Starševski čvek

Višja šola - gradbeništvo

Default avatar

gradbinkatobe

Je mogoče kdo tu, ki je študiral na višji šoli za gradbeništvo? Ali pa, da bolj od blizu pozna to zadevo?Imam univ. izozbrabo, ne ravno zaposljive smeri. Službo sicer imam, ampak ne kaj prida, zato razmišljam o dodatnem izobraževanju.
Včasih so razpisi, kjer iščejo sicer univ. izobrazbo, zraven je pa napisano, da je zaželeno (ni pa nujno), da je kandidat gradbene smeri. Mislite, da v takem primeru bi mi pomagalo? Univ. izobrazbo imam, zraven pa bi bila še gradbena smer. Sicer višja šola.

Kaj bi rekli, koliko se naučite? Je kaj uporabnega znanja tudi za doma, če recimo obnavljaš hišo?
Default avatar

jaka 31

Pa bi se prebila skozi vse tiste statične preračune? Imam soseda kateri je to smer zaključil, službo je dobil v eni nadzorni firmi kjer je nadzornik, super plača, ampak je kar zahtevno vse skupaj.
Default avatar

Lost my mind

Se pridruzujem vprasanju. Sem ze skoraj na koncu z zivci. Kljub izkusnjam in diplomi (po bolonjskem sistemu), ni dostojnega in primernega dela zame. Vem, da je bila odlocitev za studij enega jezika in se humanisticnega predmeta napaka. Pa me zanima, ce ima kdo idejo, kaj storiti? Studij diplomantov je placljiv (solnine ekstremne, denarja pa nimam), magistrij po bolonji na eni xy smeri verjetno ni pametna ideja (diferencialni izpiti so placljivi, potem te pa na magistriju tako ali tako vrzejo, ker nimas zadostnega znanja v primerjavi s sosolci, ki so to studirali tudi na 1. stopnji). Res se sprasujem, kaj naj????
Default avatar

Lost my mind

Lost my mind je napisal/a:
Magisterij*
Default avatar

ing pika

Sama imam sicer zaključeno uni iz gadbeništva. Če si bila vsaj dobra pri matematiki, fiziki v srednji šoli, ti višja gradbena morda ne bo delala težav. Je precej lažja napram pravemu študiju. Ne vem pa, če lahko kdaj s to šolo postaneš nadzorni, no morda po 10 letih dela ali še več.
Default avatar

92161049

Gradbeništvo? Mar ni to panoga plačilne nediscipline? Cele mesece brez plače, cela leta neplačanih socialnih prispevkov ...
Default avatar

jaz končala

jaz sem obiskovala tole šolo v mariboru. tudi sicer sem delala v gradbenem fohu pred tem že 12 let, na gradbiščih in to, in ti povem, da tista šola ne da kaj prida praktičnega znanja.
vsega je po malo, so tudi strokovni ogledi, ampak daleč premalo, da bi človek, ki nima nobenih izkušenj z gradbeništvom, to znanje lahko kje res takoj uporabil. mora bit praksa od prej, da je ta teorija samo zaokrožena celota. no, tako je moje mnenje.
nas je bilo v razredu 60, od tega 5 žensk in dvomim, da katera od njih dela kje drugje kot v kalkulacijah, ki so vsaj zame do konca beden šiht. :) jaz ne delam več v gradbeništvu, se mi je zagnusilo do amena.
Default avatar

Ni tako

92161049 je napisal/a:
Placilna disciplina je le za nekvalificiran kader. Inzenir bo vedno placan, ker ga bojo se rabili, na trgu jih pa primanjkuje. In ne, ne pravim da nekvalificiranega kadra ni potrebno placati, je pa tako zal bilo.
Default avatar

92161049

Ni tako je napisal/a:
In kolikšna je ta plača gradbenega inženirja? Ja, in kateri je to nekvalificiran kader v gradbeništvu? Katera dela lahko delaš brez znanja in pojma?