Starševski čvek

Mladi voznik z Audijem in nesreča v Lj

Default avatar
Objesten izsiljevalski mladi voznik, v Audiju, ki prevozi rdečo luč, vsi v vozilu pa neprivezani, ker drugače niso frajerji. Pa še ni bila LJ registracija -torej zavozil v rdečo na svojem semaforju, v nedomačem mestu. Upajmo, da ga bo izučilo za celo življenje:

https://www.24ur.com/novice/crna-kronik ... ljani.html
Default avatar
Ali mulec z Audijem skozi rdečo, umre dekle in potem vse tiho je bilo.
Default avatar
včeraj zvečer je napisal/a:
čak mala ... trčili sta dve osebi in od tega 5 poškodovanih ???
btw: registraka oznaka ni veza na kraj bivanja lastnika.
Je zelo in imeti tablico drugega registreskega območja
Default avatar
Mislim, da je tole kar kar družinski audi, takega si mladci ne kupujejo, gre za a2. Torej ga je dobil doma na posojo.
Default avatar
včeraj zvečer je napisal/a:
Ni bil pijan, morda nevajen vožnje po Ljubljani, spregledal semafor, marsikdo od starih šoferjev še zmeraj ne vozi pripet, na žalost, ja, verjetno res malomarnost, ampak nisem pa ravno, da se pa zdaj kar vsako nesrečo z mladimi vozniki oklasificira kot objestnost. Niti hitrosti verjetno ni kaj prida prekoračil, saj bi potem prav gotovo bilo napisano. In obešat se na neko rajnglo od avdija, ki je tako stara, da te senzorji za varnostni pas ne spravljajo ob živce, je pa tudi bolano. A kaj zdaj, naj vozi dvajset let starega kliota, da ti ne bo šlo v nos? Ubogi fante, ni mu lahko. Nobenemu ni, ki se zgodi kaj takega.
Default avatar
De Bil En TM je napisal/a:
Trčili sta dve osebni VOZILI (ne dve osebi).
Audi A4 je 4 sed, Hyundai Tuscon je 5 sedežno vozilo. Skupaj bi lahko bilo 9 oseb, plus potencialna kolateralna škoda, če zbijeta pešca, kolesarja itd.

Tablice pa ne menjajo ljudje zato, ker je manjši strošek. Glede na to, da je Audi A4 že v osnovi poceni (se ga dobi od 2000 EUR naprej), dokaj logično.
De omnibus disputandum..
Default avatar
od mame je napisal/a:
Audi A4 je neuspeli model in so ga predčasno ukinili v l.2005.. rabljeni se tako dobijo od 2000 EUR naprej.
Edini, ki kolikoroliko držijo ceno so 3L verzije (1.2 Tdi), vendar kasnejši model s 40l tankom (prvi so imeli le 20l tank).
Razlog za ukinitev je bil poleg mnogih problemov, predvsem aluminij, ki se je podražil (zaradi velikega povpraševanja po letalih v Aziji).

Paradoks je, da če bi Audi zdržal do konca modelnega leta, bi se prelevil v potencialno uspešnico, ker so potem udarile visoke cene goriva in recesija (so bili naenkrat zelo iskani na tržišču rabljenih).
De omnibus disputandum..
Default avatar
Stepni_Volk je napisal/a:
beri link / objavo, predno kokodakaš
Default avatar
De Bil En TM je napisal/a:
Če bi se manj ukvarjali s “Kokodakanjem”, bi lahko že v osnovi prebrali: “Na križišču Dunajske in Linhartove ceste v Ljubljani sta v sredo trčili dve osebni vozili.”
De omnibus disputandum..
Default avatar
De Bil En TM je napisal/a:
Registrska je še kako pomembna, ker mladunče ni bil domačin, torej pride v veliko mesto, pa misli, da lahko v Ljubljani na semaforjih v rdečo izsiljuje. Pri njih v domačem kraju pa niprer ob pol osmih zvečer ni skoraj nobenega na cesti..... Tudi ne pozna pasti prometa velikega mesta, čeprav nisli, da jih.....Oznaka ni LJ, se razbere s tablic belega Audija.

