Forum.Over.Net

Starševski čvek

nepričakovana nosečnost

Default avatar

hutui

Stara sem 41 let, imam enega otroka 7 let. Zaradi neplodnosti sva z možem šla čez več postopkov, potem je le uspelo. Kontracepcije nisem uporabljala že 15 let, ker je zanositev po naravni poti skoraj nemogoča 1:miljon. Zdaj pa se je očitno zgodil čudež, jaz pa že čez 40, strah me je, kaj naj naredim?
Default avatar

sreča je to

odpri šampanjec..brezalkoholni :). Čestitam!
Default avatar

s kom

hutui je napisal/a:
S kom si ga prevarala?
Default avatar

realna

Sprosti se, pričakuj najboljše, bodi pripravljena na vse.
Default avatar

Kjre

Kaj naj narediš? Nič, bo že sam ven pokukal, ko bo čas.
Default avatar

hutui

Strah me je, ker po štiridesetem je zelo malo možnosti, da bo vse ok. Sem brala, da se 50%nosečnosti konča s splavom, pa večje tveganje za mrtvorojenost.., velika možnost za downov sidrom in drugo.
Default avatar

BilaNoseča40

Ne beri kaj piše po spletu. Te bo zmešalo. Nosečnost po 40 danes ni nobena znanost. Jez sem rodila mesec pred dopolnjenim 40 letom. Z otrokom pa je vse super. Naj te ne bo nič strah. Verjetnost za splav oziroma prirojene napake je minimalno povečana napram mlajšim nosečnicam. Ni vredno razmišljat o problemih. Razmišljaj raje kako fajn se boste imeli po porodu. Korajžno naprej !
Default avatar

Garaja

Zadihaj, ne paničari, misli pozitivno, uživaj v nosečnosti!
Default avatar

bvcxz

hutui je napisal/a:
Bodi srecna in pojdi k dobremu ginekologu, ki mu zaupas in ga vse lepo vprasaj kar te tezi. Poznam vec primerov, ko so sli pri prvem otroku skozi vec postopkov, da so dobili narascaj in ori drugem potem ze vsi okoli 40 leta pa presenecenje, ko niso nic pricakovali in v vseh primerih se jim je rodil normalen in zdrav otrok. V vednost moja babica je 1940 leta pri svojih 40 letih rodila prvega zdravega otroka in potem se drugo leto drugega zdravega otroka mojega oceta in ni bilo tezav ne z nosecnostjo in ne s porodom, tezava je bila samo vojni cas in izgnanstvo z doma in lakota.Odlocilna je bila'dobrota ljudi h katerim so se zatekli pod streho z enoletnikom in dojenckom in jim ponudili vse, ceprav se sami niso imeli. Danes sta pa ze oba starostnika. Zelim vam vse najbolje in veliko srece.
Default avatar

Polna luna

hutui je napisal/a:
Glede na tvojo starost boš imela možnost dodatnih brezplačnih pregledov in posegov. Bolj skrbno te bodo spremljali in ti pomagali.

A ker lahko pride do splava ali mrtvorodnosti, bi se ti že vnaprej odpovedala zaželjenemu otroku?
Default avatar

Čirule Čarule

hutui je napisal/a:
Če začneš brati, postaneš napsihiran sto na uro. Za šalo izberi eno bolezen in preberi simptome. Gotovo boš imela vsaj kakšnega od njih. :-)
Poznam kar nekaj žensk, ki so rodile pri 40 ali kako leto čez in vse so imele zdravo nosečnost in zdrave otroke.
Default avatar

moja statistika

Osebno poznam tri ženske, ki so rodile po 40-em letu. Vsi otroci so zravi, enkarat celo dvojčki.

Srečno in črne misli na stran.
Default avatar

Lepo te

... prosim, da še enkrat prebereš zgornje poste in se nekoliko sprostiš.

Stara sem 44 in doma imam devetmesečnika. Ne rečem, skozi nosečnost se nisem dobro počutila, pa vendar ne tako, da ne bi mogla delati. So me strašili s statistiko, da, pa vendar sem šla za zaupanjem naprej.

Najin najmlajši otrok je izjemno zdrav in večinoma veseljak. Cela družina ga obožuje on pa njih.

Želim vam vse dobro.
Default avatar

Nebluzi

Cestitam, doletela te je najvecja monovska groza - maturanc pri 60-ih!
Razumem, da te marsikaj skrbi, ampak kaj ti pa preostane drugega, kot da se zahvalis bogovom za cudez in molis da bo vse ok? Najvecja ovira pri 40+ je zanosit, ko si 1x nosec pa je velika verjetnost da bo vse v redu. Za genetske napake ipd. pa obstaja kup testov in pregledov. Bos ze pravocasno zvedla ce je kaj narobe.
Default avatar

upokoje3nk

Ne paničari, poznam mamico tretjega imela pri 43, ta otrok nadpovprečno inteligenten,
druga rodila pri dobrih 46 otrok zdrav štiriletnik, navihan zelo zvedav.Ti otroki so mamice pomladili. Pa še kar nekaj jih poznam, vsi brez problema. Misli pozitivno in sprejmi kar ti je namenjeno.
Default avatar

Nitine

hutui je napisal/a:
Pravzaprav je vec kot 50% da bo vse ok. Tveganje za splav je res okoli 40%, a z vsakim tednom pada. Za down ipd. imas pa teste. Mrtvorojenost je pa danes precej redek pojav.
Default avatar

Dejansko

Otroci starejsih starsev imajo statisticno visji iq kot od mlajsih. So pa tisti ki imajo ocete 50+ manj privlacni.
Default avatar

veselje in smeh

Jaz bi se na tvojem mestu samo veselila. 40 ni še nobena starost, to menda veš!
Default avatar

zanimivo48

Najprej čestitke - nič se ne boj, vse bo ok!

Zanimivo pa mi je to, da pari, ki imajo sicer težave z zanositvijo, jim večkratne umetne oploditve ne uspejo itd., po njenem 40. letu zanosijo po naravni poti, uspešno donosijo in rodijo zdrave otroke. Poznam kar nekaj takih primerov in je z otroci in mamo vedno bilo vse ok.
Default avatar

Lunanai333rrr

Poznam okrog sebe kar nekaj parov, ki so enega otroka dobilo po 40.letu, pri vseh vse v redu. Ena od njih je delala amniocintezo, ostale niti to ne, uzivale so in so umirjene, srecne, zrele mamice. Vsi uzivajo, se imajo lepo in se imajo radi. Pogumno, vse bo v redu, to je ja en cudovit cudez zivljenja..