Starševski čvek

umrla bom od lakote

Default avatar
Lačna sem, da se mi meša! A jem! Sem na dieti, hujšam, jem manj kalorično in deluje. Zdaj po nekaj mesecih sem pa lačna za znoret! Kar vse kar vidim, bi si zmetala v usta!
Jem vse, tudi pecivo in čokolado, ne cel protvan peciva, ampak košček ali pa 2 palačinki, ne 6, mislim res nisem sebe kaznovala z dieto. Ampak zdaj se mi čisto meša, jedla bi in palačinke in svinjska rebrca in pico polno sira in še in vse in piškote, ja, kekse Jaffa bi pojedla po moje 3 škatle naenkrat! Saj potem mi ne bi bilo dobro v želodcu, mi je jasno, da to ne bi bila dolga sreča...
Dovolj imam vse te sveže zelenjave in sadja, se mi zdi, da mi paradajz že iz ušes ven gleda in ko pojem slive, da zamotim svojo lakoto, imam v želodcu občutek, kot da se drgne stena ob steno želodca, tole varanje s sadjem in zelenjavo ne deluje več!

Ah, sem se spihala. Mogoče mi bo zdaj bolje.
Default avatar
To ima en tak lep izraz. Jojo.
Default avatar
lačna in lačna je napisal/a:
Varljivoje je skoraj vso sadje, alkohol in potem ogljikovi hidrati. Pri hrani iz moke se moras obnasat kot da je ni.
Za presnovo zelenjave potrebujes več energije kot jo imajo same.
Default avatar
Avtorica prrsttoga dieta očitno. To pa povzroča navale nenadnih požrešnosti.
Default avatar
Poskusi več fu☺kat!
Default avatar
potšs je napisal/a:
1500kcal na dan in -2-3kg na mesec ni jo-jo.
Nekako sem lačna dobre hrane. Saj piščanec je dober, ribe imam tudi rada, ampak rebrca, to je tisto, ko z užitkom ješ! Take hrane sem lačna.
Default avatar
Ne razumem najbolj tvojega zapisa, najprej da se ne kaznuješ z dieto, nato da imaš poln k zelenjave in sadja. Če ješ druge stvari, si pač s tistimi poteši lakoto do naslednjega obroka, npr. oreški, kakšnim prepečencem, da ni ravno kruh, kakšnim jogurtom, kosmiči.

Bistveno je, da imaš redne obroke in normalne obroke, da nisi lačna zvečer. Sicer pa na lakoto vplivajo tudi drugi dejavniki - morda imaš PMS oziroma si pred menstruacijo, morda si nenaspana in potrebuješ več energije, morda si pod kakšnim stresom in takrat več poješ.

Torej redni normalni obroki, magari več njih, vmes pa čaj, voda in bistveno - nekaj početi. Ko boš zaposlena z drugimi stvarmi, ne boš posegala po hrani.
Default avatar
Poglej, če se ti je zaluštalo rebrc, si jih pa naredi! Saj jih ne boš jedla vsak dan, saj jih najbrž ne boš vsak teden. Pojdi hitro v trgovino in jih naredi. Po mojem si več škode delaš s tem kot da bi enkrat pojedla rebrca.
Default avatar
MozoristH je napisal/a:

