Med.Over.Net

Ločitev, nezvestoba in ljubezenski nasveti

Odgovarjajo: Boštjan Topovšek, Core Energetics telesni psihoterapevt, Mojster Coach Nevrolingvističnega programiranja • Mirjana Frankovič, transkacijski analitik - psihoterapevtka, doktorandka SFU Dunaj

Ali je "lupckanje" varanje

Default avatar

Tema

Živjo!

Kaj je za vas "varanje"

Znasel sem se v zelo "gnilem polazaju"
Dobesedno gnijem, imam cmok v trebuhu vsakic, ko pomislim kaj mi je naredila. Pa vendarle se je samo"lupckala" in to v prico mojih dragih "prijateljev"
Ki tega tudi prekinili niso, in so pustili zadevo da je trajala. Ni prislo dalje od tega. In sta se samo "lupckala"
Ni bilo prvic da mi je to naredila. In ji nezaupam enostavno vec. Vem da grem lahko cez to, samo bom "gnil" zopet 4 mesece. Osebo ljubim, in istocasno bi jo poslal nekam. Ne ziviva skupaj ona se,studira jaz pa sem zaposlen komaj 9 mesecev. Imam polovico abrahama. Ona je pa mlajsa za leto. Po eni strani se mi tudi "prijatelji" gnusijo da me ni nobeden obvestil, ali me poklical kaj se dogaja.
Je pa res da se to dogaja, ko spije precej prevec in komaj stoji na nogah, vendarle se zgodi. Ni bilo prvic. Kadarkoli se pogovarjava o tem samo joka, cez da kako je njej hudo. Prijatelji pa pravijo da sem jaz kriv, da sem to dopustil. Res da ne festam veliko za moja leta, pac neda se mi. Delam cele dneve in res da nimam veliko casa vsak dan zanjo, vendar vsako sekundo ko sem prost sem z njo.

Po eni strani mi mozgani govorijo naj koncam, po drugi mi pa srce krvavi da naj ji dam zopet"se eno priloznost"
Default avatar

BTDT

Tema je napisal/a:
Hm, ne prevzemaj odgovornosti za njena dejanja. Tako kot se obnaša tvoja punca, se obnašajo otroci.
Danes se na tak, otroški način vleče iz zagatne situacije, čez nekaj let pa bo poštudirala druge izgovore.
Na koncu boš za njena dejanja vsaj delno kriv in nosil posledice ti, čeprav se je odločila sama in po svoji volji in čeprav je to tudi storila sama in po svoji volji.
Rezime: Ti tega nisi dolžan trpeti. Neguj svojo samozavest in svoje vrednote.
Srečno!
Default avatar

ajomorajovsiobdelat

a jo bodo morali vsi obdelat da boš videl kakšna je

če se napije da neve zase in potem počne neumnosti je samo izgovor
Default avatar

žarna

Tukaj je mogoče večji problem to, da nima zmernosti pri alkoholu in sploh ne ve, koliko prenese oziroma ga očitno slabo prenaša.
Ne vem, kako pogosto konzumira alkohol in zakaj ga je treba spiti takšne količine, da zase ne veš (in pri njenih letih bi to morala že znati kontrolirati). Mene bi to zelo motilo pri partnerju.
Zakaj bi morali biti vsi drugi varuhi njene moralne neoporečnosti, pa ne vem. Saj je opravilno sposobna?
Default avatar

BTDT

žarna je napisal/a:
Hmmm… Alkohol... legalna droga za sproščanje, ki med drugim odstrani zavore, ki jih ljudje sicer demonstrirajo v času treznosti. :))))))))))
...in po ustrezni opitost se pokaže srž človeka.
Default avatar

Mirsade

Saj to že sam ve pa krivi frende in službo da je ona takšna.

