Kam in kako na počitnice

Odgovarjajo: Potovanja.Over.Net

Hrvaška obala je najlepša na svetu

Default avatar

popotnik39

Potoval sem že po vsem svetu ampak vsakič ko se vrnem na Hrvaško me le ta očara, pa ne delam reklame za nobenega ampak bodimo realni. Na tako majhnem območju, kot je hrvaška imaš toliko raznolike narave, otočkov,...

Nobena smrdljiva, vlažna, vroča in umazana azija, karibi, južna amerika ne pride Hrvaški do kolen. Pravi karibi so Dalmacija. Grčija je prevroča in pusta. Italija grda obala, zahodna evropa (Francija, Španija) nabita s turisti in kičem.. bruh. Afrika, musliji, vročina, umazanija... bruh

Saj ne rečem, vsi ti tihomorski otočki so že lepi ampak da do njih prideš... preprosto se ne izplača ali pa recimo Avstralija...

Za SLOVENCA je hrvaška obala RAJ NA SVETU. Vse ostalo je navadna FOUŠIJA SLOVENCELJNEF. Jaz se vedno ko pridem na hrvaško počutim domače in že to je ena od prednosti pred vsemi drugimi destinacijami.
Default avatar

nojaaa

No pa ne posplošuj zdaj svojih občutkov kar na vse Slovence ...
Default avatar

Esteban

Se takoj podpisem pod tvojo vsebino.
Default avatar

francbalanc

popotnik39 je napisal/a:
Lisica in kislo grozdje torej.....
Default avatar

še malo

Še kakšno leto bo tvoja teza veljala. Glede na navijanje cen, vsako leto 20 % podražitev vsega, verjetno ne bo več tako oh in sploh. Kar se tiče obale, bo ostala še naprej prečudovita.
Default avatar

nojaaa

še malo je napisal/a:
Ja, in mnogokje imajo še marsikaj drugega, ne samo obale (ki jo je itak ustvarila narava).
Default avatar

pogšrs

Nekdo še ni prebolel, da Jugoslavije ni več. :) itak je provokacija, ampak take občutke bi lahko imel samo nekdo, ki Hrvaško vidi kot svojo. Ne rečem, da ni lepa, ampak ravno tako zna biti tudi pusta in gola. Pa ravno to šinfaš drugje. Pag recimo je pustinja, razen kar je umetno posajeno. Plaže imajo pa čedalje pogosteje umetno nasute, ker se turisti po skalah in kamnih pač ne bodo plazili. Taka je realnost hrvaških plaž. Lepo je pa povsod, kjer je morje. Enako. Impozantno pa je marsikje bistveno bolj.
Default avatar

še malo

nojaaa je napisal/a:
Govorimo o dopustu na morju in ne kje drugje. Kar se tiče morja, je jadran daleč lepši kot vse ostalo. Pa še varen.
Default avatar

Ena južna

popotnik39 je napisal/a:
Če je na svetu najlepša ne vem. Sicer do zdej še nism bila ne vem kje vse, bila pa že v Španiji in Grčiji in lahk rečm, da mi je Hr obala od teh ki sm jih vidla res najlepša. Pa sej če ne bi bila lepa, ne bi tolk folka iz celga sveta prihajal na Hr in to se večkrat vračal.
Default avatar

ruztrjnt

Hrvaška je lepa, ni kaj reči. Še vedno precej naravna, pristna ... Kvaliteta turistične ponudbe kot celote pa zelo peša.
Ko gre človek enkrat v Tunizijo, Egipt in ugotovi, da je za manj kot polovico cene postrežen kot kralj, potem je dopust na Hrvaški samo eden izmed mnogih. Pač za doživet, ne pa za vračat se na Hrvaško.
Primer: 450 eur v top sezoni s povratno letalsko karto, all inclusive v hotelu, odlična hrana, osebje izredno prijazno (če daš samo nekaj napitnine, si še bolj poseben gost), k bazenu ali na plažo pridejo spraševat, če ti pripravijo koktajl ali kakšen prigrizek, vsak dan sveža posteljnina, sveže brisače (če želiš), čistoča, da je kaj ...
Sicer pa vsak po svoje
Default avatar