Moko, riž, testenine in podobno sem zelo omejila. Ne morem tega izločit iz prehrane, ker 1x bom nehala hujšat in bom vse to jedla, zato mislim, da je dobro, da tudi kaj takega pojem v manjših količinah in tako se lahko potem skoz prehranjujem. Res je pa tudi, da je meni slane moke malo čisto dovolj, nimam želje po kruhu ali testeninah. Palačnike so pa že druga pesem, to je sladkarija.
Default avatar
Npr je napisal/a:
Kako več, hudiča, od kar so otroci odrasli skoraj nič drugega niti ne počnem! Dobro da vmes sploh uspem še kaj skuhat in pojest :P
Default avatar
Dokler si privoščiš pecivo ali 2 palačinki, nisi na neki blazno strogi dijeti, to je čisto normalna porcija. Potem ne vem, zakaj ne bi jedla svinsjkih rebrc, če ti je toliko do njih? Saj ni treba pol svinje pojest, pojej normalno porcijo, pa je.
Default avatar
Ne razumem točno, zakaj ne ješ rebrc. Jih pač ne poješ pol kile, ampak porcijo, zraven zeleno solato in imaš kosilo. Res s tem pokriješ polovico kalorij za tisti dan in moraš potem pri drugih obrokih bolj paziti, ampak je to verjetno še vedno bolje, kot da jih sploh ne ješ.
In jej počasi, da bo užitek dlje trajal!
Default avatar
lačna in lačna je napisal/a:
Če boš želela kile tudi ohranit, boš morala kar lepo vse življenje pazit na teh 1500 kalorij na dan, dodala boš lahko malo sadja in bo to to. Nisi vsak dan mlajša ... Če si delaš utvare, da boš potem, ko boš shujšala, lahko šla nazaj na 2000 kalorij, se je brez veze sploh matrat s hujšanjem. Ker če bi prenesla 2000 kalorij na dan, se sploh ne bi zredila.
Default avatar
ne boš je napisal/a:
Pojem skoraj vsak dan nekaj, kar imam res rada, ampak malo, pol kremšnite, kepico sladoleda, košček nečesa v iber kaloričnega, recimo pico si preračunam, koliko moke in sira še gre v okvir mojih kalorij. A čez tri dni po taki pici se mi cedijo sline za tisto sira polno pico! A ta preklemani sir ima 700 kalorij! Pa nej gre f rit...
Default avatar
lačna in lačna je napisal/a:
Bravo. Uspeh je zagotovljen☺
Pa zmore vse to tvoj "starček"
(odrasli otroci)
Default avatar
matematika logika gumarabika je napisal/a:
točno tako:

zato mislim, da je dobro, da tudi kaj takega pojem v manjših količinah in tako se lahko potem skoz prehranjujem.


Ko neham hujšat, bom jedla 1800 kalorij, kolikor jih bom porabila, potem pa verjetno z leti zmanjševala.
Default avatar
lačna in lačna je napisal/a:
Zakaj hujšaš?
Koliko imaš ITM?

Ali koliko si visoka in težka?
Default avatar
Kaj ste vsi brihtni. Samo ljudje na dieti te razumemo. Vsi ki tule pametujete ajde prehranjujte se tudi vi tako, pa boste pol razumel.
Pa da ne boste danes več jedli kruha, krompirja,pic,testenin, riža,prigrizkov, nič..
Avtorica zdrži, pojdi ven iz hiše in bo minilo. Te čist zastopim.
Po 3eh mesecih "brez" oh...tudi jaz bi kakšen dan vse..
Namesto vzpodbude samo negativnost bruhate. Bravo in nadaljuj pogumno. Za te bedake se ne oziraj. Hujšati je zelo težko!!!!
Default avatar
Brihte je napisal/a:
Misliš, da ne vemo? Jaz sem trenutno že na milijonti dieti. Hujšati v bistvu ni težko, težko je težo ohranjati. Uspe samo tistim, ki uvedejo TRAJNE spremembe. Tole nagrajevanje, ker je že toliko shujšala, pa pomeni že izgubljeno bitko. Verjemi mi, da vem. In ja, je jojo. Ker se je preveč odrekala, telo ne zdrži več. Klicanje po cukru je značilno za jojo. Telo kriči, da nadoknadi kalorije. Zato se baše s čim bolj kalorično hrano. Zaenkrat še s polovičkami, ampak ne več dolgo. še malo, pa bodo popustile vse zavore.
Default avatar
Brihte je napisal/a:
Če si zdrav je hujšat doksj enostavno.
Premag-ati/ovati višino 800-1000 m je v SLO dokaj enostavno. Pokuriš 1000 kcal in omejiš prehrano in dnevno si lahko v minusu da 2000 kcal.
Kilo špeha je cca 10.000 kcal

4x/teden/mesec, dva, tri in kile odletijo, da se pričnes bati, če je vse ok.
Telo se navadi na gibanje in manj hrane in gibanje spustiš na pohod tedensko in uro, do uro in pol hoje dnevno.

Vsa umetnost je manj žri in gibanje.