Najdi si drugo.
Default avatar

Stepni_Volk

BTDT je napisal/a:
In vino veritas, star latinski pregovor.. zato tudi Rusi posljujejo s teboj, šele, ko te vsaj enkrat dobro opijejo.
De omnibus disputandum..
Default avatar

Stepni_Volk

Tema je napisal/a:
O tem, kaj je varanje, sem že v temi: Zvestoba (v digitalnem in siceršnjem svetu)?

Za vsakogar je to neka druga "meja". Celo po dnevih se lahko loči, kaj dojemamo kot prevaro in kaj ne.
Za ene bo poljub, za druge že misel..
Velja pa, da bi naj se glede tega partnerja usklajevala.. in če vas moti tovrstno vedenja, partnerica pa ga ves čas ponavlja.. gre torej za kar nekaj dogajanja.
Ali vas želi delati ljubosumnega, da bi vas spravila tja kamor si želi (namesto, da bi kot odrasla oseba to povedala)... ali pa vas počasi kuha... kot iz one, sicer neresnične, zgodice, da se žaba skuha, če se jo kuha počasi.. če jo vržeš v vrelo vodo, bo pa skočila ven.

Bistvo problema je nedogovorjeno med vama.. kdo si kaj želi in česa ne.. kaj so meje, so premostljive, premične.. so togo začrtane, religiozne?
Gre za monogamno partnerstvo ali poliamorno oz. enostransko monogamno (eden je zvest, drugi pač ne).

In nenazadnje.. Kaj je sedaj huje: da se je poljubljala ali da se je lupčkala pred "prijatelji"?
De omnibus disputandum..
Default avatar

Ja je

ZaAvtorjaTeme:

Odgovor na prvo vprašanje: Za mene je varanje že dopisovanje oz. pogovarjanje z drugo osebo v smislu osvajanja, ki v začetni fazi temelji vsaj na preizkušanju, če se mogoče lahko iz tega razvije kaj več. Flirt? Seveda. Razumem, da se v dolgoletni zvezi pojavi neka oseba, ki te obnori, vendar se mi ne zdi pošteno do partnerja. Če imaš takšne namene potem prekini zvezo in nato s tisto osebo delaj kaj hočeš in ne uničuj zraven svojega partnerja.

Sam sem šel čez zelo podobno situacijo, v kateri se trenutno nahajaš. Punca, s katero sem bil v večletni zvezi je postajala čedalje bolj zamorjena, nejevoljna in se je zadirala na me brez tehtnega razloga. S prva sem bil razumevajoč, da gre za slab dan, ampak se je ta dan naenkrat spreobrnil v mesec. Takšno obnašanje mi ni šlo v račun zaradi (vsaj navidezno) v redu razmerja, ki sva ga imela. Po čudnih ovinkih sem le prišel do njenega priznanja, da je za takšno obnašanje kriva druga oseba. Po njenih besedah naj bi bilo le ljubezensko dopisovanje. Za mene takrat je bil to zadosten razlog za prekinitev zveze. Seveda, sem bil deležen močnega pritiska iz njene strani, da tega naj ne naredim. Pristal sem na mesec dni pavze, pa čeprav v to ne verjamem. Še ne po tednu dni sem opazil, da ne bom zdržal in sem zaradi tega v celoti prekinil zvezo in stike z njo. Da sem naredil pravo odločitev mi je potrdil prijatelj, ki jo je zalotil na zmenku s tisto osebo še pred prvim razhodom. Razhod me je močno prizadel, ker sem se s tem soočal prvič. Bili so neprespani tedni, ko nisem bil zmožen skupaj prespati niti tri ure, žalost, neproduktivnost in na koncu še jeza. Po šestih mesecih sem končno zaživel dokaj normalno. Nato je sledila verjetno največja napaka, ki sem jo storil in hkrati tudi največja preizkušnja samega sebe. V sedmem mesecu brez stika, mi dokaj pozno zvečer pošlje sms z vsebino kako se ji to ne zdi prava poteza, ki sva jo naredila in da želi pogovor. Na kratko: želela je pogovor, dobila je pogovor na štiri oči. Želela je, da poskusiva znova in tudi sva. Razmerje je trajalo leto dni. V tem času sem imel vseskozi isto dilemo. Imel sem jo rad, in hkrati sem vedel, da to ni več to. Po letu dni me je prevarala (intimen odnos) in sva prekinila zvezo. Samo osel gre dvakrat na let? Jaz sem ta osel. Dober dan. Ker sem v trenutku postal človek brez ciljev sem potreboval skoraj leto, da sem se za silo postavil na noge in še eno leto, da sem normalno zaživel brez pomislekov za nazaj. Za njena dejanja je okrivila mene. V večletni zvezi je bilo zelo malo medsebojnih težav in še tiste, ki so bile niso bile hude. Za te težave sva bila kriva kvečjemu oba. Zakaj je varala ne vem, me ne zanima, ampak mi je jasno, da tukaj ni imelo kaj dosti opravka z mano.