Ne se slepit

Ena južna je napisal/a:
Ce ti je tako vsec se pober hitr dol in kr ostan tam ker cefurjev kokr sta ti in tvoj medo ne rabmo pri nas cim dle stran greta tem bols pa se zlahto s sabo odpelta. Thx
Default avatar

Bog MONa TM

o okusih se pač ne razpravlja ☺
mi je pa žal, da vsaj do Rijeke ni SVN, kot je bila "naša" v K&K ☺
Default avatar

ha ha ha ha si smešen

ruztrjnt je napisal/a:
V hotelu all inclusive daješ napitnino. Ha ha ha ha ha. Si povedal vse. Torej je realno 450€ , da prideš dol in še toliko dol za hrano in pijačo.
Default avatar

Ena južna

Ne se slepit je napisal/a:
Na tvojo žalost nič ne bo iz tega ;) nas boš moral/a kr še naprej prenašat ;)
Default avatar

Nerazgledanost

ha ha ha ha si smešen je napisal/a:
Se vidi, da še nisi videl/a dlje od tvoje ljube Croatie! Sem 100%, da si tudi ti jugović/ka. V afriskih drzavah je napitnina nacin prezivetja, voznik avtobusa prezivi recimo samo od napitnine, nima namrec druge place in tudi voznja se ne zaracuna tako kakor pri nas. Sobarice in strezba pa ti za zelo majhno napitnino (1-2€) res izkazejo ogromno hvaleznost in v hotelu zivis prakticno kakor kralj, tega se nisi dozivel/a ce tvoj pogled ne sega dlje od croatie...ozri se se kam drugam in obisci druge, veliko lepse kraje, kjer je gostiteljem dejansko mar zate in ti tudi primerno izkazejo svojo hvaleznost, nisi le stevilka in ne gledajo vsi samo, kako bi te obrali. Ta razlika v mentaliteti je zelo ocitna.
Default avatar

napitnina

Nerazgledanost je napisal/a:
Za 1-2 € napitnine, te pa res nosijo po rokah. Dej, ne fantaziraj.
Default avatar

ogz0te

Ena južna je napisal/a:
O, marička, kakšen argument. A misliš, da turistični kraji na Portugalskem, Španiji, Grčiji, Italiji, Tajski ne pokajo po šivih? Redki turisti hodijo samo na Hrvaško (Slovenci izvzeti), ampak si ogledajo čim več sveta, če jim žep to dopušča.
Če pol Slovenije hodi na Hrvaško, velja to samo za zelo majhen procent zahodnih Evropjcev. Še ti so po navadi tam prvič in ne vem, če se kateri pogosto vrača. To so počeli samo nemški kampisti, preden je postalo predrago. Pa Poljaki in Čehi, ker jim je pač najbližje morje. No, ti so Hrvaški najbolj zvesti, ampak zaradi cen po moje ne več dolgo. Letos jih je bila tudi Grčija polna.
Default avatar

nojaaa

še malo je napisal/a:
Tudi v obmorskih krajih recimo v Italiji, Španiji, Franciji … imajo za ponudit še marsikaj več kot samo obalo. In varno je ravno tako kot na Hrvaškem. No ja, če gre nekdo na dopust samo na plažo ležat, je pa zadosti, da se zapelje nekam v Istro, je brez veze rinit nekam daleč.
Default avatar

Ena južna

ogz0te je napisal/a:
No pa ti jaz povem, da se še kako vračajo. Ne rečm da vsak let, vračajo pa se in so tud oni navdušeni nad Hr obalo. Od kje pa mislš da sm spoznala kr neki folka iz npr Nizozemske, Anglije, Danske..? Ja, iz Hr obale. In se vračajo. Če oni kakšn let ne pridejo, pa povedo drugim in pridejo njihovi frendi al pa familije.
Default avatar

nimašpojma

ha ha ha ha si smešen je napisal/a:
Se vidi, da nimaš pojma o tem, kar pišeš ...

Moderatorji

Potovanja.Over.Net
Potovanja.Over.Net