Starševski čvek

novodobna mama

Default avatar
Danes v knjižnici!! Izbiram knjige...… za mano pride ena mlada mama otrokom, starim 4 leta.

Že ko je vstopila, je visela na mobiju. Nekako odloži knjige na pult, medtem otrok leta okol kot sneta skira. In ves čas grozljivo kašlja.
Se nekaj pogovarja s knjižničarko, nakar spet njen mobi….. klic z eno rock musko. Se posveti klicu in razlaga, kako ima danes otroka doma, ker je bolan. (sam da ni treba na šiht, okol pa lahko leta z njim in se mu 'maksimalno' posveča).

Niti 'mu' ni ta mat spregovorila z otrokom, nekaj nujnega s knjižničarko, ki ji je nabrala ene par knjig. In gre, pa jo je pred vrati spet presenetil en klic in je čoftala par minut, preden se je končno spucala.
Ko sem čez ene 10 minut prišla tudi jaz iz knjižnice, je ta mati govorila po mobiju. (pa to ena kmatavzarca, ne kšn dohtar kirurg, ki mora bit dosegliv), otrok leta med avtomobili na Petrolovi benz črpalki.... ona v svojem svetu.
Pol ure je rabila, da se je spucala s ceste, ker je pač imela tok za povedat.... le komu?
(jaz sem šla med tem še v trgovino)

Jaz obsojam ignoranco v ZD (tudi sama imam slabo izkušnjo) , samo mame ste pa tudi tooook ubrisane, da ni res!
Ubogi vaš otrok! Zunaj na mobiju, doma na netu. Delajo naj pa (samo) drugi!???

To babo, ki misli kako je moderna, pa kok ma frendov da jo skoz kličejo ….. bi jaz utopila v žlici vode!
In takih je danes večina. Tudi po špežo ne morejo it, brez da ne bi gobcali in spraševali po mobiju. :((((
Default avatar
Kje je parkirišče za knjižnico na Petrolovi bencinski?
Default avatar
Avtorica, tudi ti bi se rada počutila pomembna, tudi ti bi bila vesela, če bi te kdo klical. Ampak tvoj telefon vztrajno molči. Le zakaj?
Default avatar
Razumem te je napisal/a:
Ne vem kaj je tako nujnega, da nisi s svojim malim otrokom!! Le kako so včasih preživeli?, brez da trem sodelavkam, ki jim je dolgčas, petim 'frendicam', ki se pasejo... ne sporočaš vsakega prdca.

OTROK pa sam, bolan!! In kaj taka mat naredi, ko pride domov? Vsa naživcirana se znese nad njim..... bog ne daj, da še dedca/fotra ni domov ob treh.... ker ona je trpela celo dopoldne!!!


In ni mogla skuhat, ni oprala, ni naredila nič!! Ko vsaj ne bi nič. Pa dela samo škodo!!
Default avatar
To so kure nezrele in nedorasle vlogi. Jaz imam ringer off ko sem z otroci. Ko gredo spat pokukam, ce je bilo kaj pomembnega. Za cvekanja v prazno je cas v penzjonu in najstnistvu vmes je pa treba kaj dat od sebe se strinjam avtorica. Pozornost naj bo na otroku. Ce bi znala za bolnega otroka skrbet ga ne bi vlacila v knjiznico.
Default avatar
A vam je avtorica stopila na rep, da tako cvilite?
Default avatar
Razumem te je napisal/a:
Jaz mobija ne nosim s seboj. Osebno izkaznico pa, ker jo imam v denarnici in to imam vedno s seboj. :-)) No skoraj vedno in se mi zdi absurd, da je bila sprehajalka psa kaznovana.:( Še večji pa slovenceljski odziv.... da je prav, ji privoščite. Slovenc Slovencu najhujši sovražnik!!

