Recepti.Over.Net

Prehrana in kulinarika

Odgovarjajo: Vesna Feelgood, svetovalka za prehrano

Imate kuharske izkušnje? Potrebujete nasvet? Povprašajte ostale udeležence foruma, ki radi razkrijejo male skrivnosti velikih kuharskih mojstrov. Seveda pa vam bo svetovala tudi naša izkušena uporabnica, moderatorka , s svojimi nasveti in za vas iskala potrebne informacije. Obilo užitkov.

Vesna Feelgood , svetovalka za prehrano

Vesna Feelgood

Vesna Milenković je dinamična in polno zaposlena mati dveh otrok, ki si je profesionalne izkušnje nabirala na različnih področjih – po duši naravoslovka, ki je pristala v ekonomski stroki in s svojo sposobnostjo improvizacije uspešno združuje različna znanja. Na področje prehrane jo je pripeljala stiska ob spoznanju, da je njen novorojeni sin hud alergik. Postopno se je sinovo zdravje izboljševalo, alergije so pojenjale, znanje s področja prehrane in »alternativnega« kuhanja pa raslo. Ima bogate osebne izkušnje, ji jih z vami deli na forumu Prehrana, Prehrana, rekreacija in oblikovanje telesa in v posebni sredini rubriki na portalu za Recepte. Vesna je prehranska svetovalka in to počne z velikim veseljem. S svojim občutkom za posameznika in s strokovnim znanjem lahko ponudi oporo in razumevanje na poteh sprememb, ki nikoli niso lahke. Vesna ni profesionalna kuharica in tudi ne pretirana ljubiteljica preživljanja časa ob štedilniku. In ravno zato je specializirana mojstrica reševanja vsakodnevnih prehranskih zagat. Vesna pravi: “Obožujem okusno, zdravo hrano, ki se jo hitro pripravi, s slastjo poje in nato posveti še drugim pomembnim rečem v življenju.” Pomaga vam najti odgovore na vprašanje KAKO? To vprašanje se postavi, ko izveste »kaj« in »zakaj« je potrebno nekaj narediti. Vesna poskrbi, da boste lahko vse odgovore lažje prenesli v svoj vsakdan.

Kje dobim koruzni škrob?

Default avatar

vanča

V mnogih receptih sem med sestavinami zasledila koruzni škrob. Ali mi lahko kdo pove po čem se razlikuje od navadnega (gustina) in kje ga lahko kupim? Domnevam, da v trgovinah z zdravo prehrano...a se ga da dobiti tudiv navadnih trgovinah?

Hvala in veselo praznično peko vsem skupaj!

Ivana
Default avatar

q10

Maximarket pri okraskih za tortre, marcipanih..
Default avatar

Avena

Saj gustin je koruzni škrob, ali se motim?
Default avatar

vanča

Hvala za hiter odgovor!

Lp!
Default avatar

byby

gustin je koruzni škrob. Dobi se ga vsepovsod in ni razloga, da bi bil le v trgovini z zdravo prehrano, ker ni nič zdravega v njem
Default avatar

Suky

Koruzni skrob je uporaben za nenewtopnske tekocine...Da se teci (ja lahko teces) po njen mesane z vodo...
Default avatar

kokadudl

suky, brez zamere, a tvojega odgovora ne razumem. sploh.
Default avatar

Joan

O, Suky pa gleda tv...
Pa en lep dan želim,
Joan
Default avatar

kiikiiriikii

kokadudl je napisal/a:
suky, brez zamere, a tvojega odgovora ne razumem. sploh.
ce koruzni skrob pomesas z vodo, lahko po tej mesanici teces, brez da bi se potopil vanjo (kot v vodo). seveda pa mora biti te mesanice zelo veliko - imenuje se non-newtonian fluid oz. po slovensko ne newtopenska tekocina
lp
Default avatar

kayakef

pozdravljena,
jaz za ta namen, zgostiti hrano, uporabljam riževo moko. ni toliko dražja kot Gustin,je pa veliko bolj zdrava. kupiš jo lahko v Leclercu.
pa veselo kuho!
Default avatar

Aleksandrasanci

Gustin ni koruzni škrob. Je psenicni škrob. Gussnel je koruzni škrob in je v zeleni škatli. Gustun pa v rumeni :) :)
Default avatar

O jaaa

O hvala za pojasnilo glede koruznega in psenicnega skroba... hvala res!
Sele sedaj vidim da sem se prvic zmotila. 😃