Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek Trga se mi srce

Trga se mi srce

Pred slabim letom smo izgubili očeta. V 4 tednih je umrl. Do zadnjega se je vsega zavedal. Umrl je tisti dan, ko sta se z mamo vpričo mene hudo skregala. Mama mu je kot vedno očitala vse mogoče. Od tega da je premalo prigospodaril, do tega da je lolek…….
Njun odnos je kljub očetovemu trudu, bil slab, večinoma zaradi nje, oče se je trudil, ona pa ne.
Sedaj je pri hiši drug moški, midva z bratom sva hvalabogu že od doma, ona pa čisto nora nanj, obnaša se kot zatrapana najstnica on pa je do nje naravnost zloben na čase, celo vpričo nas ji govori grde stvari, ampak mame to ne moti, baje se samo heca. Pri svojih 54 letih (je kar mlajši od mame) ni prigospodaril nič, ima 4 otroke s tremi različnimi ženskami in celih 5 let delovne dobe.
Kar me boli je to, da bo ves očetov trud zamanj, vse življenje je trdo delal, skrbel za naju z bratom, nama s trganjem od ust privoščil različne stvari, zgradil dom……dandanes pa niti domov več ne moreva in tudi nočeva. Veliko strojev in ostalega orodja, ki ga je oče imel zaradi obrti, je že prodal, ali pa uničil in tega resnično ne želiva gledati. Mama leče okrog njega kot čebelica, boš to boš ono, očetu pa zadnje dni ni privoščila niti skodelice juhe.
Žalostna sem, ampak nič ne morem. Samo da sem dala iz sebe.

Ja, res zalostno. Tvoja mati je ena zelo sebicna zenska, z nic spostovanja do drugih. Verjamem, da to, kar se dogaja z njo tezko gledas, a biti tiho je najslabs. Tako kot ona ni sparala tvojega oceta z ocitki, tako tudi ti ne bi smela sparat z resnico. Povej tudi ti njej, kako ti vidis situacijo. cetudi ne zivia vec z njo, si se vedno njena hci. Ko jo bo enkrat ta falot zapustil, pa bo kaj? Prosjacla tebe, da resujes njene stiske?

Ona očeta, tale pa njo… Karma.

nova
Uredništvo priporoča

No, evo ena,ki z besedo ni omenila dediščino.
Povejta materi kaj si mislita. Samo njej.
Najlazje je bit tiho in se umaknit. Brezveze!
Povedat na glas 1x,2x pol pa ne več. Svoje si opravil.
Joj ste eni,ki bi samo jokcali.

Ajde ne seri! Lahko si le srečna da če ze mame nimaš, da si imela vsaj očeta ki te je naučil pošteno živeti od svojega dela.

Kaj torej javkaš za tujim premoženjem?

Pa bo treba se naučit šivat 🙂

Žalostna sem zate, ker vem, kaj preživljata z bratom. Prosim, sprejmi moj virtualni objem namesto očetovega.

S praktičnega vidika: če sta se odpovedala zapuščini v korist mame, je mogoče pametno, da razmislita o pritožbi zoper sklep, če je seveda to časovno še mogoče. Zavarujta vsaj tisti del, ki vama pripada.

Oh, grozno mora biti to, razumem, da se ti para srce. Žal pa nimam zate nobenega pametnega nasveta. Mame žal ne boš spremenila, njene življenjske odločitve so njene in sama mora prevzeti odgovornost zanje. Saj bo prej kot slej treščila na realna tla. Ko si v hudi stiski, ali celo na smrtni postelji, takrat ljudje pokažejo svoj pravi karakter in žal ga je tudi tvoja mama. Povej ji, kaj si misliš o njenem obnašanju, potem pa jo pusti na miru, naj živi kakor ve in zna.
Vidva z bratom očeta ohranita v lepem spominu, cenita njegov trud in se s ponosom spomnita nanj. Ne dovoli, da ti mama in tale novi to vzameta. Vzami si čas zase in za žalovanje.
Ne vem pa kako lahko ta novi moški prodaja stvari, ki jih je imel v lasti tvoj oče. Ne vem sicer za kakšne stroje se gre, ampak vseeno.. Kako je bilo z dedovanjem, kdo je postal lastnik po smrti? Pozanimanjte se o tem, da ne bo na koncu zagonil vsega vašega premoženja s hišo vred. Ja vem kaj bodo rekli monovci, ni vse samo dediščina, bla bla… Ampak, da pa kar neki skorajda tujec prodaja tvojo lastnino in denar obdrži zase, pa tudi ne gre. Pa ne gre se samo za denar, ampak tudi za zapuščino in spomin na tvojega očeta. Jaz bi se borila za tudi preko sodišča, če bi bilo potrebno.
Vse dobro ti želim.