Na mobiju ene 3 x na dan pogledam, če me je kdo klical..... sicer naj mi ne vpadajo v lajf eni prijateljski firbci. Ker nimam časa...če nakupujem, če sem z otrokom na igrišču, če ……….ŽIVIM SVOJ LAJF!!
Default avatar
Še kakega z novodobnim fotrom.
Default avatar
Veliko današnjih otrok je vsem samo v breme. Žal je veliko tudi novodobnih mater. Ti otroci iščejo pozornost, ki bi jo mogli dobiti doma, na napačen način na napačnem mestu, v šoli, vrtcu in delajo vsem velike probleme. Potem se pa taka mati dela najbolj pemetno med vsemi, a jo obnašanje otroka hitro izda, koliko in kako se mu posveča.
Default avatar
Jaz razumem, da smo ljudje različni, eni so recimo še v odrasli dobi precej nedorasli svojim vlogam, odvisni so od družabnih omrežij, všečkov, internetnih objav in 24/7 telefonske dosegljivosti - ampak!
Starši, ko ste z otrokom, se mu posvetite, privoščite mu čimveč svojega čas, ker je to resnično največ, kar mu lahko podarite in nekaj, kar se v življenju najbolj obrestuje.
Default avatar
Meni je pa včasih kar hudo, ko gledam mamice, ki v vozičku vozijo otroka, ki denimo sedi in zvedavo gleda v mamo in svet okoli sebe, mamica pa se ves čas sprehoda na dolgo in široko pogovarja po telefonu - otroku pa ne nameni niti besede.
Zadnjič sem nehote hodila za tako mamico skoraj 15 minut - in ves ta čas je govorila po telefonu, otrok pa jo je klical, mahal z rokami, ona pa nič.
Damn, kr jezna ratam, ko to vidim!
Default avatar
Quercus je napisal/a:
Kako žalostno je šele potem, ko otrok že hodi in gresta zjutraj v vrtec - on čeblja, kaže stvari okoli sebe, ona pa na telefonu:(. Gledam eno tako, skoraj vsako jutro.
Default avatar
no-ja je napisal/a:
In mama mu ne pokaže metuljčka, cveta.... čebelice, ….pa brrrm avta..... nič.
Ko gredo na izlet, mu na zadnji zic naštimajo monitor......in glej zdaj igrice. Ne občudujejo narave, kje se peljejo.... nič!!

Ko bi starši vedeli, kaj zamujajo in NE nudijo svojim otrokom, ki en dva tri odrastejo - bi ta hip vrgli mobi v kanto!
Default avatar
Če prav razumem, imate otroke in kljub temu, še čas da opazujete vse okoli sebe, kar pomeni isto,da je človek zaseden z drugimi stvari in potem obsojate druge?
Default avatar
Meni je pa to obsojanje nekoga, ki ste ga pet minut opazovali v neki situaciji, tako mimo!!! Mene lahko na ta način dobite v situaciji, ko delujem kot najboljša mama na svetu, in tudi takrat, ko sem kot zmaj. Ko se ukvarjam z otrokom in ko čvekam po telefonu. Ko delujemo kot idealna družina in ko se v javnosti skoraj pobijemo med sabo. Sem bila na porodniški in sem se z otrokom ukvarjala nonstop, igra, aktivnosti, "pogovor", crkljanje ... in potem sva šla na sprehod in me je klicala prijateljica in sem bila neskončno vesela desetih minut nedojenčkastega čveka. Ja, vmes je verjetno otrok nekaj čebljal in mu 10 minut nisem namenjala pozornosti in sem prepričana, da bo čez 20 let zaradi tega pri psihiatru ...

Brigajte se zase, jožice sitne.
Default avatar
Da ne bomo samo o mamah, sem videvala očka, ki je peljal nekje 3-letnika ven in ves čas brskal po telefonu. Stala sta na mestu ves čas in otrok ob njem je potrpežljivo čakal, da bo očka odbrskal svoje, da bosta šla nazaj notri. Za zjokat se.
Default avatar
ahjajaa je napisal/a:
Bravo. Mislm res, ko preberm tuki na MONu kaj vse folk piše, imam občutek kot da vsi sam neki opazujejo okol druge da bodo potem imel kaj za debatirat s kom al pa pisat: ta je to nardila, ta to dela, ta se obnaša tako, ta je oblečn tako, ta je našminkana tako, ta ima frizuro tako, ta ima tak stanovanje....ni da ni.
Mislm a to eni hodte za folkom, ga špijunirate, skoz neki čekirate da vse veste?
Kot da mora zdej ena mamica 24ur bit in se ukvarjat z otrokom.
Ma to ste eni glih taki:
Ne znaš gdje sam, pitaj komšinicu, ona sve zna.
Default avatar
Ne vem, zakaj je taka histerija po večni pozornosti in ukvarjanju z otrokom? V času mojega otroštva, pred desetletji, smo se škorci v glavnem cele dneve med sabo družili. Prav odgovarjalo nam je, da ni bilo nobenih tastarih blizu, ki bi se v nas vtikali. Ko smo bili doma, pa vsak v svojem kotu z igračami. Stari so bili v glavnem zaposleni z vsem drugim kot z nami.
Default avatar
ne samo mame je napisal/a:
ja, tragedija, no! Pa da mora ubogi otrok potrpežljivo počakat in starš ne skoči takoj, ko otrok rabi pozornost, to je tudi grozljivo! in fotr je zagotovo brskal po facebooku, ker se nikoli ne zgodi, da uleti kakšen nujen mejl, sms ... jaz včasih iščem kakšno geslo ali informacijo v telefonu in otrok mora počakati, si misliš!
Default avatar
Ena južna je napisal/a:
Tko mal ironičn je, da si od vseh glih ti mal hotla okrcat te, ki špegajo za drugimi.
Dej če maš kkšen špegu doma, se dobr poglej vanj, njuškalo jedno!