Politični čvek

Ivo Boscarol-a je strah Šarčeve vlade

Default avatar
En izmed najbolj uspešnih slovenskih podjetnikov Ivo Boscarol je v večerni informativni oddaji Odmevi na TV Slovenija 1 dejal, da razmišlja, da bi svojo proizvodnjo preselil v tujino.

Moti ga namreč sprememba davčne zakonodaje, ki je omenjena v koalicijski pogodbi predsednika vlade Marjana Šarca.

>Ko sem prebral osnutek koalicijske pogodbe, sem mislil, da gre za neslano šalo. Potem ko sem se pogovarjal z nekaterimi ministri in ko sem dejansko videl, da so prodali slovensko zasebno podjetništvo za ministrske plače v naslednji vladi, me je postalo strah,< je dejal Boscarol.

https://klip.si/video/video-boscarol-br ... -slovenijo
Default avatar
Nema problema. Jedan ode, drugi dođe.
Default avatar
OK, naj kar preseli svojo proizvodnjo v tujino, pa naj mu potem tudi tista druga država radodarne subvencije tala.
Default avatar
Tale Boscarol se kurči, kot da je predsednik uprave neke hude multinacionalne korporacije, je pa samo lastnik majhnega (v svetovnem merilu mikro) podjetja, prisesanega na javne finance. Za to njegovo domišljavost so krivi tudi mediji, ki ga stalno omenjajo in vlečejo pred kamere za intervjuje, kot da je ne vem kako pomemben za slovensko ekonomijo.
Default avatar
after four years je napisal/a:

je to tisti Boscarol, ki pa čez državo nič ne reče takrat, ko mu država deli nepovratna sredstva? me prav zanima, koliko je v vseh letih, odkar je na sceni, takole dobil od države.

kot vem, npr. Akrapovič ničesar ne dobi od države, on je res špica in vse zasluži sam!
Default avatar
Sveta trojica je napisal/a:
Na dan potrditve Šarca za predsednika vlade, so državne 10-letne obveznice padle na najnižjo vrednostno stopnjo ever v tem letu, kar odraža negotovost pri investitorjih vlagateljih. Investitorji se ustrašijo.
Default avatar
investment je napisal/a:

Finančni trg odreagira tako zaradi analiz stanaj v neki državi, ki povedo, da je neka vlada nestabilna.
Default avatar
investment je napisal/a:
Ja, najbolje, da ukinemo davke in prepolovimo plače, da investitorji pridobijo nazaj zaupanje, in se bomo lahko še bolj "poceni" zadolževali, da pokrijemo davčni izpad prihodkov v proračun.
Default avatar
preko GZS so sami predlagali znižanje dohodninskih stopenj in višje obdavčenje dobičkov in nepremičnin, kot je to tudi na zahodu. zdaj jim pa spet ni prav. in res, če bojo dosegli da se obdavčenje dobička ne zviša, bo naslednji korsk ukinitev plač ali pa da bojo te prepuščene njihovi dobri volji
Default avatar
jokca samo en boscarol on ivanovci ker si njihov firer spet srčno želi na ablast. ja menfa bo spet treba orožje kupovat pa še predsedstvo EU se bliža ☺
Default avatar
pipistrel dela letala ... to niso butični komadi, pač pa podpisuje pogodbe z največjimi in najnaprednejšimi državami o dobavi velikih količin letal in 5mio€ subvencije, ki jo je dobil pred leti (tako kot jo dobijo vsa ostala podjetja, ki pogojem za subvencijo ustrezajo) je že zdavnaj povrnil v slo proračun.

boskarol je posebnež ... če ne bi bil, ne bi bil tam kjer je. ima pa zelo prav v vsem kar govori. ne razumem ljudi, ki raje kritizirajo in blatijo, namesto da bi se iz besed in dejanj uspešnih kaj naučili in poskusili tudi sami kaj ustvarit v svojem življenju.

in ... večina uspešnih podjetnikov razmišlja zelo podobno kot on.
zavedajte se, da ima zda gospodarsko rast že deseto leto zapored. to je eno najdaljših obdobij zaporedne rasti in recesija res ni daleč. gospodarstvo mora gledat naprej, kako bo prebrodilo naslednjo krizo in če bo treba zamenjat državo, pač bo.

koliko pipistrelov pa mislite da premore svet?
__________________________________________________
°°° Stay Hungry, Stay Foolish °°°
https://www.youtube.com/watch?v=JJ9IX4zgyLs
¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯
Default avatar
Sveta trojica je napisal/a:
Mišljeno je bilo seveda na svetovnem finačnem trgu. Kaj vi tu modrujete je vseeno, trg ima svoje zakonitosti in po njih se ravna, če je vam prav ali ne.
Default avatar
Sveta trojica je napisal/a:
Zdesetkat JU in bo denarja za vse dovolj.
Default avatar
Boscarol je od države dobil 5 miljonov eur a z davki vrnil več kot petkratno vsoto tega denarja.
Ampak ja Slovenija divja po Venezuelskem sistemu v propad.
Default avatar
a je to tisti je napisal/a:
Nepovratna sredtva daje veliko držav in tisti, ki so njihovo prejetje upravičili s še večjim zagonom podjetja in poslovno uspešno upravičenostjo, so dokazali, da se je stimulacija države obrestovala. Boscarol je pravi primer.
Default avatar
Novi udarec Boscarola: Tega ‘Slovenceljni‘ ne razumejo.

Če bo Šarčeva vlada dosledno uresničila svoje zaveze, bodo te po žepu udarile prav vse državljane.

Ena izmed alinej v koalicijski pogodbi namreč pravi, da bi osebne dohodke iz kapitala in rent vključili v osnovo pri odmeri dohodnine. To vključuje tudi dohodke od nepremičnin, kjer bi lahko država pobrala kar polovico. »Pomislite, da bo nekdo iskal boljšo službo v Ljubljani in bi svojo staro hišo v Mariboru prodal. Polovico mu bo vzela država,« je v ponedeljkovi oddaji 24ur zvečer potencialno situacijo orisal Ivo Boscarol, ki je prejšnji teden na račun Šarčeve koalicije že v Odmevih povedal nekaj krepkih.

Po mnenju Boscarola se tako obetajo ne samo višje cene nepremičnin, temveč bi se lahko občutno dvignile tudi njihove najemnine
Default avatar
Đorđe Đordoslav je napisal/a:
Ufff kakšna dobričina, da je vrnil nepovratne subvencije, ki mu jih je država dala HAHAHAHA. če verjameš. in to kar petkratno LOL
Default avatar
Tiste njegove letalne igračke se prikazujejo kot neka težka revolucija v letalskem prometu, ki bo svet obrnila na glavo, v resnici gre pa za otročarije za par posebnežev s preveč denarja. Če bi šlo za resno industrijo, če bi šlo za firmo, ki dobavlja visoko tehnološke sestavne dele za Airbus in podobne, potem bi bila to druga stvar, ne pa te smešne leteče orehove lupinice.
Default avatar
Ju Ju Ju je napisal/a:
potrebna bi bila samo digitalizacija države, ampak jajc za to nima nihče. šarec je nekaj "razmišljal" v tej smeri, ampak takoj ko je ugotovil, da bi z digitalizacijo porezal vse seske za odtekanje davkoplačevalskega denarja na vse strani, si je premislil. naredil ne bo nič v tej smeri, govoril pa seveda veliko :-)
__________________________________________________
°°° Stay Hungry, Stay Foolish °°°
https://www.youtube.com/watch?v=JJ9IX4zgyLs
¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