Med.Over.Net

Delovno pravo in zaposlitev

Potrebujete informacije o zaposlitvi, službi, pogodbah, odpuščanjih, pravicah in dolžnostih? Na tem forumu boste našli vse potrebno o zaposlitvi.

Za delovno mesto izbrana oseba na porodniškem dopustu, ki pride marca 2018

Default avatar

Radovedni Peter

Spoštovani,

zaposlen sem v javnem sektorju. Delodajalec je pred kratkim objavil javni razpis za delovno mesto vodje enote, ki ga trenutno vodim jaz. Za delovno mesto je bila izbrana moja sodelavka, ki je trenutno na dopustu za nego otroka (porodniška) in se vrne šele marca 2019.
Kdaj stopi v veljavo njena pogodba? Takrat, ko nastopi delo po porodniškem dopustu, torej marca ali že prej? Sprašujem zato, ker bi v prvem primeru lahko tisti, ki jo nadomešča, torej v tem primeru jaz, dejansko prejemal plačo ustrezno količniku tega delovnega mesta. Sam namreč opravljam svoje delo in dobim za vodenje še nekaj malega zraven (če bi jo dejansko nadomeščal, bi prejemal več).

Zanima me, ali to ni sporno, da potrebuješ nekoga za zasedbo delovnega mesta in nanj zaposliš osebo, ki predvidoma pride čez pol leta (predvidoma zato, ker ji lahko porodniško podaljšajo, zanosi in je v staležu, ipd....)?

Hvala za odgovor.

Peter
cron