Kje čim ceneje kupiti mandljevo moko?
tukaj v prispevku dobiš podatek, kako do moke, poglej:
https://micna.slovenskenovice.si/zakaj-ne-bi-bila-fit/naredi-sama-zdravo-mandljevo-mleko/
Mandlje, ki po zgornjem receptu ostanejo, posušiš, zmelješ (ali obratno: zmelješ, posušiš) in imaš super moko.
Res je, da so vsi oreščki zelo dragi. Če kupuješ mandlje za mleko in moko, tudi ne prideš prav poceni skozi. Razen, če imaš doma svoja drevesa. Še v tem primeru je odvisno od letine in muhaste narave.
Pa saj pri mandljevi se tudi čuti okus. Zelo je izrazit.
Pri čičerikini se tudi čuti okus.
Pri ajdini moki se tudi čuti okus.
Koruzna moka je tudi po svoje izrazita, smo jo pa vajeni, če imamo radi polento.
Prosena moka ima tudi izrazit okus, če je je preveč, hitro zagreni.
Morda je riževa še najbolj nevtralna?
To, da ima hrana izrazit okus, ni odgovor. Vsaka ima svojevrsten okus.
Lidl in hofer imata vsake toliko časa akcijo 200g mandljev. Zadnjič v hoferju 1,6€. Vrečko mandljev streseš v krop da koža odstopi in jih olupiš. Mandelj kar skoči iz lupine. Daš na pekač malo v pečico da se posušijo na 100stopinj. Nato pa v multipraktik čimbolj na drobno. Plus vsega je da se znebiš lupine k ima polno pesticidov v sebi. Lahko v vodo daš tudi malo sode