Avtomobilizem

Odgovarjajo:

Rabljen avto za cca.4.000 € - Peugeot 207, Opel corsa

Default avatar
Kupujem rabljen avto za 4.000.-4.500 €. Vsec so mi Peugeoji 207 pa me zanima, ce ima kdo kake izkusnje z njimi? Kaksna je poraba, vzdrzevanje? Gledam 1.4, bencinarja, 1.lastnik in po moznosti ne vec kot 100.000 km in ne vec kot 10 let star.
V postev pride tudi Opel Corsa. Kaj mi je bolj priporocate? Oz.se mogoce kaksna tretja opcija.
Default avatar
pežo bencinar pije olje in ima visoko porabo, išči raje japonca.
Default avatar
Tudi priporočam japonca, Toyoto Yaris.
Default avatar
Pisopika je napisal/a:
Vzem lastnika, pozab na avto. Bo ceneje.;-)
Default avatar
:):):)

Za Corso lahko povem, da je trpežen in dober avto, smo jp imeli dolgo v družini in nobenega problema z avtom. Redno servisiran. Delal ko urca skoraj 15let:)
Bi pa zdaj tudi gledala japonska vozila
Default avatar
Pisopika je napisal/a:
Samo stran od pežoja, raj vzami renoja bencinarja, še raje pa japonca (tud bencinarja).
Default avatar
Pisopika je napisal/a:
To bo zate, še cenejše in novejše, zanesljivo.
Default avatar
samo stran je napisal/a:
Tolk slab pa spet ni pezo, odvisno na kaj nabases kar pa velja itak pri vseh...
Default avatar
so že razlike, pri pežoju pač bolj pogosto nabašeš na probleme.
Default avatar
Raje malo starejšo toyoto yaris ali celo corollo ali hondo civic kot par let mlajšega renoja, pežoja.
Mogoče še kak nissan note, micra bi ti bila verjetno že premajhna?
Default avatar
Če bi bili japonci tako oh in sploh in francozi tako zanič, potem bi na cestah videvali le japonce, francozov pa ne. Vera rjetno se strinjate, da ljudje v povprecju niso neumni, da bi za približno enak denar kupovali drek namesto potice.
Vse to kaže na nekoliko drugacno realno sliko. Francozi ocitno niso tako zanič, mogoce je kaksna okvara več, ali pa tudi ne, zagotovo pa je dizajn avta, oprema, funkcionslnost, materiali, udobje, videz itd bolj blizu nasemu človeku, kot japonc.
Trditi, da se japonci denimo ne kvarijo, je laž brez primere....cel kup japoncev ima znane tovarniske napake, kvarijo se tudi posamezni sklopi, običajno je servisiranje dražje in casovno zamudno, saj ni na voljo toliko konkurencnih rezervnih delov, prav tako pa so pogosto dobavni roki dolgi tudi več kot mesec itd...
Ko posameznik pogleda celoto svojih potreb, zelja, zmoznosti in drugih dejavnikov, ki vplivajo na izbiro avta, kar naenkrat pride francoz ven kot zelo racionalna, smotrna in tudi custvena odlocitev.
Default avatar
Mehanik1 je napisal/a:
Tako pač tolažiš sebe, ker imaš francoza.
Default avatar
Imam pižojčka 207, nobenih posebnih problemov, razen rednega dolivanja olja.
Default avatar
Mehanik1 je napisal/a:
Zadnji dve besedi sta ključni, poleg tega pa seveda še cena, saj so japonski (in nekateri nemški) avti bistveno dražji od francoskih in italijanskih. Človek se vpraša, kako to.
Poleg tega pa, a ni zadnjič ena pupa tukaj gor trdila, da ji bodo na pooblaščenem servisu za en ubogi punto vzeli 400 evrov samo za jermen?
Default avatar
rožicaa je napisal/a:
No, glede na ceno olja zanj porabiš toliko za bencin, če ga moraš redno dolivati.
Default avatar
Lovro1 je napisal/a:
Moj pežo je sicer še 206, bencinar, brez večjih težav pregural 15 let in 200K+ km. In še laufa ;)
Nikol ni pil olja, samo bencin :))
Default avatar
Imam 207, pred tem imela opla.
Z nobenim večjih problemov. 207 je star 9 let, zaenkrat nobenega stroška izven rednih servisov. Oz. lažem, neka sonda je šla...cca 200e.
Meni je všeč ker še vedno ne izgleda star. Dizajn mi je všeč. Ni mi všeč da je nizek. To me pa res moti. Na vsak pločnik zagrabi. Če imaš več pameti kot jaz in ne skačeš po pločnikih pa pomoje ne boš imela problemov.
V glavnem mislim da ne fališ ne z enim ne drugim. Lahko pa. Nikoli ne veš. Ni znamke avtomobilov ki ti garantira da ne boš imela stroškov z avtom. Bolj sreča, tako kot pri vseh stvareh. In ne pusti se nategnit da se japonci ne kvarijo, sploh novejši yarisi :). Jih imam v službi ki so to trdili....prve tri leta :).
Kupi tisto ki ti je všeč. Pa upaj na najboljše.
Default avatar
principle je napisal/a:
Imel sem in imam, uporabljam itd vse sorte avtov, razen izredno luksuznih. Nemške, italijanske, franxoske, korejske, japonske...nekih ekstra presezkov nisem zaznal pri nobenem. Zato tudi redno menjam znamke....ne kupujem golfa v vseh serijah, denimo. Vsak avto ima dobre resitve in slabe. Na popolnega še nisem naletel. Utopistično misljeno, bi si iz recimo deset ali petnajs avtov uspel sestaviti zase idealen avto.
Default avatar
Mehanik1 je napisal/a:
Ne, se ne strinjam, večina ljudi avto kupuje z emocijami, ne racionalno zaradi manjših stroškov in vzdrževanja. Francozi so lepi, moderni japonci so grdi, to je čisto dovolj, da se ljudje odločijo za njih. Seveda ni garancije, lahko je kak pežo zanesljiv, ampak statistika pove svoje

Recimo ta. Pa verjamem tudi, da sta peugeot 107 in citroen C1 najbolj zanesljiva pri svoji znamki, ker sta pod šasijo dejansko toyoti aygo.
Default avatar
nenex je napisal/a:
V bistvu je aygo citroen oz peugeot...in ne obratno. Enako je tudi pri tamanjšem kombiju, jumpyju, kjer ima tojota še svojo kopijo.

Moderatorji