Forum.Over.Net

Starševski čvek

Hčerka mi uničuje zvezo z novim partnerjem

Default avatar

naporen večer

Obnaša se nemogoče, obesi nos, ko pride, se zapre v sobo, mi teži naj ne hodi k nam, noče nikamor z nama, grozna je. Sem na tem, da ji rečem naj gre k fotru smrklja razvajena.
Default avatar

Hruška debeluška

Ko mi je mama prvič rekla, naj grem k očetu, če mi kaj ne paše, sem spakirala in šla. In nikoli več nisem prišla nazaj. Potem pa jok in stok. Tudi jaz nisem marala njenega novega partnerja, ker je šlo vse prehitro. Si pomislila mogoče na to? Da tvoja hči rabi mamo in ne še njene prikice zraven?
Default avatar

zakaj_pa

naporen večer je napisal/a:
Dej ji čas, z njim se pa malo umiri, ne v smislu odnosa, ampak obiskov v prisotnosti hčerke. Tudi otrok ima svoja čustva, ki niso ista kot tvoja...
Default avatar

Hruška debeluška

Hruška debeluška je napisal/a:
* prikolice namesto prikice. Popravek.

Mimogrede se strinjam z zakaj_pa.
Default avatar

samneki

Odkod "smrklja razvajena" - menda je ni razvadil (samo) fotr?
Default avatar

Pederčina

naporen večer je napisal/a:
Tvoji hčeri ni potrebno prenašati tvojih kurverjev. Potrebuje očeta in mamo, ne pa njihovih priveskov.
Default avatar

Ločenka

Prijateljica, ločenka kmalu po rojstvu drugega otroka, se je preselila k partnerju, s katerim sta sicer bila skupaj petnajst let, šele ko je bila tudi mlajša že skoraj polnoletna. Pred tem ga otroci prvih pet let niso niti poznali, saj sta koristila dneve, ko sta bila otroka pri očetu ali na počitnicah pri babici v sosednji vasi. Po petih letih so začeli uvajati enodnevne izlete, nato še krajše skupne dopuste, občasno sta šla kam na krajše letovanje, on je prihajal pomagat pri kakšnih popravilih in včasih na kosilo, večerjo. Pa še to, partner je zato, da je bilo njuno srečevanje enostavneje, prodal svoje stanovanje in se preselil v njen kraj. Da se prilagodit situaciji, če se hoče. Lahko se pa otroka postavi pred dejstvo in se upa na najboljši izplen. V tvojem primeru se ni izšlo, ampak čudit se pa v bistvu nimaš ničemer, saj nimam občutka, da si karkoli postorila, da do tega ne bi prišlo.
Default avatar

Truolo

Avtor vam je dal jasen namig da je tema provokacija, vi pa še kar pišete vaše modrosti na to temo hehe.

Je ni matke ki bi se na tak način izražala na spletu o svoji hčerki.
Default avatar

O RLY

Truolo je napisal/a:
Misliš? ;) Provokacija si Ti!
Default avatar

Fgtgh

zakaj_pa je napisal/a:
Ok, mislim, da je prav, da otrok razume, da si tudi mama želi imeti nekoga in da je to nekaj normalnega in da to tudi nekako sprejme. Drugo pa je, da mogoče mamin novi partner se ne razume s hčerko, posega v njeno intimo ali ji kako drugače škoduje. Zato mislim, da pogovor s hčerko na štiri oči ne bi bil odveč, da se odkrito zaupa mami in pove zakaj ga ne sprejema in kaj jo tako moti na njem.
Default avatar

Egoizem

Egoistična mati,misli samo nase in na svoje potrebe.Otrok je je pa kar naenkrat v napoto.
Škoda ji je časa za pogovor s hčerko ,da bi ji dala malo več časa da sprejeme situacijo.
A zdaj jenovi partner center sveta,hčerkobipa kar eliminirala.
Default avatar

Nevenič

Nikjer ne piše koliko je hčerka stara. Načelno pa otroci slabo prenašajo nove zveze svojih staršev in obratno tudi. Tudi Rebecca je bila izjemno neprijazna z Marjanom Hrenom, hočem napisati, da se take situacije lahko stopnujejo do tragedije.
Default avatar

Watamaro

naporen večer je napisal/a:
Atijevo novo trofejo pa najverjetneje naravnost obožuje. :-))

Mim grede, ima tale tvoj novi neverjetno srečo. Ko se te bo naveličal, ti bo tudi on povedal, zakaj nima smisla vztrajati s teboj in tvojimi kovčki na nekem višjem nivoju... :-)))
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
There are only five things we need in life:
- good friends, good job, good food, good sleep & good _UCK
(whatever you thinking is right)