Sicer pa, gre za objestnost za volanom, vozit v rdečo na svojem semaforju, ko dobi mladina ( ponavadi štunedtarija) avtočke od domačih ( mamica ali tatko dasta), pa se preserava v mestu, kjer naprimer študira, ali pa samo pride žurat med tednom sedaj poleti v LJ. Doma tega ne počne, v LJ si pa to upa naredit.
Default avatar
včeraj zvečer je napisal/a:
če ljubljančan kupi star avto, ki je še registriran recimo od korošca. Potem lahko obdrži tablico in bo imel in vozil avto s tablico sg, čeprav je v resnici ljubljančan.
Tako tudi za te mladce ne moreš trditi,da niso ljubljančani, zgolj na podlagi tablice. lahko da res niso, lahko pa da so popolni ljubljančani.
Default avatar
ne razumeš očitno je napisal/a:
Ljubljančan lahko kupi avto recimo v Kopru ali Mariboru in ga takoj tam registrira in ima KP ali MB registracijo. Tega tudi še mnogi ne kapirajo.
Če pa lahko obdržiš staro tablico od prejšnjega lastnika, pa nisem čisto prepričana.
Default avatar
ne razumeš očitno je napisal/a:
Si v zmoti. Tablice gredo na uničenje - jih ne more zadržat ne stari, ne prevzet novi lastnik... Samo toliko, tebi v vednost.
Default avatar
Stepni_Volk je napisal/a:
Audi A4 ukinjen 2005?

https://www.audi.si/a4
Default avatar
ti ne razumeš in si v zmoti je napisal/a:
Igzekli. Če se ti pa zazdi, da bi kot rezident mesta Ljubljane imel KP tablice pa ni problema in lahko avto registriraš s KP tablicami. ;)
Default avatar
ti ne razumeš in si v zmoti je napisal/a:
Sem lastnica avtomobilov že cirka 30 let, pa prvič slišim, da gredo tablice obvezno v uničenje. Vedno sem jih pustila na avtu in vedno sem obdržala tablice drugega avtomobila, ki so že bile na avtu. Še v življenju nisem dala tablic na uničenje.

Tablice skratka nimajo zveze s krajem bivanja. Ne glede na to, ali gre za Ljubljančana, mora znati izpeljati semaforizirano križišče, če le ima izpit, saj taka višja znanost pa to spet ni. Rdeča po vseh slovenskih mestih pomeni stop in nič drugega.
Glede na to, da je bil voznik v audiju neprivezan in enako njegovi sopotniki, pomeni brezobzirnost najvišje stopnje. Verjetno to ni bil njegov prvi prekršek in verjetno vozi daleč od zglednosti.
In kaj mislite, kako je voznici terenca, da je speštala dva mlada človeka, čeprav ne po svoji krivdi?
Default avatar
BTDT je napisal/a:
Pa na čem sta vidva?
Default avatar
od kdaj pa to je napisal/a:
Tu ne gre za brezobzirnost mladcev, ampak za mentalno meglo.
Če daš skupaj to, da nihče ni bil privezan in objestno vožnjo na cesti mislim, da je mladec za volanom uspešno dokazal, da mentalno ni sposoben za voznika avta.
Default avatar
od kdaj pa to je napisal/a:
Kdaj si nazadnje registrirala avto?
Default avatar
od kdaj pa to je napisal/a:
Lej, jaz sem želela od svojega starega svotmobila, ki sem ga prodala, tablice dat na svoj novi avto leta 2016 ( je bila ravno ena cifra, podobna mojemu roj. dnevu), pa so rekli ni možno. Upravna enota LJ.... Pa tudi novi lastnik mojega starega vozila je moral dat nove tablice, ni vzel starih, ker jih ni mogel. Ne vem, a ne živiva torej v isti državi?