Starševski čvek

Delali bomo 15. avgusta. To je babi zelo razburilo.

Default avatar
Stara sem 27 let. Ker smo bolj mlad kolektiv, smo šefu predlagali, da bi v sredo, na dan Marijinega vnebovzetja, delali, nato pa bi bili v petek prosti (podaljšan vikend). Njega to ni motilo. V bistvu je to zanj še boljše. Tako meni kot ostalemu kolektivu ta praznik (pa brez zamere) ne pomeni nič drugega kot prost dan. Problem pa je nastopil, ko sem to omenila babi, ki goduje na ta dan. Ponavadi organizira kosilo s sorodniki. In to jo je močno razjezilo, ker takrat ne bom prisotna. Ker šef živi praktično nekaj bajt stran, je, verjeli ali ne, želela iti k njemu in mu povedati svoje, češ kako mora dopustiti, da na tako pomemben praznik delamo in da ga bo prijavila inšpekciji. Komaj sem jo ustavila, ko sem ji dopovedala, da s tem ogroža mojo službo. Ne vem, kaj ji je bilo. Take je ne poznam.

To neprijetno izkušnjo sem morala z nekom deliti, in to ste vi.
Default avatar
Zakaj pa ne poveš po resnici, da si tudi ti predlagala, da bi delali v sredo? Ne zaslužiš si takšnega šefa, ki ti ustreže, poleg tega pa bo še usran zaradi takih prasic kot si ti.
Default avatar
Ne vem, zakaj je to za šefa bolje. Plačat te mora več na ta dan, ker je praznik. Babi je pa užaljena, ker ti je več do podaljšanega vikenda kot do praznovanja z njo, ki ga je verjetno že nekaj časa načrtovala in se veselila, da bo z vso družino skupaj. Ji lahko zameriš?
Default avatar
Še ena babi je napisal/a:
Šefu bolj ugaja zato, ker bodo v tem primeru naročila oddana že v četrtek, ker sicer bi bila v ponedeljek. Sicer pa, od kod ti podatek, da ji to zamerim? Nič ji ne zamerim, samo šokirala me je z odzivom.
Default avatar
Tvoje življenje. Babi lahko pove svoje mnenje, da pa tak halo zganja pa mi je malo mimo.
Če ste se v podjetju sklenili tak dogovor je samo pohvalno. Pa tudi šef mora biti zelo O.K. Ker vam prisluhne.
Default avatar
Še ena babi je napisal/a:
Ma to ste posebna vrsta zensk k zganjate teror. Ubogi otroc nimajo nikol miru pred vami. Otroke ste pa rodile zato da ne boste same za praznike in na stara leta? Vazn da se vam do smrti klanjajo in zivijo po vasih merilih.
Default avatar
Ne vem kaj ji je bilo je napisal/a:
Super šefa imate:)
Default avatar
Ne spošujete tradicije, slovenske kulturne dediščine, delovnopravne zakonodaje in še česa. Fajn ljudje? Niti ne.
Default avatar
V sredo je Sveti dan in bi ga morali častiti, kot to zapoveduje Sveto Pismo.

Pokesajte se za svoj greh in popravite krivico proti Bogu, in Bog bo milosten do vas.

Hvaljen Jezus.
Default avatar
nespoštljivi je napisal/a:
Medicinska sestra, dežurni zdravniki, gasilci, reševalci so še kako verni a ne morejo biti fraj na ta dan in bi bili še kako radi. Drugim se vere ne vsiljuje :)
Default avatar
indijski tulipan je napisal/a:
Se strinjam. Delavci bodo bolj odpočiti zaradi treh dni v kosu in delo narejeno.
Default avatar
Tvoja babi je hodila v službo, ko je bil to normalen delovni dan. Dela prost dan je sele od leta 1992, za trgovine pa šele od letos.
Ne verjamem, da tvoja babi okoli tega dela težave. Malo ti je dolgčas in provociraš. Seveda si to morala deliti z nami. How bizare, how bizare :)
Eni to kao praznujete. Kako pa?
Momigrede, pregledala sem celo Sveto pismo in trdim, da M nebovzetja ni nikjer niti omenjenega.
Btw...močno dvomim, da bi se sodelavci odrekli plačanega prostega dneva in da imate sredi avgusta jako pomembna poročila :))
Default avatar
Mišljeno je bilo mimogrede :)))
Default avatar
super ideja! treba je ukinit i pravljice i cerkvene praznike!

hebali vas cerkveni prazniki in gušenje s to vero! imejte jo zase!
Default avatar
Mogoce pa je napisal/a:
Jaz ne zganjam nobenega terorja. Le odgovarjam avtorici, zakaj je njena babica razburjena.

Kar se tiče vprašanja zakaj imamo otroke, pa ne moreš zanikati, da jih imamo vsi, tudi ti iz lastne sebičnosti. Ker si jih MI želimo. Vsak od nas ima drugačne razloge, zakaj si jih želi, lahko je to enostavno želja biti starš, lahko zato, da "ujameš" dedca v past, zato, ker jih imajo vsi, zato, ker se bojimo da nam bo nekoč žal ker jih nismo imeli, zato, da ni treba eno leto v službo, in zato, da za praznike nismo sami. Razlogov milijon, a vsi zaradi nas. Nihče nima otroka zato, ker smatra, da bo otrok nekoč hotel živeti, bo presrečen, da se je rodil in bi nam zameril, če ga me bi imeli. Zato ne pametuj preveč. In če je otroku tako težko babici ali mami voščit za rojstni dan in ji ta dan narediti to veselje, da jo grejo obiskat, da je to kar teror, klanjanje in pomeni živeti po merilih drugih, potem se moraš res vprašat, kako si vzgojila svoj podmladek, ker je to enostavno žalostno.
Default avatar
Maraajke je napisal/a:
RKC je kult in tam je še dodatno precej zadev izmišljenih, ki nimajo nobene veze s krščanstvom.
Default avatar
Še ena babi je napisal/a:
Ok no. Se opravicujem. Nisem mislila vse niti tebe. Je pa res tko napisano. Samo tko kot otrok nismo vprasal ce hocjo zvet jih tut ne mormo posiljevat s kosilom ta praznike. Vcasih so lahko zelo duhamorna kosila to. Sicer pa ti nima veze. Na kosilo jih lahko povabi tudi v soboto. Jaz z veseljem pridem mi pa ne bo zamerla niti mi ne bo tezila ce me 15ga ne bo al pa ce me kako soboto ne bo. Pac kle ful velikrat v temah berem kako otric nocejo pridet na obisk... Majo ze razlog in ponavad je v starsih... Jst svoje grem pogledat z veselhem sestra pa ne... Ocitna razlika v vzgoji... Zal tko je. Sta mela ze mal izkusenj ona je bla pa prva in najebala. Jst tut ne rabm otrok da me bojo rihtal na stara leta in me obiskval.
Default avatar
jaooo je napisal/a:
Res je zaradi teh pravljic in posledično programov večnega otroštva, folk sploh ne živi kot se za človeka spodobi.Ko si pa pridejo gor je paskoraj že vse mimo.