Kam in kako na počitnice

Odgovarjajo: Potovanja.Over.Net

z vlakom, ali z avionom

Default avatar

vaše izkušnje

Kakšne izkušnje imate s potovanji z vlakom? Za kaj se raje odločite npr. po Evropi? Midva razmišljava o potovanju v Pariz, Amsterdam, mogoče v Rim - z vakom. Malo sem že gledala vozne rede, cene. Zdelo se mi je, da je vlak cenejši, a je prilično drag. Kakšne izkušnje imate?
Default avatar

Avion

Vlak je večinoma dražji. Predlagam avion.
Najceneje pa prideta skozi z avtom.
Default avatar

sespomnim

Pred kar nekaj leti je bilo z vlakom zelo ugodno. Ceneje /precej/ kot z avionom.
Default avatar

Skoraj

Vlak je drag in še ogromno čudnega folka je gor.
Default avatar

Tisa_R

Znotraj Nizozemske (tudi od tam do Belgije in Pariza) je vlak super, ker imajo tam železniške prevoze zares urejene. Do tja se pa raje pelji z avionom.

V nekaterih Evrope so cene prevozov z vlakom tako zasoljene, da se ti že samo cenovno bolj splača iti z nizkocenovnim letalskim prevoznikom. Potem moraš pa upoštevati še razliko v porabljenem času, prestope in udobje. To, da prideš na končno destinacijo tako utrujena, razbolela in neprespana, da še ves dan ni nič od tebe, pomeni dodaten izgubljen dan na končni destinaciji.

Kar se tiče samih razmer na vlaku, ti bo moral pa o tem kaj več povedati kdo drug, ki ima več izkušenj z njimi. Bolj točno napiši, kam bi rada šla z vlakom, pa se bo zagotovo našel kdo z informacijami iz prve roke. Kar tako na splošno je pa nemogoče govoriti, ker so razlike znotraj Evrope prevelike.
Default avatar

pol pol

Do Pariza greš z letalom, potem ostala mesta z vlakom in z zadnje postaje nazaj domov z letalom.
Za vlak imaš baje tudi neke ugodnejše evropske karte za popotnike, ne sprašuj me kaj in kako, n vem, nisem koristila, samo 1x sem nekj nekje prebrala.
Default avatar

vagončekk

Za v Pariz priporočam avion. Prišparala boš na času in ne boš crknjena od vožnje. Mi smo se vozili z avtobusom skoraj cel dan in bili zmatrani da je joj! Za kašne bližnje destinacije pa mogoče vlak pride v poštev.
Default avatar

MsOlivija

vagončekk je napisal/a:
Odvisno koliko časa imaš in ali se ti mudi vse videti. Z vlakom je vožnja udobnejša, počasnejša in žal dražja. A tudi izgubljen čas na letališču ni zanemarljiv.

Ko bom velika bom šla s tem:) https://www.belmond.com/trains/europe/v ... ress/about
Default avatar

oow in wooow

MsOlivija je napisal/a:
Uf, tole je pa meni tudi ekstra všeč, vse razen cene!
Obstaja še kaj podobnega?
Pod kaj naj sploh poguglam za takimi vlaki?
Naslednje leto ima mož okroglo, z letalom noče nikamor, ima pa veliko željo obiskat eno evropsko prestolnico, bilo bi lepo darilo, samo ne za 5-6k, vsaj pol manj!
Default avatar

MsOlivija

oow in wooow je napisal/a:
A neee:):):):) Se mi zdi to kar nek višek romantike:):)

Pred leti sem gledala in je obstajala tura po parih EU glavnih mestih, kjer si čez noč potoval z vlakom in spal (če), podnevi pa so bili vodeni ali prosti ogledi glavnega mesta.
Žal se ne spomnim agencije. Cena ni bila nizka (ne tako visoka kot na Orientu), a za tako potovanje, bi tudi kredit vzela, ker se mi zdi sanjsko! Nenaporno, spiš stalno v istem kupeju, prtljago imaš na enem mestu, nobene skrbi z rezervacijo nočitev, prenašanjem prtljage, vidiš pa ogromno...čisti užitek:):):)

Moderatorji

Potovanja.Over.Net
Potovanja.Over.Net