Nič jokcanja in samopomilovanja. Žal ne pomaga. Capajdri povej svoje in prekini stike z njo. Tudi ko jo bo njen luzerski pofukelj načevljal, še prej pa izkoristil, ostani trdna. Takšno babše ni vredno, da bi jo pes poscal. Dediščino po očetu pa le uveljavljaj in to prek odvetnika.


gre za spomin na očeta, jaz bi predmete, ki bi jih želela ohraniti za spomin pobrala.
pa koncev koncev gre tudi za to,da sta vidva dolžna skrbeti za mamo, ko za to ne bo več sama sposobna – in naj se zgodi,da tale novi vse kar je očetovo in mamino zagoni, ker je tak lolek da mu vse to pusti očitno, mama pristane na cesti brez vsega in potem bosta vidva dolžna skrbeti zanjo in za to da bo imela streho nad glavo.
razmislite glede tega tudi in mami to povejta in uredite to pravno,da ne bosta vidva finančno oškodovana – ne samo zaradi zapravljanja mamine dediščine, ampak ker se zna zgoditi,da bo ostala brez vsega ali celo na cesti, in bosta vidva tako primorana skrbeti zanjo in s tem finančno oškodovana za vajin denar, medtem ko se bo tujec pod maminim dovoljenjem z njenim denarjem okoristil lepo.
res mi ni jasno kako lahko on kar sam razpolaga z njenim premoženjem.

hmmm, lep dokaz, da ženske, ki se na stara leta popalijo na malinovce niso čist čiste v glavo. Materi pa kar povej, kakšna kokoš je, kaj pa lahko izgubiš, za take ženske kot je tvoja mati ima edino polarni tukej na tej sceni taprave izraze..

Kaj točno te muči? Življenje mame in očeta ali življenje mame in njenega ljubčka? Ali mogoče dediščina?

Lahko ji poveš, kar ti leži na duši, to je pa tudi vse. Je odrasla ženska, ne tvoj otrok in dokler bo živela v svoji hiši, bo živela tako, kot bo sama hotela pa tudi, če vse proda, uniči. To nisi ti ustvarila, ampak tvoji starši. Živi raje svoje življenje, ko pa bo prišel čas za mamo, pa jo boš pustila na cesti ali pa vrgla v dom. Ne živimo v pravljicah in ziher ima tudi tvoja mama svojo plat zgodbe o tvojem prečudovitem očetu, ker poznam takšne zaslepljene hčerke, ki še na stara leta očete samo hvalijo, pa tudi, če so mamo pretepali in nonstop pili, so rekle, kako je bil oče zlat, mama pa žleht…

Realno prodaja on, mama pa samo na papirju in to brez najine vednosti. Prodala sta za cc 15.000€ stvari. Brat je znorel in zahteval denar, bila je tudi policija in so nas napotili na pravdo. Pnevmatsko kladivo za žičnike in cc 30kg žičnikov v toku, sta prodala za 1500€, resnična vrednost takega stroja pa je 5000€, 1500€ so dali na pogodbo ostalo sta dobila na roke……
Razmišljava o pravdi, razmišljava o pogovorih, razmišljava o vsem mogočem…..

Ne se sekirati za materialne stvari, ki jih je oce pustil za sabo in jih ne bo vec. Oce vama je z bratom dal mnogo vrednejse: vajino vzgojo, ljubezen, cas, vrednote. Tega vama nihce ne more vzeti. Materialne stvari pa vedno na koncu izginejo. In verjemi, ce vaju oce od zgoraj gleda dol, si vsekakor ne misli: kaj mati dela z mojimi predmeti, misli si: upam, da sta moja otroka srecna, naj zivita svoje zivljenje z ljubeznijo in brez sovrastva. Naj pozabita na take malenkosti in zivita svoje zivljenje neobremenjeno.

Moj stric, njen brat, ji je v obraz povedal, da ni vredna piškavega oreha. Ni kuhala, ni pospravljala, prala, to je vse počela stara mama (njena mama), ko pa je umrla, smo za to skrbeli oče in midve, če smo hoteli, da je to narejeno in še veliko je tega, kar bi lahko tu napisala, npr. sama se je hvalila, kako nikoli ni šla na nobeno govorilno uro za naju……

Hvala ti za ta zapis, s tem se tolažim tudi sama.

Moja mama je vse dal drugim. Žal mi je, da nisem ostro nastopila, saj sem kasneje nosila vse breme, ko je obnemogla. Tudi, če ji je bilo pred smrtjo žal, zame to ni nič spremenilo. Prej poskrbi, da se ne bo on samo okoristil, vidva pa kssneje plačevala za mamo.

Kako je s hišo, ste solastniki vsi trije z mamo? V takem primeru lahko tega tipa izselita. Pazita namreč na zakon: po dveh letih skupnega bivanja šteje pred zakonom za partnerja z vsemi pravicami.
Smiselno bi bilo uradno popisati vse nepremičnine in premičnine v hiši, ker ste v primeru, da ste solastniki hiše, tudi solastniki vseh in vsakega predmeta v njej.


A ko bo mami povedala 1x, pa 2x, potem pa ne bo več žalostna za očetom?
Bog je pa pamet res po drobtinah delil.

New Report

Close