Med.Over.Net

Psihiater odgovarja

depresija in nepodaljšanje bolniške

Default avatar

031-012-040

Prosim za odgovor: sem v hudi depresiji, zdravim se z AD, zbolela sem zaradi pritiskov v službi. Sedaj bo poteklo 3mesece, odkar sem v bolniški. Ne morem si predstavljati, da bi šla v službo,
do katere čutim strah in obenem gnus. Kaj lahko storim v primeru, da mi komisija ne podaljša bolniške, kljub pritožbi? psihiater meni da nisem sposobna delati. Stara sem 55 let.
Default avatar

Daniela_Fiket

Pozdravljeni,

komisija praviloma upošteva mnenje psihiatra in če psihiater meni, da niste sposobna še za delo, potem ne vidim razloga, da bi za to skrbela. Če le lahko, poskusite se postopno aktivirati, zjutraj se ustanite, stuširajte, namažite telo s kakšno fino dišečo kremico, vsaj malo se naličite, če ste že prej bila navajena. Privoščite si sprehod, usedite se na klop in uživajte v jutarnjem sončku, premislite katere so bile tiste dejavnosti ki so vas veselile, če ne drugega, ko ste bila otrok. Če si lahko privoščite psihoterapijo, je to lahko dragocena pomoč pri zdravljenju. Objektivna in strokovna oseba vam lahko pomaga videti možne izhode iz sedanje situacije, spremeniti način razmišljanja, pridobiti moč, da poskrbite zase in se primerno odzovete na življenjske nevšečnosti. Dovolite psihiatru, da oceni kdaj boste sposobna za delovne obremenitve (morda za začetek polovični delavnik? ).

Lep pozdrav,
Daniela Fiket, dr.med.
Specialistka psihiatrije
Transakcijska analitičarka-svetovalka

Inštitut Neocortex
Kontakt: 070/607844 ali [email protected]
http://psihoterapija-fiket.si