Forum.Over.Net

Starševski čvek

Prepogosti spolni odnosi za zanositev?

Default avatar

veselka

S partnerjem imava relativno visok libido in visok nivo medsebojne kemije, temu primerno precej pogosto seksava (povprečno 2x dnevno). Odločila sva se za naraščaj, pri čemer se nama ni zdelo pomembno spremljanje plodnih dni ipd., saj se praktično nikoli ne zgodi, da bi kak dan povsem spustila. Nakar mi kolegica pove, da prepogosti spolni odnosi za zanositev tudi niso ok. Je to res in zakaj? Bi morala vsaj v času plodnih dni poskusiti biti nekoliko bolj vzdržna? Starši, kako pogosto ste seksali, ko ste planirali otroka?
Default avatar

Zalivalka

Bolj pogosto kot te zaliva, večja možnost je za zanositev. A ni logično, več kot je semena, več je možnosti, da kaj zraste.
Default avatar

Zalivalka

Zalivalka je napisal/a:
Aja, še to. Srečna ti, 2 x na dan ;-)
Default avatar

Zzt667

Kolegica nima pojma. Srečen tvoj mož....
Default avatar

Barca

Vtipkaj dozorevanje spermijev in beri...
Default avatar

veselka

Barca je napisal/a:
Žal bolj malo najdem, ampak če prav razumem, ima kolegica v bistvu prav?
Default avatar

Barca

veselka je napisal/a:
Recimo viewtopic.php?t=937239
Odnosi vsak dan oziroma večkrat dnevno pa ne prispevajo k večji verjetnosti zanositve, celo obratno, lahko se spermiji tako "razredčijo", da je možnost zanositve celo zmanjšana.
Default avatar

ne morem verjet

veselka je napisal/a:
Jaz ne morem verjet, da bi bilo to res? Tudi če je manj spermijev v enem izlivu, jih je suma sumarum v tebi ravno toliko?

Nekako dvomim, da bi imel kdo težave z zanositvijo zaradi prepogostih spolnih odnosov, verjamem pa, da le-ti ne pripomorejo k zanositvi nič več kot naprimer enkrat na dva dni.
Default avatar

Vagabund

Kvaliteta pred kvantiteto. Čist enostavno. Ko gredo ženske v umeten postopek in mora moški spustit v lonček, se svetuje tri dni nič seksa in nič igranja sam s seboj.
Ne rečem, da ne boš zanosila, če veliko seksaš, ampak pripomore pa to nič. Mogoče poskusi spremljat svoj plodni koledarček in na plodni dan vstopit v odnos z dvema, tremi dnevi vzdržnosti. Moje mnenje je, da verjetno večja možnost takojšnje zanositve.
gospod Vagabund Vaga Stručnjaški,
prof. dr. vesoljske in mravljične znanosti univerze Kohomologoribalus,
diplomiral iz novega človeškega organa Malina Felicus, doktoriral iz nožnih prstov medvedjih šap
Default avatar

suma sumarum je res

Suma sumarum je količina semena verjetno res enaka, vendar je v plodnih dnevih manjša, to pa je potem manj ugodno za zanositev.
Čeprav, po mojem zaenkrat ni treba sprejemati ukrepov, če niti ne veš, kako hitro se vama bo prijelo. Vidva se ne pustita motit, če pa po pol leta še ne boš zanosila, pa začni spremljat plodne dneve in pred tem naj fant ne doživi izliva (spolne odnose imata pa vseeno lahko).
Default avatar

ne vem če no

Vagabund je napisal/a:
Punca ne govori o tem, da bi seksala pogosteje, da bi pripomogla, ampak da bi rada obdržala njun običajen tempo. In več kot očitno je, da ima moški, ki želi s svojo partnerko večkrat na dan občevati, visok nivo testosterona. Primerjava z dajalci semena ni smiselna, saj oni v ta lonček ne bojo spustili vseh izlivov v tistih treh dneh, če je le-teh več, kajne?

