oblizujem samo ob pomisli na to razkošje za brbončice ...
Default avatar

tortilje

tortilje, not pa par listov zelene solate, list radiča, popečeno piščančje meso ter sladko kisla uncle bens omaka
pa zelenjavna juha
Default avatar

krim_

Kotlet, tenstan krompir, gobice na omako, solata
Default avatar

za oh ja

oh ja je napisal/a:
Kako to narediš?
Default avatar

oh ja

za oh ja je napisal/a:
klasika, nič posebnega, skuhan fižol in narezan krompir začinjen in z mezgo oz. pelati "prelit" deneš v pekač, dodaš vmes še narezano čebulo ...
Default avatar

Ena južna

natureta je napisal/a:
Grem h "tašči" na jagenjčka ;)
Default avatar

kuhan alu sirov

oh ja je napisal/a:
Krompir prej skuhaš, ali daš zraven surovega?
Default avatar

Ohjej

kuhan alu sirov je napisal/a:
Surovega, se s tekočino zmehča, z mascobo na koncu pa zapeče.
Default avatar

Jedla

Grško musako.
Default avatar

Živc na kubik

Ena južna je napisal/a:
Lej jo, nč ne povabš :(

;)
Default avatar

Ena južna

Živc na kubik je napisal/a:
Ah, jaz pa misla da bi res pršou, sm te misla povabt ko bi to sama nardila, potem pa nič :P
Default avatar

Živc na kubik

Ena južna je napisal/a:
Ja pol pa tko povej :)))

Sicer: Je bilo mišljen v šali, ker pečenega jagenjčka in odojka mamo v naših koncih zlo radi, potem pa mormo malo iskrene "zavisti" pokazat za štos :))
Default avatar

ne kuham med tednom

natureta je napisal/a:

Prinesem kosilo domov .Skuhajo mi profesionalni kuharji.
Default avatar

kr nekii

Ohjej je napisal/a:

Ma to meni ni jasno.
Fižol se kuha najmanj 1 uro, krompir pa v tem času razpade? Plus, ko kuham fižol in voda zavre, jo odlijemo in nalijemo novo. To ne gre skupaj s kuhanjem fižola in krompirja skupaj, pa še pišeš, da zaliješ s paradjz zosom.....

wtf?!
Default avatar

PismoRosno

kr nekii je napisal/a:
Saj pise: kuhan fizol in surov krompir. Torej fizol prej normalno skuhas, odcedis, potem pa skupaj s krompirjem peces v pecici.

Edino, kar meni tu ni jasno, so pelati. Zaradi kisline od paradiznika se krompir "zacukne" in se ne skuha, ostane trd. Mora biti prej vsaj do polovice kuhan, ce hoces to prepreciti. Si ne predstavljam, da bi se pod paradiznikom spekel, ce se skuhat ne more.
Default avatar

kr nekii

PismoRosno je napisal/a:

Aha, sem na hitro preletela in "prebrala", da je tudi fižol surov.

Ja, krompir in pelati pri kuhanju ne gredo skupaj. Razen če da v pekač fižol, čebulo in surov krompir, zapeče in doda na koncu (ko je že pečeno) v pekač malo pelatov?
Čudno tole :-)