Forum.Over.Net

Starševski čvek

Zamerljiva prijateljica

Default avatar

JaneDoe

Prijateljica se že nekaj let neuspešno bori s svojo neplodnostjo, pri čemer ji zelo stojim ob strani in ji pomagam, svetujem, ponudim ramo, na kateri se lahko zjoče, skratka vse. Sama že imam otroka, starega dve leti in ima ga rada, kot teta mu je (sem edinka).
No prejšnji teden pa sem ugotovila, da sem ponovno noseča, vendar pa sem zaradi ene zahtevne operacije, ki je prišla res nenadno, razmišljala da otroka ne bi obdržala. Seveda sem si premislila in raje prestavila operacijo, čeprav je tvegano in to sem povedala tudi tej prijateljici (ko sem se že odločila, da ga obdržim). Njena reakcija je bila zelo hladna, da kako sem sploh lahko pomislila na prekinitev nosečnosti, ko pa vem kako se ona mantra s tem in da si tega otroka sploh ne zaslužim, celo rekla je da mogoče mi bo pa ‘narava pokazala’. Bila sem zelo užaljena in se z njo tudi ne pogovarjam, ne vem če se še sploh kdaj bom. Sem se malo tukaj potožila, saj sem res mislila da sva take vrste prijateljici, ki si lahko poveva vse brez obsojanja...
Default avatar

antilopa

Ta tvoj post sem večkrat prebrala v upanju, da bom mogoče razumela, zakaj je tvoja prijateljica to rekla. Ni olajševalnih okoliščin. To so prehude in preveč nesramne besede od nekoga, ki ne more imeti otrok. S tem se bo pač morala sprijazniti, ni treba, da je nesramna do drugih.

Glede operacije pa menim, da je prav, da si jo prestavila.
Default avatar

Zzzzzzz

Sprašujem se, ali ta tvoja prijateljica tako razmišlja o še nerojenem otroku, ker je neplodna, ali je neplodna, ker tako razmišlja o še nerojenem otroku.
Default avatar

razumi jo

Razumi jo.
Prijateljici sta. Naj bi si bili enaki in enakovredni v vseh pogledih, tako med seboj kot na tem svetu.
Ti imaš vse, kar si ona želi. Razumeš?
Imaš tisto, kar si ona neskončno želi in ji ne uspe imeti, ti pa si razmišljala, da to zavržeš!
A njej ni dano.
Tebi je dana njena največja želja, njej pa ne.
Zakaj tudi njej ne, če sta si enaki in enakovredni?
Zakaj je tebi dano, ko si sploh nisi želela, njej pa ne? In ti si še razmišljala, da bi se temu odpovedala!

Tako razmišlja tvoja prijateljica, tako čuti.
Mislim, da sta obe pokazali ena do druge nekaj netaktnosti in nerazumevanja.
Ne moreta obuti čevljev ena druge in prehoditi v njih nekaj milj, lahko se pa vsedeta in se pogovorita, se opravičita ena drugi in se objameta.
Default avatar

njen film

Ona je žrtev v svojem svetu in okoli tega se vse vrti. Tudi ti, saj si sama rekla, da ji ves čas stojiš ob strani. Tvoja nosečnost jo je še dodatno prizadela, a vseeno to ni opravičilo za njene besede, sploh tisto o naravi.

Možno pa je, da sploh ne razume, kaj je rekla oziroma se ne zaveda globine besed, ker v njenem filmu je ona in izključno ona žrtev in tam se vse zaključi. Zato menim, da ji enkrat enostavno moraš povedati, da ne glede na njene probleme, kjer ji stojiš ob strani, nikakor ni prav, da se je znesla nad tabo. Enostavno je sebično in nefer in to ji moraš povedati, sicer bo tebe žrlo.

Vsak ima svoje življenje in vsak sprejema svoje odločitve, katerih posledice mora tudi nositi. Po pravici imam pa tudi poln k tistih, ki zaradi njihovih težav z neplodnostjo vse odločitve drugih podcenjujejo in jim očitajo, zakaj to in ono, ker one bi pa drugo in tretje - ne v RL, temveč tu se to kar prevečkrat prebere. Nabijajo slabo vest, ker se njim kaj zalomi. Razumem, da jih boli, če nekdo zlahka zanosi, a vsak človek ima svoje težave in nosi svoje breme. Kaj mi vemo, kaj se komu dogaja? Kaj pa tisti, ki imajo drugo bolezen, saj se ne vsi spravljajo na druge, ki počnejo nekaj, kar je njim prepovedano?
Default avatar

noseča_za

JaneDoe je napisal/a:
Če bi ji bila prava prijateljica, bi ji enega otroka šenkala :)
Default avatar