Jaz bi svetoval da enostavno uživajta, tako kot prej. Poskušajta v tistih dneh pred ovulacijo, vsaj kak dan, seksati le 1x dnevno (če je dvakrat povprečje, verjetno kakšen dan seksata tudi le 1x, kar bi moralo biti potem povsem izvedljivo). Ne vidim smisla, da bi moški z visoko stopnjo testosterona, skušal biti nekaj vzdržen, sploh pa ne tri dni, ko bi verjetno svoj izliv že spuščal pod kakim tušem medtem ko se njegova ženska smili sama sebi, ker ne dobi...
Default avatar

Vagabund

ne vem če no je napisal/a:
No, jaz sem razumel da sprašuje, če to res lahko ne pomaga pri zanositvi. Sicer nisem kakšen ekspert v tej temi, ampak splošno navodilo stroke pri umetnih je, da se moški prej tri dni zadrži. Pa bo že nekaj na tem.
Ne rečem pa, da ne bo zanosila s toliko odnosi.
gospod Vagabund Vaga Stručnjaški,
prof. dr. vesoljske in mravljične znanosti univerze Kohomologoribalus,
diplomiral iz novega človeškega organa Malina Felicus, doktoriral iz nožnih prstov medvedjih šap
Default avatar

bibi12345

Midva nisva nič spreminjala ritma (v povprečju) 5x na teden, pa se je prijelo v 1. mesecu. Pa tut nič nisem spremljala plodni/neplodni dnevi. Mislim, da je najboljše, da se ne obremenjuješ, sprostita se in se bo prijelo. Otroka se nikoli ne da čist splanirat oz. iz izkušenj znancev vidim, da tisti, ki so bolj načrtovali so imeli večje težave (psiha naredi svoje).
Default avatar

Polna luna

veselka je napisal/a:
Pušenjak pravi:
Zato priporočam spolni odnos okrog ovulacije vsaj vsaka dva dni, kar pa je že v "razponu 3x tedensko". Odnosi vsak dan oziroma večkrat dnevno pa ne prispevajo k večji verjetnosti zanositve, celo obratno, lahko se spermiji tako "razredčijo", da je možnost zanositve celo zmanjšana.
viewtopic.php?t=937239
Default avatar

Butl TM

šparajta se do 29.02. --- vsakič ☺
Default avatar

Tudi to

Polna luna je napisal/a:
Tudi to pravi:
Spoštovani,

spolni odnosi na 2 do 3 dni so minimalna, ne optimalna zahteva. Lahko imate seveda odnose tudi večkrat dnevno, pa zato verjetnost zanositve ne bo nič manjša - pa tudi nič večja ne.

viewtopic.php?t=8003162
Default avatar

Na izii

Če logično pogledaš, večkrat ko seksaš, redkejša je videt sperma - manj oz. šibkejši oplojevalci so...
Default avatar

pri neplodnih

S temi mislimi se ne bi ukvarjala prvih nekaj mesecev želje po zanositvi, šele če v pol leta ne bi zanosila. Ob prvem obisku ginekologa tudi napovej, da želita zanosit in da se to v prvega pol leta recimo ni zgodilo. Gre za nepomembno zaznambo v karton, ki dobi svojo težo, če ne zanosiš tudi v naslednjem letu. Predlagana je vzdržnost vsaj tri dni, kot so meni na začetku povedali, kasneje še več, ampak res se s tem nikakor ne obremenjuj, temveč prepusti naravnemu ciklu. Zaenkrat se lahko prijateljici samo nasmejiš in uživaš naprej
Default avatar

ne čisto tako

pri neplodnih je napisal/a:
Si pozabila malo na leta, ki so tudi ključna pri tem. kaj je nepomembna zaznamba in kaj ni. In kako dolgo se čaka za ukrepanje.
Default avatar

milaa

Me čudi odgovor dr. Pušenjaka, za katerega sem prepričana, da je velik strokovnjak. Zgleda, da si pri tem vprašanju stroka ni enotna.
Moja prijateljica je imela težave z zanositvijo, pa ji je njena zdravnica naročila vzdržnost vsaj tri dni pred ovulacijo.