Great minds discuss Ideas; Average minds discuss Events; Small minds discuss People.
Default avatar

Npr

naporen večer je napisal/a:
Hehehe. Verjetno je stara 13 let.
Počakaj še malo:-):-):-)
Default avatar

Pederčina

Pederčina je napisal/a:
Sedi 1! Pojma nimaš o mimikriji, budalo!
Default avatar

Brita k

Otrok potiho še vedno upa, da bostta mami in oči slej ko prej zaživela skupaj. Zato prihod novega partnerja razblini sanje in želje s katerimi se otrok ne more sprijazniti.
Zato vsekakor ni odveč, da se otroku že pred vstopom v novo vezo razlaga, da je njen očka čist ok, da jo imata rada, vendar da skupaj pa ne morate živeti itd itd.....
Prvi stiki z novim partnerjem so pomembni in tu si ti že sfalila. Na silo ne bo šlo kot na silo imeti nekoga rad ne gre. Zato se z novim partnerjem dobivajta ko je hči pri učetu potem pa jo počasi navadi na misel, da imaš drugega in seveda skoz povdarjaj, da je ona v tvojem srčku prva.
Default avatar

jmtgkmtz

Fgtgh je napisal/a:
Moja izkušnja je podobna kot avtoričina. Počasi smo uvajali spoznavanje kot ena predlaga zgoraj (čeprav sem bila pred tem leta samska), do partnerjeve angažiranosti v smislu, da z njo lepo ravna, je pozoren in prijazen, ji kaj kupi ... Ona ga ne sprejema. Po treh letih ne.
Sprejema pa partnerko nekdanjega moža, ki jo je dobil takoj, ko sva se razšla (kako je bilo na začetku ne vem, ampak je rastla z njo). je zelo težko in ne, niti slučajno niso nujno krivi ali novi partnerji ali hitrost seznanjanja z njimi.
Ljudje nismo razumska bitja, smo čustvena. Hčerka se čustveno počuti "ogroženo". Boji se, ga izgublja tebe. Pogovarjaj se z njo, ko si sama, poudarjaj, da ne bo nikoli zgubila tebe, ampak se ji iskreno odpri: da si tudi ti želiš ljubezni, da ni enostavno najti nekoga in da boš zelo srečna, če pokaže spoštovanje do njega. Nekaj v tem stilu.
Upoštevaj, da ne želi iti z vami na kakšen izlet, ampak v tem primeru pojdita s partnerjem sama (predvidevam,da nima pod 12 let), ko prideš domov ji povej, da je bilo zelo lepo in da bo imela občutek, da zamuja lepe trenutke tudi s teboj zaradi svojega zavračanje njega ... Ignoriraj njene izpade, četudi so grozni, ko bo ugotovila, da se z njimi nič ne spremeni, bo nehala, vsaj malo.
Ne skrbi, ne more ti uničiti zvezo z novim partnerjem, čeprav se tako zdi. Se bo pa tudi pokazal partnerjev obraz v tem primeru. Samo zdrži(-ta).
So nekateri otroci, ki nikoli ne sprejmejo novega partnerja, četudi je zelo ok. Pred časom je bil na to temo en post, je lepo opisala ena hčerka o tem, da novega partnerja mame ni nikoli sprejela, niti kot odrasla, pa govorila je še o neki bolezni, ki se je bojda pojavila zaradi tega. Odrasli smo odrasli in imamo pravico do ljubezni in partnerstva, četudi ga otroci ne sprejmejo. Ne imej slabega občutka zaradi tega, živi življenje in spoznavaj partnerja, kar je pomembnejše.
Kaj naj ti rečem, sotrpinka. Mogoče je najbolj pomembna beseda: ljubi (obe strani).
Default avatar

Ana Karenina

Če pa to ni šolski primer kako do konca uničiti otroke....sama si nikoli ne bi omislila novega partnerja, dokler otroci ne bi dozoreli...
Default avatar

Marko

O RLY je napisal/a:
Kdor za svojega otroka trdi, da je razvajen, mora biti prekleti neumen in takemu karkoli razlagat, prav tako ni kaj preveč bistro. ;)
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345
Default avatar

Jonc

Mogoče pa bi hčerka novega partnerja lažje sprejela, če se ji ne bi kar naprej pometal po hiši. To je njen dom in vsak dodaten človek, celo če ni partner, pomeni motnjo, vdor v zasebnost.
Nimam takih izkušenj, vem pa, da me moti, ko je kdo pri nas več dni, ker moram prilagoditi obnašanje (se obleči za iti iz spalnice v kopalnico, se umaknit iz prostora, spraševati glede programa na tv...).
Poskusi druženje vseh treh na nevtralnem terenu tj. povsod drugod, samo ne doma.