Forum.Over.Net

Starševski čvek

Toliko cunj v omari, pa nobene pametne za obleči

Default avatar

kaj delam narobe

Sploh mi ni jasno. Polno omaro imam poletnih cunj,ko pa moram dati nase kej, pa vedno oblečem iste hlače in majico, ene par različnih mam, ki jih stalno nosim, ostalih ne pogledam.

Polno imam novih cunj, nosim pa le stare.
Default avatar

tetamici

Haha. Nisi edina.
Sva že dve.....
Default avatar

manj je več

kaj delam narobe je napisal/a:
In te nove cunje ti je v omaro dal ... kdo? Škratje?
Default avatar

antilopa

Zaradi tega, ker impulzivno kupuješ in pri tem ne premisliš. Preden kupiš kakšno stvar dobro premisli: s katerimi kosi oblačil jo boš kombinirala, s čim jo boš prala, ali je kvaliteten material ipd. Predvsem pa ti mora obleka pristajati in ne bodi sužnja mode. Jaz ne bom kupila čevljev s platformo pa so lahko vsako leto moderne. Ker vem, da jih ne bom nosila.
Default avatar

Tisa_R

Mogoče je, da kupiš lepe in malo posebne kose, nimaš pa osnovnih kosov, ki bi pasali zraven.

Če so ti ta tvoja oblačila sicer všeč, udobna in prav, je rešitev ta, da si kupiš še osnovne kose nevtralnih barv in dovolj klasičnega sloga, da jih boš lahko kombinirala zraven. Potem boš nankrat imela ogromno kombinacij, ki jih boš redno nosila.

Drug razlog je lahko ta, da hraniš oblačila, ki jim je že zdavnaj pretekel rok uporabe v tvoji garderobi, ker ti bodisi niso več všeč ali pa ti niso prav.

Tretja možna razlaga je pa impulzivno nakupovanje, kar je že antilopa omenila.
antilopa je napisal/a:

Na tvojem mestu bi zložila vsa poletna oblačila iz omare, jih postavila v ustrezne kombinacije, te pomerila in realno ocenila, kaj me na določenem kosu moti in zakaj. Barva, kroj, udobje, videz, počutje, stil ... bodi zelo kritična. Potem pa oblačila razdeli na tista, ki so ti všeč, tista, ki so pogojno upotrabna in tista, ki so takoj za odpis. Potem pa oceni še, kaj točno ti manjka v garderobi, da všečnih oblačil nimaš s čim kombinirati.

Zapomni si še to, da so najdražja oblačila tista, ki jih nikoli ne oblečeš. Pa četudi si jih kupila le za nekaj evrov.
Default avatar

obraten problem

He he, jaz imam obraten problem. Vedno nosim potem večinoma samo nove obleke, tiste od prej (razen najbolj hudih kosov) pa ležijo. Se pa lepo vidi, koliko je kvaliteten kos, tisti so vedno in, četudi pride priložnost samo 1x na leto, z veseljem oblečem. Tako da kupujem samo še boljše in seveda temu primerne drage stvari in delam kolecijo večnih kosov.
Default avatar

sončkova mamy

kaj delam narobe je napisal/a:
Pametne cunje? A tud to že prodajajo? Kje? Hitro povej,da grem kupit.
Pametni telefon že imam.
Default avatar

antilopa

sončkova mamy je napisal/a:
Ja, to so take, ki se znajo same kombinirati med sabo, oprati in zlikati. :)))
Default avatar

en moški pač

antilopa je napisal/a:
Kje se to kupi? :)))))
Default avatar

avtorici

Avtorica, jaz sem pred kratkim šla čez svojo garderobo in veliko stvari imam sedaj za odnest na zbirni center, kjer sprejemajo tudi oblačila. Preprosto sem odstranila vse, kar mi ni všeč in kar ne bom nosila. Sedaj odprem omaro in hitro najdem, kar potrebujem. Prej pa nisem vedela, kaj obleči, imela sem preveč oblek, a nič pametnega za obleči. To me je frustriralo. Sedaj pa točno vem, po kaj grem v omaro. Sicer bom kakšne kose še dokupila.
Oblek, ki jih imam za zbirni center, še nisem utegnila odpeljati, malo pa tudi preizkušam, kako deluje ta sistem. Moram reči, da niti enkrat v dveh tednih nisem pomislila na kakšen kos oblačila, ki bi ga pogrešala. Dejansko sploh ne vem več, kaj imam v tistih vrečah za zbirni center. Torej to pomeni, da sem se prav odločila, saj tistih oblek sploh ne pogrešam in jih ne bi nikoli nosila, samo stale bi mi v omari. To je pa brezveze.
Default avatar

antilopa

en moški pač je napisal/a:
Ti, ne vem, mogoče se bodo Korejci kdaj kaj spomnili. :))
Default avatar

en moški pač

antilopa je napisal/a:
Ampak zanimivo, ko se gre za umazanje in popackanje gre vse kar samo od sebe. Potem pri pranju, likanju in pospravljanju pa ta avtomatika kar nenadoma odpove. :))))
Default avatar

antilopa

en moški pač je napisal/a:
Verjetno imajo cunje vgrajen nek magnet za umazanje in popackanje. :)))))