Starševski čvek

mož-anonimna pisma

Default avatar
V roku meseca in pol sem dobila dve anonimni pismi, ki namigujeta, da imam mož drugo. Ne omenja imen, samo da je bil tam in tam, da zakaj je bil......
Po prvem pismu sem postala sumičeva, nisem mu povedala, postala sem pozorna na mobi, izhode....pa nič nenavadnega, tudi odnos do mene je isti, ampak črv me gloda.
Ima me, da mu pokažem pismi, sumim celo, da je to delo ene osebe, ki me sovraži in mi želi slabo. Ta oseba je sicer šla iz naših življenj, vendar me okrog še vedno ogovarja.
Ali obstaja mogoče kak privatni lab. da bi pogledali odtise.....karkoli?
Default avatar
živčna sem je napisal/a:
Pozabi na vse skupaj. Sama sem imela podobno izkušnjo in ko je dotična oseba videla, da me ne gane, je odnehala. To je najboljše orožje.
Default avatar
Pa kaj ti misliš, da če najameš nek privat laboratorij, da vzamejo prstne odtise, da boš kar izvedela, čigavi so? Saj ni problem vzeti prstnih odtisov, kako pa potem preveriti, čigavi so? V bazi niso vsi, torej bi morala dobiti odtise od te osebe, če je temu res tako, ob tem pa bi seveda kršila kar nekaj predpisov in morda sama bila ovadena za kakšno kaznivo dejanje.

Če sumiš, da to nekdo nalašč počne, pojdi mimo te osebe nasmejana z možem z roko v roki, pa na veliko ji razlagaj, kako se imata lepo. Nedvomno pa pisma ignoriraj in ne reagiraj nanje. Ni mi pa jasno, zakaj bi nekdo to naredil in kdo je (kak sorodnik?).

Če imaš sum, da ima mož morda koga ob strani, se pač osredotoči na to.
Default avatar
Pokaži možu, potem se primita za roke in pojdita ven na sprehod.
Default avatar
Po navadi to napišejo ljubice same, ko imajo dovolj, da tip sedi na dveh stolih. Žene so pa utak tako butaste, da ne opazijo nič. Tiščanje glavo v pesek kot noj niti ni tako slaba ideja. Kar ne vidiš ne obstaja, kar ne veš ne boli.
Default avatar
No, malo pa je čudno. Kako pa ta oseba ve kje in kdaj je tvoj mož?
Default avatar
Sama možu ne bi povedala in bi ostala pozorna naprej, še razširila domet svoje raziskave. Po mojih izkušnjah trditve iz takih pisem držijo, le da je žena zadnja, ki izve.

Razmišljaj, ali je tvoj mož v zadnje obdobju obnovil svojo garderobo, in svojemu videzu namenja več pozornosti, kot prej? Je bolj razdražljiv kot je bil prej, ga več stvari moti na tebi kot enkrat? Ima manjšo potrebo po seksu, oz ne daje več pobude za seks? Je mogoče pred kratkim dobil kašna nova zanimanja, interese, nove hobije? Mogoče ima nova prepričanja, stališča, ki jih prej ni imel? Ima mobi na šifro, gre ven iz sobe, ko se pogovarja po telefonu? pazi na svoj mobi, da ga kdo ne bi pogledal? Kdaj ti je nazadnje povedal, da te ljubi?

Verjetno bo prišlo še kakšno pismo, kjer bo več informacij glede ženske, s katero te vara.
Default avatar
Moj mož pač hodi na sinove tekme in je tam, moj mož tudi službeno že 15 let hodi točno na isti dan na upravo 1x/mesec v Lj. Prav tako gre včasih kegljat, ampak je tam, ja celo tako sem se ponižala in šla preverit. In vse to počne že 10 let, tako da ni težko predvidet kje je.
V njegovem obnašanju ni nič drugače, še vedno obleče strgane spodnjice, če mu jih ne vržem vstran.......telefona ne skriva, avte voziva oba oba......
Kdaj bi jo imel?
Default avatar
živčna sem je napisal/a:
pri mojem možu se je začelo tako, da si je ves službeni čas dopisoval z drugo, česar seveda nisem vedela, dobivala pa sta se na klubu, kamor je zahajal že pet let preden je mene sploh spoznal.
Default avatar
Najbrž te samo ena spravlja ob živce. Tako je ena moja sodelavka mojemu možu pošiljala anonimna namigovanja in naslednji dan potem v službi mene opazovala, kake volje sem. Vse sorte norci so okoli nas. Za vse prejete klice (tudi anonimne) sva potem naročila spisek pri mobitelu in našla izvor.

Ne, vse anonimke res niso to, kar se zdijo.
Default avatar
pri meni je napisal/a:
Ima službeni prenosnik, na katerega včasih kaj delam, službeni mail je čist, ali ima še kje kak račun odprt ne vem, zgodovina nič ne kaže na to. Na bovlingu je z kolegi, to je preverjeno, na sinovih tekmah je baje vedno zraven.......
Iz službe domov, nikoli nikamor ne gre, da bi se kaj zavleklo, nadure......... in nobenih sprememb v recimo skrbi zase ali kaj podobnega, mobitel brez šifer, vedno ga lahko vidim..... obnašanje že 10 let isto, ko je slabe volje ali utrujen ima rad mir, ker je redko, večinoma je dobre volje in razpoložen.
Default avatar
A še kdo meni, da ene ženske niso zlobe? Ženska ženski volk?
Default avatar
živčna sem je napisal/a:
Prava prijateljica, ki bi jo resnično skrbelo, bi našla način, da bi ti svoje sume povedala osebno. Anonimke so vedno zlonamerne, ker se avtor želi zaščititi. Zlasti take, kot jih ti opisuješ.

