Starševski čvek

Ženske deformirale osle

Default avatar

IoIo

Naj ima zakrit obraz, saj se vidi kdo je kriv.
Slika

Slika

Požrešne in še lene.
Default avatar

ubogi osel

Izkazujem najgloblje sožalje, ta debeluška pa se naj kar sramuje svoje krutosti nad živalmi!

To je sigurno ena od tistih zavaljenih feministk, ki noče plačati 2 sedežev na letalu, ker njeni riti ne zadostuje eden. Same so si te babe krive za svojo kilažo in če se posledično noben dec za njimi ne obrači, treba je delat! :)
Default avatar

jest pa tkole

Ni problem v debeli ljudeh. Problematični so lastniki oslov - njih bi potrebno prisiliti, da na cicibaci nosijo tuje riti za vratom!
Default avatar

wew

ubogi osel je napisal/a:
Naslednji je bil pa kaksen zavaljeni sofinist, tako kot si ti, a ne, kje je razlika!? A ja, verjetno ta, da si letovanja se do osla ne mores privoscit....
Default avatar

sam fprašam

A se ne dogaja isto tudi znotraj štirih zidov?
Default avatar

kriv je lastnik

kriv je lastnik, da mu je dal šmirglpapir pod sedlo in ga ni dobr pritrdil. Če bi bile stranke predebele, bi oslu polomilo hrbet, ne opraskalo.
Default avatar

Marko

IoIo je napisal/a:
Zakrit obraz imata tako ženska, kot tip. Koga si mislil(a)?
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345
Default avatar

milaa

Sem bila pred nekaj leti na Santoriniju in sem tudi jaz šla brez kakšnega posebnega razmišljanja na osličku na razgledno točko. No, mojih 53 kil za osla verjetno ni bilo prehudo breme.
Sem se pa zvečer pogovarjala z neko turistko, ki mi je pripovedovala o izčrpanosti teh oslickov in da je videla, da se je nek oslicek ustavil in kako ga je lastnik pretepel.
Takrat mi je postalo res žal, da nisem šla na vrh z gondolo (nekaj podobnega kot imamo na ljubljanskem gradu).
Nekako sem prej razmišljala v tej smeri, da tudi pri konjih pri ježi ne razmišljamo o njihovih poškodbah (seveda tisti z neko normalno tezo).
Mi je pa res nenavadno, da sami lastniki ne postavijo nekih omejitev, saj tudi v primeru, da se jim žival ne smili, poškodba le te za njih pomeni strošek.
Je pa res, da je samo vesolje in človeški pohlep brezmejni.
Default avatar

IoIo

Marko je napisal/a:
Kje ti se koga vidis na oslu z zakritim obrazom?
Default avatar

Marko

IoIo je napisal/a:
Kje pa je kdo napisal, da je na oslu? Piše, da je zakrit obraz, ne piše kje in kdo je. ;)
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345
Default avatar

polpa

Fak, neumni, neumni ljudje!
Tisti bajsi bi morali naložiti osla na hrbet in jo mlatit z bičem, mogoče bi ji potem kapnilo, da je samo en navaden gravž od ničvrednega bitja, za katerega jre škoda, da sploh obstaja. No, na srečo verjetno ne bo dolgo, glede na njeno pojavo.
Default avatar

ext

Bolje da ljulja, nego da žulja tu ne valja?
Default avatar

idiot on board

polpa je napisal/a:
Cepca, ki ji je dovolil jahat osla pa ne?
Default avatar

pasja prehrana

milaa je napisal/a:
Te osle pretepajo, zahtevajo od njih, da nosijo prekomerno težo - ne samo debele ljudi, temveč tudi težko prtljago. Med čakanjem osli ne dobijo vode za pit, hrano dobijo šele zvečer, ko so preveč izčrpani, da bi zmogli jesti. Cele dneve so na kamenju, betonu in v vročini na soncu brez sence. Čakajo tako pod vznožjem, kot na vrhu hriba v enakih pogojih. Njihovi lastniki ne vedo, kaj pomeni, ko osel počasneje hodi - ženejo jih praktično po cele dneve, brez kakšnega prostega dne vmes. Ko omagajo, pa so odstranjeni in zamenjani po hitrem postopku.

Krivci so seveda v prvi vrsti lastniki, ki za svoje živali ne poskrbijo kot bi bilo potrebno. Drugi krivci so pa tudi turisti, saj vemo, da povpraševanje rodi ponudbo. In res je, marsičesa se ne zavedamo, in ne razmišljamo. Tudi srčkani posnetki psov, ki hodijo po zadnjih tačkah, pa nenavadne akrobacije živali na youtube in facebooku - dostikrat pa ljudje ne vedo, da za tem stoji kruto mučenje, s pomočjo katerega so lastniki naučili svoje ljubljenčke teh trikov.
Težko je biti dober dreser, še težje pa je, ko se zavedaš, da ne boš že jutri ali v enem mesecu dosegel kar bi rad - seveda če ne želiš mučiti živali.

Tole se namreč dogaja ...
... da lahko mi gledamo videe kot je to:Pes, ki ima strah pred lastnikom zaradi krutega dresiranja:


Ko smo že ravno pri mučenju živali. Tukaj lahko vidite dokaz, kaj vse se dela za to, da ljudje lahko poceni kupujejo "čistokrvne pse brez rodovnika". Potem ko je dokaj mlada psica vsako leto ob slabi hrani in bedni oskrbi sproducirala mladiče dvakrat letno, so jo lastniki zapustili, običajno jih pobijejo. Tudi tisti, ki imajo kao "domačo vzrejo" in se je zgodil "samo" ups:


Pa gremo še malo k drugim živalim:


http://www.dailymail.co.uk/video/news/v ... g-cat.html

Raje se smejimo, pa snemamo, namesto da bi pomagali oz. s primernimi metodami žival pripravili na kopanje: (žival pa dejansko preživlja hud stres in kot lastniki oz. udomačitelji določenih živalskih vrst smo dolžni pomagati živali)

...
Default avatar

milaa

pasja prehrana je napisal/a:
Točno tako! Saj pravim, sploh nisem razmišljala, kaj tole jahanje na vrh Santorinija za živali pomeni. Ravno tako je grozljivo gledat za turiste omamljene tigre na Tajskem. Pa slone, ki plešejo.
Hvala Jankoviču, da je prepovedal v Ljubljano nastopat cirkusom z živalmi.