Moja zgornja izkušnja ni namenjana, kot nasvet kaj moraš narediti. Naredil boš tisto, kar se bo zdelo TEBI prav, kakor sem tudi jaz ponovno pristal v zvezo, pa čeprav so mi vsi govorili nasprotno. Šele po prevari sem dobil razmišljanje, da nas preveč vztraja v razmerjih, kjer mučimo samega sebe. To lahko traja dan, teden ali mesec in na koncu ugotoviš, da je za tabo že celo desetletje. Ko sem bil v napol razsuti zvezi sem mislil, da je samo ona na svetu, ko sem postal samski sem začel dojemat, da nas je na Zemlji 7 milijard in en kup novih priložnosti.

Alkohol? A se ti razvešaš po drugih, ko si pijan oz. ko si trezen? Če ja potem tako veš kam gre zveza. Da si ti kriv, da si to dopustil? Najdi si druge prijatelje. Za to je kriva samo ona in niti ne tisti fant, s katerim je imela vesele urice. Ona je s tabo v razmerju in tudi samo ona je izkoristila tvoje zaupanje.

Bilo katero pot boš izbral ne bo lahka, v kolikor ti ni vseeno za razmerje in so pri tem vpletena čustva. Lahko vztrajaš z njo in se pri tem mučiš samega sebe ter čakaš na prvi trenutek, ko ti bo naredila isto. Če ji ne bi bilo tako vseeno, bi že zdavnaj dala alkohol na stran samo zaradi tebe (če vidi da je to njena težava). Lahko prekineš z njo in se soočiš s samim seboj. V tem obdobju ti bo najverjetneje zelo težko in nekaj časa ne boš vedel kako in kaj. Najprej nastopi žalost, nato vprašanja zakaj, potem jeza, zatem nejevolja in šele nato nekakšna pomiritev. To ne gre iz danes na jutri. Lahko ti rečem, da ko zaživiš sam, vidiš, da je dosti lažje preiti dan, ko se počutiš osamljenega, kot noč, ko spiš zraven »ljubljene« osebe in sam pri sebi veš, da samo čakaš trenutek, ko te ponovno izda.

Za konec ti želim, čim hitrejšo rešitev »gnilega položaja«. Misli izključno samo na sebe, ker kot vidiš, te lahko prizadenejo tudi tiste osebe, ki jih ljubiš in bi v trenutku z njimi skočil v prepad. Srečno!
Default avatar

BTDT

Mirsade je napisal/a:
Jep… resnica boli in premnogokrat raje pogledamo stran in vzroke iščemo drugje.
Default avatar

InsajderLJ

Punca je lahka, to je jasno. Znebi se je in najdi novo. Veliko je rib v ribniku.

Moderatorji

Boštjan Topovšek , Core Energetics telesni psihoterapevt, Mojster Coach Nevrolingvističnega programiranja
Bostjan_Topovsek
Mirjana Frankovič , transkacijski analitik - psihoterapevtka, doktorandka SFU Dunaj
MirjanaFrankovic