Politični čvek

Dalajlama v Malmöju: Evropa pripada Evropejcem

Default avatar
Tibetanski verski voditelj dalajlama je v sredo na konferenci v švedskem Malmöju dejal, da Evropa pripada Evropejcem in da bi se morali begunci vrniti v svoje domovine in pomagati pri njihovi obnovi.

Dalajlama, ki je leta 1989 dobil Nobelovo nagrado za mir, je ob tem dodal, da je "moralna dolžnost" Evrope, da pomaga "beguncem, ki so v resnični nevarnosti za svoja življenja". "Sprejmite jih, pomagajte jim, izobrazite jih (...) a na koncu bi morali prispevati k razvoju lastne države," je še dejal 83-letni dalajlama, ki je v strahu za življenje tudi sam bežal pred kitajsko vojsko.

Na koncu morajo obnoviti lastno državo
"Menim, da Evropa pripada Evropejcem," je dejal in dodal, da bi morali dati beguncem jasno vedeti, da morajo "na koncu obnoviti lastno državo".

Dalajlama je begunsko problematiko na Švedskem načel le tri dni po tem, ko so skrajno desni Švedski demokrati na nedeljskih parlamentarnih volitvah dosegli visoko podporo. Stranka, ki je znana po svojih protipriseljenskih stališčih, je postala tretja najmočnejša stranka, za socialdemokrati premierja Stefana Löfvena in opozicijsko, konservativno Zmerno stranko. Švedska je leta 2015 sprejela največ beguncev na prebivalca v Evropi.

http://www.rtvslo.si/svet/evropa/dalajl ... cem/465742
Default avatar
Prav ima dec je napisal/a:
To smo že obdelali, je že ena taka tema.
Default avatar
Prav ima dec je napisal/a:
Če že zlorabljaš Dalaj Lamo za svojo anti-migrantsko propagando, vsaj ne pozabi povedat, da tudi Dalaj Lama živi kot begunec in sicer v Indiji.

" During the 1959 Tibetan uprising, the Dalai Lama fled to India, where he currently lives as a refugee." (vir https://en.wikipedia.org/wiki/14th_Dalai_Lama)
Default avatar
Mogoče si čisto navaden fašist je napisal/a:
Dalajlama se je kar sam javil, nihče mu ni naročil kaj naj govori.
Default avatar
Prav ima dec je napisal/a:
Kako si to Dalajlama predstavlja? Da se bodo ljudje vrnili v porušene domove, brez denarja za obnovo, nenazadnje so ogromno denarja porabili za prevoz do sem. V nekaterih državah so še vedno nemiri in nasilje nad civilisti. Še pri nas obnavljajo eno ulico eno leto, npr. Gosposvetska v Ljubljani.
Default avatar
Kakšen fašist!
Default avatar
Ne razumem je napisal/a:
Čisto prav si predstavlja. Saj pravi da ja, naj se jim pomaga, se jih izobražuje, ampak v končni fazi morajo ustvarjati boljše življenje pri sebi doma.

Poleg tega pa je Putin že večkrat pozval zahodnjake da pomagajo pri obnovi Sirije, ampak naši vrli zahodnjaki so hitro zraven ko se krade in drek meša, ko je pa treba pomagat pa niti ne.
Default avatar
Glej, glej, včashj je Dalajlama polnil naslovnice, kvazi elita se je štulila povsod, kjer se je pojavil. Takrat je bil Dalajlama in. Zdaj, pa čeprav z istimi načeli, je vreden Dalajlama toliko, da se ga (po hitrem postopku) pošlje na en obskurni, nebrani, nepomemben forum, ker je ista kvazi elita določila, da mora biti Dalajlama out.

No, tudi Dalajlama je eden tistih, ki je neprodana duša oziroma, ki ni prodana duša. Respect.
Default avatar
** je napisal/a:
*včasih
Default avatar
Ne razumem je napisal/a:
No, v Pakistanu, Alžiriji, Maroku, Indiji, Nigeriji......ni vojne, se komot vrnejo. Res je samo to, da so porabili za njih ogromne vsote za pot. Ampak to ne bi smel bit naš problem, ampak njihov!
Naj se jebejo, kaj pa rinejo sem!
Default avatar
Ne razumem je napisal/a:
Kaksni poruseni domovi v Pakistanu in Maroku?
Default avatar
Mogoče si čisto navaden fašist je napisal/a:
Begunci naj ostanejo, 'begunci' brez vsakrsne volje do dela naj se vrnejo, od koder so prisli. Si za?
Default avatar
Ne razumem je napisal/a:
Točno tako. Kot so tudi Slovenci brez denarja ponovno zgradili svoje hiše, ki so jim jih uničili Nemci. Moj ded je bil med temi graditelji. Namesto, da bi plačeval švercerje za v tujino 10 držav stran, je tisto malo denarja, ki ga je imel, porabil, da je postopoma kupoval gradbeni material, za stene pa je porabil skale, ker so bile zastonj. Dokler ni bila hiša ponovno postavljena, je cela družina spala pri sorodnikih in po senikih.
Default avatar
uporabno ime je napisal/a:
ej človk..
za to je potrebno delat....v lastni režiji..in tud kej znat
ne pa na "socialni" tuje dežele viset..

tlele eni levaki stalno tuljo, kak so po 2. svetovni v eni "udarniki" z žulji sestavli državo..
so fuull ponosni na to, in da to ne sme v pozabo..
se strinjam..
ampak kaj res..

sam tile behunci se pokažejo, pa je že druga pesem..pfujj spreobrnjenci ..
Default avatar
Evropo evropejcem
Ameriko indijancem
Avstralijo aboriginom
Novo Zelandijo maorom
Default avatar
Begunci bodo dobrodošli, dokler se bo ves mafijski aparat pod okriljem evrope pasel v ozadju. Ni tu nobena agenda humanitarnosti v ospredju, samo money money money. Dokler še taka masa humanitarcev volunterjev za to početje dobiva plačano kar krepko več od minimalca, brez štemplanja prisotnosti, bolniških in ostalih ugodnosti, ki jih delovna raja kasira, ima seveda vsa ta mafija tudi podporo.
Default avatar
amerika in izrael pošiljata migracijo v EU, da lahko oni okupirajo tista območja kjer je nafta.
Prav ima dec je napisal/a:
Default avatar
uporabno ime je napisal/a:
V Ljubljanski pokrajini so večini hiš požgali takoimenovani partizani, ki so se borili(???) za "osvoboditev".