Watamaro

JaneDoe je napisal/a:
Jao ženske in ta vaša prijateljstva. Se pa tudi takoj skregate, čim ena drugo ne treplja po rami in misli identično kot ve.
Sicer pa tako je... si ti z njo prijateljica samo zato, da ji stojiš ob strani ob njenem problemu ali v njeni družbi tudi kdaj uživaš, se sprostiš, nasmejiš...?
Od odgovora je odvisno, ali ji sploh oprostiš, ali je za obe bolje da gresta vsaka na svojo stran. Če že itak ne uživaš v njeni družbi... imaš sedaj vsaj razlog za prekinitev prijateljstva.
BTW, čestitke za nosečnost. :-))
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
There are only five things we need in life:
- good friends, good job, good food, good sleep & good _UCK
(whatever you thinking is right)

Great minds discuss Ideas; Average minds discuss Events; Small minds discuss People.
Default avatar

uuhuob

Očitno ona ne more, ker si ti potem užaljena?
Seveda je rekla nekaj absolutno groznega, ampak bilo je spontano, razlog je bila njena globoka, pravzaprav največja bolečina. Kdo je zdaj zamerljiva prijateljica?
Default avatar

maricka to sem jaz

V zivljenju sem prezivela ze vec tezav - alkoholizem starsev, smrt brata, bulling sosolcev, diagnoza neozdravljive bolezni, prevara moza, otrok s PP, neplodnost... in bolecina neplodnosti je tako huda, da se vse ostalo lahko skrije. Ne znam razloziti zakaj ampak res se ti svet zacne vrtet okrog tega. In v tem stanju te iztiri vsaka nosecnost za katero slisis, misel na abortus pa je res cista groza. Tako da razmisljanje da bi tvoja prijateljica lahko razumela tebe, je zal skregana z realnostjo.
Default avatar

Teta fani

Glede na to, da ti vedno njo poslușaš, da ji ti stojiš ob strani, da jo ti bodriš imam občutek da si bolj ti njena prijateljica kot ona tebi. Verjamem, da ni enostavno če se boriš s neplodnostjo in da postaneš mali egoist ker si bogi itd.
Kljub temu pa za njeno dejanje ni opravičila. Jaz bi se tudi na tvojem mestu trmarila in čakala da ona naredi prvi korak. Pa dvomim da ga bo ker je ljubosumna nate ker si ponovno noseča kljub temu da si po njeno to ne zaslužiš. Življenje ni pravično. Nekdo ki si noro želi imeti otroka ga nima nekdo pa ki ni sposoben vzgajati otroke pa jih ima doma 5. Vendar to dejstvo bo morala tvoja prijateljica sprejeti. Ko sem se jaz borila da obdržim otroka sem ležala v isti sobi z ženskami ki so naredile splav oz so se dale sterilizirati. Ja tako je.
Default avatar

excuseme

Mogoče pa ti bo narava pokazala ???
To ni samo neprimeren komentar, ampak kaže na njeno privoščljivost (privošči ti, da se ti kaj zgodi, ne moreš verjet!) in sebičnost (če njej življenje ni ok, naj tudi tebi ne bo) in zlobo, pokvarjenost. Če je to prijateljica ...
Default avatar

megaboy

Da greš govorit prijateljici, kako si zanosila, hotela narest splav, pa kako si se premislila tudi ni prav obzirno dejanje. Bolj spominja na hvalisanje.
Al pa kot bi lačnemu psu s klobaso mahal pred gobcem, pa mu jo nebi dal.
Default avatar

Mogoce pa

razumi jo je napisal/a:
Wow. A to je uno med vrsticami? Hvala za izcrpno razlago zakaj je bla ta njena kao prjatlca tok nesramna. Zdj mi je jasno zakaj sta lahk dve prjatlci nasledn dan ze sovraznika.
Default avatar

Maraajke

megaboy je napisal/a:
Enako sem pomislila kot ti megaboy.
Nikoli, ampak nikoli ne bi o prekinitvi nosečnosti govorila ženski, za katero vem, da ne more zanositi. Pa to ni kar ena x ženska, ampak tvoja prijateljica. Njena reakcija je bila razumljiva, krivda pa je na tvoji strani. Pa ne, da si mislila, da te bo razumela in podprla?
Default avatar

Baba babi najvecja kaca

Avtorica, koliko si pa stara? Samo desetletnici bi odpustila, da zaupa drugi zenski. Kdaj ti bo jasno, da zenskam ni za zaupat. Posebo se, ce je v cem slabsa od tebe. Saj je dovolj moskih okoli tebe. Moski nikoli ne razocarajo.

Jao babe, kdaj se boste naucile. Jaz sem to lekcijo vzela v OS in se tega drzim celo zivljenje.