Forum.Over.Net

Zavarovanja

Odgovarjajo: strokovnjaki Zavarovalnice Triglav

Kasko zavarovanje uvoženega avtomobila z uradnim proizvajalčevim jamstvom (Junge Sterne)

Default avatar

Iščem zavarovanje

Pozdravljeni,

trenutno je avtomobil v fazi uvoza (v petek bo v Sloveniji). Uvoznik bo uredil homologacijo, plačilo DMV in ostalo potrebno birokracijo.

Sedaj pa me zanima naslednje, ima kdo kakšne izkušnje z zavarovalnicami za takšne avtomobile, vzeli bi polni kasko. Spadamo v najvišji premijski razred (brez nesreč že več let oz. je sploh nikoli ni bilo) z najvišjimi bonusi - pri zavarovalnici Sava (ex. Tilia)

Prosim za priporočila in mnenja ter kontakte solidnih zavarovalnih posrednikov. Avtomobil je ima uraden certifikat Junge Sterne, kar pomeni da sam Mercedes benz jamči, da je bil pregledan z njihove strani, da ni bilo ugotovljene nobene napake, da nudijo dodatni 2 leti jamstva od nakupa, skratka kot da bi bil avtomobil nov.

Z vljudnimi pozdravi!
Default avatar

ZavarovalnicaTriglav

Pozdravljeni,

praviloma ne bi smelo biti težav. Kot razumemo, uvažate rabljeno vozilo začetka zgornjega razreda in sprašujete po mnenju glede izkušenj z zavarovalnicami. Zavarovalnica Triglav nudi ustrezno kvalitetno kasko zavarovanje, upoštevamo tudi vse ugodnosti glede samega vozila kakor tudi zavarovanca. Ne vidimo posebnih zahtev oziroma potreb po posredniku. Razumemo pa, da želite pridobiti in deliti izkušnje ostalih tako glede zavarovalnic kot posrednikov.

Vozilo samo po našem mnenju še ne bo možno oziroma smiselno zavarovati (predvsem avtomobilska odgovornost), saj pri posamičnem uvozu postopek pridobitve homologacije ni tako hiter (14 dni do 1 mesec).

Lep pozdrav,

Moderatorji

strokovnjaki Zavarovalnice Triglav
ZavarovalnicaTriglav