če bi bila jaz na tvojem mestu, bi možu pokazala anonimke, ker bi on lahko vedel, kdo je ta oseba. Poleg tega, tudi če res kaj je, pa mislim, da ni, se strinjam s tabo, bo zaradi pisem nehal. Tako da ubiješ dve muhi na en mah.

Nikakor pa se jaz ne bi dneve in dneve sekirala okoli ene anonimke. Dejansko s tem samo rušiš svoj notranji mir, rešitve pa nikakor ne moreš najti, razen, da razbiješ svoj zakon, kar ta anonimna oseba tudi želi. Torej je edini način, da umiriš zadeve ta, da pisma možu pokažeš. Jaz osebno nikakor take stvari možu ne bi mogla prikrivati. Poleg tega mu s tem daš tudi priliko, da se pojasni, kar je primerno in to si mu dolžna. Če ti nekdo želi slabo, želi slabo vama obema in je prav, da se s tem skupaj spoprimeta. Če je na anonimki kaj resnice, je tudi prav, da ti mož pove. Pokaži mu pisma in mu povej po resnici, da mu še vedno zaupaš in da ne opažaš z njegove strani nič slabega in če ti lahko pojasni te navedbe v pismu in zakaj bi ti nekdo to pisal. Morda je pa kaj čisto tretjega in ne to, kar ti misliš (kdo ti piše), kar pa bo vedel tvoj mož oziroma bosta skupaj prišla do boljšega odgovora, kaj se dogaja.
Default avatar
živčna sem je napisal/a:
Že pri temu forumu vidiš kako daleč gredo nekatere v žaljenju, da bi le zadele v živo. Nekateri ljudje očitno ne prenesejo, da je drugim fajn.
Če veš kje je mož, mu zaupaš potem se ne sekiraj.

Jaz osebno bi mu ta pisma pokazala. Ampak ker ne vem kakšen odnos / stopnjo zaupanja imata vidva ne morem svetovati isto tebi. Sama boš najbolje presodila.
*** lupus pilum mutat, non mentem ***
** malus omnia in malum verit **
Default avatar
agatha christie je napisal/a:
Se strinjam z napisanim! Res je prav, da zadevo rešujeta skupaj, ne da jo premlevaš v sebi.
*** lupus pilum mutat, non mentem ***
** malus omnia in malum verit **
Default avatar
crna_vrtnica je napisal/a:
Hvala za tole, obema! Zafrknila sem, ker nisem že 1. pisma pokazala. Sedaj bo obesil nos, češ ne zaupaš mi.......bom že kako, ker resnično ne opazim nič, ne da se delam noja, kot nekdo zgoraj piše.
Default avatar
če mu zaupaš, mu pač zaupaš ... zaupanje je dobro, kontrola je boljša :)))

pa ne misli, da te ne more varati med službenim časom ... bivši je hodil včasih prej v službo, ker so bili neki problemi v nočni izmeni :)
Default avatar
živčna sem je napisal/a:
Ma reci mu, da pri prvem si se samo nasmejala, sedaj ko je drugi mu pa pokažeš, ker očitno se ne bo nehalo.
Saj sama najbolje veš, ker partnerja poznaš. Je pa prav, da mu poveš in zadevo skupaj raziščeta, ker sedaj žre samo tebe. On pa še ve ne, da je karkoli narobe. Če je res kaj na tem boš pa tako ali tako videla po odzivu.
*** lupus pilum mutat, non mentem ***
** malus omnia in malum verit **
Default avatar
No, pri meni je ljubica anonimko poslala kar sama, ker ji je bilo dovolj čakanja. Ko sva se potem dobili, je povedala, da je njej govoril, da se ne želim ločit in grozim z vsem mogočim, jaz pa seveda vsak dan od njega poljubčke in rožice in čokoladice - nisem imela pojma, kaj se dogaja.
Potem sem ga vrgla ven po hitrem postopku. Danes je on z eno deveto ali deseto "tokrat pa res tapravo", jaz pa srečno poročena z najboljšim človekom na planetu.

Nauk moje zgodbe: preveri, ampak diskretno. In upam, da ni nič.
Default avatar
agatha christie je napisal/a:
tudi jaz.
Avtorica pa še toliko - če ti sumiš upravičeno in z dokazi določeno osebo, ki te sovraži in bi želela,da vajin zakon razpade in se je iz zlobe spomnila takih gnilih taktik. Pojdi do nje osebno in ji povej, da se zahvaljuješ za pisne dokaze,da z lažmi blati dobro ime nekoga in da v kolikor takoj sedaj ne preneha, boste uradno ukrepali.
pa lahko ji še rečeš,da vaju je z možem to še bolj povezalo in še bolj vaju bo to,da bosta njo postavila na mesto, ki ji pripada tudi s pomočjo uradnih procesov, če bo treba.