Starševski čvek

Do kdaj so otroci hodili z vami na dopust?

Default avatar
Vprašanje zgoraj.
Default avatar
jaz sem šla zadnjič s starši na dopust, ko sem bila stara 15 let, pa še to pod prisilo.
Default avatar
Do konca tretjega letnika SŠ je z nama hodila na potovanja.
Default avatar
Do polnoletnosti.
Default avatar
Se kar hodijo ! 21 in 29 let.ne z nami pac pa za nami. Vsako leto.naj recem ne ? Je lepo in mi pase.
Default avatar
Jaz sem tudi zadnjič šla s starši na morje pri 15 letih. Večina najstnikov začne eskivirat tam nekje sredi srednje šole. Seveda pa opažam razliko, tam, kjer starši hodijo na kake zanimive dopuste/potovanja v tujino (ne na Hrvaško), hodi mularija dlje z njimi, najbrž ker je bolj zanimivo. Hčerka ene prijateljice je hodila z mamo na dopust (Grčija, Španija, Italija) nekje do 25. leta, dokler ni začela živet s partnerjem. Pri drugi prijateljici gresta sinova, stara med 25 in 30, vsako leto skupaj s svojima ženama na krajše potovanje s staršema (seveda ata in mama vse plačata!). Bi rekla, da je tole skupno dopustovanje odvisno od krajev oziroma zanimivosti na dopustu (nekam na hrvaško plažo ležat za en teden tudi jaz ne grem), od odnosov v družini, mogoče tudi malo od financ (če stari plačajo fajn potovanje, malo pomaga, da gre odrasel otrok z njimi?).
Default avatar
Naši še niso te starosti; sam sem pa hodil s starši nekje do 18 ali 19. leta, potem nekaj let ne, kasneje, pa spet.
Sicer ne več pod starševsko komando, še vedno pa z njimi. To je bilo tako, da se je šlo na faksu najprej s kolegi, potem malo sam, na koncu pa še s starši. Na koncu je bilo vedno poskrbljeno za hrano in družbo... in "globoke" večerne debate ob opazovanju zvezd.
Default avatar
Jaz nisem nikoli šla s starši na dopust, ker nikoli ni bilo denarja za kaj takega. Žal.
Sem pa zdaj, ko hodim v službo, večkrat mamo zraven vzela za kak mini dopust.
Na moj račun seveda.
Default avatar
jaz nikoli je napisal/a:
Evo tudi pri nas tako. Mama je sicer vedno znala mularijo peljat na kakšen izlet, obisk kakšne znamenitosti, prirediti piknik.................skratka z skromnim je znala narediti marsikaj kar še danes pomnim in cenim, ker vem koliko odrekanja in načrtovanja je bilo potrebno za izvedbo.

Tako da ko sem se zaposlila nisva skupaj hodile na dopust, ker ji nekako ni bilo do tega. Rada pa je hodila na krajša potovanja v tujino in kakšne toplice sva si privoščile.
Default avatar
Naši stari 20, 17, 15 in 9 še hodijo z nami.
Res pa gremo predvsem na potovanja, na klasične morske dopuste smo nehali hoditi pred leti.
Vsako leto gremo tudi na jadranje, otroci zraven. Smo imeli pa letos kar nekaj težav z datumi, zaradi študijskih obveznosti najstarejšega.
Default avatar
jaz nikoli je napisal/a:
Pohvalno.
Default avatar
Do šestega leta sta otroka hodila z nama, potem pa ju vrineva dedijem. Dediji imajo družbo in razlog za potrošit penzijo, midva pa mir. Vsi veseli, vsi zadovoljni!