Politični čvek

AZILNI DOM DEBELI RTIČ SE PRIPRAVLJA NA SPREJETJE 320 MIGRANTOV

Default avatar
Da je Vlada v odhodu za nastanitev migrantov potencialno aktivirala letovišče MNZ-ja na Debelem rtiču, dokazujejo nedavno objavljeni razpis za »varovanje objektov, ljudi in premoženja« ter razpis za »čiščenje objektov v uporabi naročnika«.

Datum razpisa za varovanje je 03. Avgust 2018, v njem pa je navedena lokacija Varovanje izpostave azilnega doma Debeli rtič, ki lahko po včerajšnjem poročanju sprejme kar 320 migrantov.


Razpis v katerem je razvidna aktivacija azilnega doma Debeli rtič, foto: uoim.gov.si
»Debeli rtič leži na sončni strani miljskih hribov tik ob morju. V kampu počitniškega doma v gosti senci borovcev lahko dejavno preživite počitniške dni.« je bil pred masovno invazijo migrantov na Slovenijo v letošnjem letu opis počitniškega kampa na spletnih straneh Slovenske policije.

Počitniški dom je sicer sameval od leta 2016, ko je zaradi vladnega kontingentnega načrta za slovenske družine postal nedostopen. V zadnjih mesecih pa se Vlada v odhodu pospešeno pripravlja na njegovo morebitno aktivacijo za sprejem migrantov. Aprila je bil za isto lokacijo tako objavljen razpis za oskrbo migrantov s hrano v vrednosti prek 3. milijonov €, Junija je sledil še razpis za »živila predelana na ekološki način« izključno za Debeli rtič, v vrednosti 1.4 milijona €, zadnji razpisi pa dodatno dokazujejo, da Vlada za azilni dom na Debelem rtiču že išče varnostno in čistilno osebje.

http://novice.najdi.si/predogled/novica ... -migrantov
Default avatar
Sramota, sramota, sramota.
Živila, pridelana na ekološki način? Koliko družin, upokojencev, si lahko privošči kaj takega? Sami mladi, zdravi moški....
Fuj taka oblast!
Default avatar
In to, kar je zdaj izvoljeno, jih bo sprejemalo neomejeno????? Banda smrdljiva, naši pa komaj čez mesec pridejo. Kdaj bo revolucija????
Default avatar
Prvorazredni migranti, drugorazredni slovenski ribiči

Poslanci Vlade v odhodu in bodoče koalicije so danes na dopisni seji potrdili razporeditev 255 tisoč € »za izplačilo nadomestila ribičem zaradi oviranega gospodarskega ribolova na morju, ki je pod suverenostjo Republike Slovenije«. V javnem naročilu z datumom 26. April 2018 pa je Vlada samo za »izvajanje oskrbe s prehrano migrantov« za »lokacijo 2 v primorsko-notranjski statistični regiji« torej za center na Debelem rtiču namenila kar 3.093.375 €, s čimer bodo lahko dnevno nahranili do 320 migrantov.

http://primorska24.si/prvorazredni-migr ... ki-ribici/
Default avatar
ja nooo je napisal/a:
Ta kos/košček našega morja je potrebno tudi s silo zaščititi in ne dovolit vstop migrantom tja.

Slovenijo bo Evropa in še posebno Hrvaška totalno zjebala z migranti. Avstrijci bodo pri zaščiti bolj dosledni in žep bo nastal tukaj.
Default avatar
A smo se za to borili 1991
Default avatar
Sem apsolutno PROTI je napisal/a:
Avstrija je junija že izvedla vajo, kako bo v takem primeru na hitro zaprla mejo s Slovenijo.
Default avatar
Na debelem rtiču bodo samo mladoletne migrantke brez spremstva.
Default avatar
ja nooo je napisal/a:
Dajmo jih rajši kar v parlament, pa prašiče ven. Pol pa glejmo in stavimo, kdo bo več škode naredil.
Default avatar
Nevenič je napisal/a:
:)
drug drugega programiramo
Default avatar
Nevenič je napisal/a:
Bodo lahko vozile policiste naokoli :-)
Default avatar
Presidenttt je napisal/a:
Podpišite peticijo!
Jaz imam pa res dost teh politikov!! Prav sovražim jih!!
In vi greste volit Šarca, ki je gor potegnil Cerarja, Korlna,,,,,,, in vse bo isto. Kaj to delajo z našim denarjem zaradi svojih napak. Obup....!!!
Default avatar
državljani PODPIŠITE PETICIJO je napisal/a:
Nič svojih napak, ne! Napak naših butastih opranoglavih sodržavljanov, ki jih držijo lajšto. Poglejte se v špegl vsako jutro in si povejte, da ste državotvorno pomagali zjeb.at Slovenijo!
Default avatar
državljani PODPIŠITE PETICIJO je napisal/a:
A je že katera peticija kaj dosegla? Ja, saj vem da česa drugega nismo sposobni.
Default avatar
Ne vem kje vi živite, kvote migrantov v države EU so bile že zdavnaj napovedane. Eni neki govorite o Avstriji...Avstrija je ena od držav ki ima migrantov na prebivalca NAJVEČ. Kakšen žep, mater se ponavljate že od 2015 dalje.
Default avatar
VOIDZ je napisal/a:
Ampak obstaja ene par držav ki teh kvot enostavno ne sprejema za nobeno ceno. Ja saj smo mi en mali pišček, ampak če bi rekli ne, kaj nam lahko naredijo? Pripeljejo migrante sem z vojsko? To bi bilo zanimivo videt.
Default avatar
VOIDZ je napisal/a:
Ja, ampak kvota je bila 550 migrantov! Te so že sprejeli. Odkod zdaj teh novih 320?
Default avatar
hmmmmmmnoja je napisal/a:
Naši politiki nimajo j...da bi rekli Eu NE! Avstrija bi že morala prenehati z nadzorom svoje meje s Slovenijo, ker članica v Eu lahko nadzoruje notranjo mejo Eu max.2 leti, ampak avstrijski politiki imajo j...in so Bruslju lepo povedali, če Eu ne zna ali ne more zaščititi svoje zunanje meje EU bomo mi svojo mejo še naprej sami zavarovali, kot tudi državo in državljane. Pri nas pa načrtujejo kakšne rezerve bodo naredili in kaj bodo dali migrantom, namesto kako bi zavarovali mejo.
Default avatar
hmmmmmmnoja je napisal/a:
To, da bi jih z vojsko not pripeljali, je malo verjetno. Je pa politika in antimilitaristično pumpanje doseglo svoje - tudi ven jih z vojsko ne bomo spravili.