Forum.Over.Net

Politični čvek

Muslimani

Default avatar

Hdksjfk

Pozdravljeni,

Ni mi pri muslimanskih zenskah jasno, zakaj so ene vedno povite v tiste obleke ene pa normalno oblecene, pa so tudi verne in molijo.

Kaj to v njihovi kulturi pomeni, ce se povija in kaksen znak je to, da povija se hcerko ca 12 let staro?
Default avatar

Replika

Znak krepostnosti, tako kot pri nas tiste, ki so vsak dan že on šestih pri maši.
Ekstra goreče vernice bi se temu reklo.
Default avatar

Replika

Mehanik1 je napisal/a:
Močno dvomim, da se popolnoma same odločijo za to.
Default avatar

mentalna_sirota

Replika je napisal/a:
Vse svoje življenje živijo v okolju, kjer je to normalno in "standard". Tako so se oblačile njihove prednice, tako se oblačijo prijateljice ... Ja, gotovo je tudi tam kaka "individualistka", ki bi se oblekla drugače, a ji pač ni omogočeno.
Ampak verjamem da je tudi pri nas kaka "individualistka", ki bi se brez problema gola sprehajala po Ljubljani, pa ji tudi ni dovoljeno (čeprav, roko na srce, s tem ne bi nikogar ogrožala/mu škodovala), neke družbene norme pač obstajajo.
Default avatar

mentalne sanje

mentalna_sirota je napisal/a:
prednice so se tudi pri nas oblačile drugače. Pa privat se te vernice tudi drugače oblačijo.
Dejstvo je, da se tako morajo oblačiti v muslimanskih državah, ker moški (možje, bratje, očetje, diktator, ki je na oblasti) tako zahtevajo. V Evropi se tako oblačijo iz enakih vzrokov.
Ena pa preprosto zato, da zakrijejo grdoto. Priznam, da mi je iz zadnjega razloga zadeva kar blizu in slej ko prej bo tudi meni pingvin oprava prišla zelo prav.
Default avatar

Replika

mentalna_sirota je napisal/a:
Mislim, da je golota skrajnost, kaj?
Imaš tudi pri nas krepke nianse v oblačenju, od širokega opletajočega krila skoraj do tal, ohlapne majice in sandal brez pete, do mini oprijete oblekice z bleščicami in 20 cm pete s patformo vred. Tako je tudi pri njih. Od nindže z režo za oči, do ohlapno zavezane rute in sicer normalne obleke.
Default avatar

islamo fašizem na pohodu

Tako je to ja z islamom, to je skrajno fašistična ideologija, ki se nezadržno širi.
Default avatar

ext

Hdksjfk je napisal/a:
Če bi ti nekdo plačeval 500 evrov na mesec, se ti ne bi?
Default avatar

mentalna_sirota

Replika je napisal/a:
Seveda je golota skrajnost. A se verjetno strinjaš, da so med nami osebe, ki bi hodile gole okoli - če bi bilo to družbeno sprejemljivo. Torej so v vseh družbah pravila. Nekje (npr.pri nas) ohlapnejša, drugje (npr. Saudska arabija) bistveno ožja. A tudi na drugem koncu, npr. v Vatikanu, stavijo na to, da naj bo ženska pokrita :-(
Default avatar

ne bi vedela

mentalna_sirota je napisal/a:
A bejž, a si na monu prebral. Ne smeš vsega verjeti, ampak glede na nik ti ni za zameriti, če ne ločiš med podtikanji, hecom in resnico. Sej bo. Bomo poskrbeli zate.
Default avatar

fedg

Če čist tko, iz izkušenj pogledam, kar vidim tule na Jesenicah - kaj pa je eni mladi priseljenki dat gor ta kovter? Nima službe, nima šole, jezik zna ali ne zna, otrok, dva, trije, tam pa dobi mesečno rento za to, da je ovita. Najlaže zaslužen denar. Še celo malo je takih, ki jih v to prisili mož, še manj takih, ki se zato odločijo same zaradi vere.
Default avatar

Mehanik1

mentalna_sirota je napisal/a:
Bolj bednega posta ne mores napisat. Ali si debil ali ******...naivnež dvomim.
Te, ki se zdaj zakrivajo, si jih včeraj videl v miniču, da riti ni pokrilo, z joski na pladnju itd....velik del teh. Pa tudi ne nosujo vsakdan rut.....za v šoping se babe zarutajo, zvecer jo vidis v diskacu napol nago.
Prav tako njihove prednice niso bile nic zarutane. Tiste, ki prihajajo iz bivse juge ( bosna, kosovo, zahodna makedonija) so bile v casu juge kar lepo normalno oblecene, tudi matere in babice. Prav tako tiste iz kakih arabskih drzav, turčije, irana itd....po drugibsvetovni vojni je ves svet šel naprej v sekularizacijo družbe...po letu 80 pa se je spet začelo radikalizirati in zdaj sno tam kjer smo.
Te, ki danes nosijo rute ali se kaj bolj orto, so za to plačane alinprovocirajo okolico. Vera nima pri tem čisto nic, ker 99% teh bab mošeje še videlo ni od znotraj.
Default avatar

mentalna_sirota

Mehanik1 je napisal/a:
Oprosti, sedaj mi pa ni jasno o čem debatirava. Naslov teme je "Muslimani". Iz tvojega posta pa nekako sklepam, da pišeš o "naših" slovenskih dekletih (ki so seveda tudi lahko muslimanke). Ok, moj post je bil vsekakor o muslimankah v tradicionalnem muslimanskem okolju (bivši Otomanski imperij npr.).
V mojem okolju tu v sloveniji pa nimam mnenja ker pač v moji okolici tega nisem zaznal - v našem kraju pač še nisem videl ženske ki bi jo glede na oblačila lahko označil za muslimanko.
Default avatar

Imam vpogled

Muslimanke so tretja generacija tu. Otroci, ki so se tu rodili, hodili v vrtec in se izšolali.
Žal ti lahko povem, da žene mojih turških in ostalih kolegov ne smejo hoditi v službo, pozdraviti na cesti, se kopati...
Ne vse žene, veliko njih pa.
Default avatar

nemški mediji

Dejansko nekatere provocirajo. Pred kratkim je na WDRju bila oddaja podobna slvoenskemu polnočnemu klubu, kjer so govorili ravno o tematiki muslimanskih priseljencev. Turkinja, ki je rojena v Nemčiji, odrasla tukaj z "modernimi" starši, se izšolala za učiteljico in sedaj poučuje na nemški šoli v Berlinu, se je pri 22 letih "odločil", da bo začela nositi ruto okrog glave. Njena mama in babica je nista nosili niti v Turčiji, niti po preselitvi v Nemčijo.
Vera?
Default avatar

Desiderius_da_Pietri

Zakaj se zahodna dekleta in ženske podvržejo vseh vrst tretmajev, da bi bile videti čimbolj podobne lepotnemu idealu? Zaradi družbenih norm. Povsem diametralno nasprotno a kvalitativno enako velja za muslimanke v tradicionalnih oblačilih.

Če si izposodim besednjak kolegice replike, gre za dve plati istega kovanca.
________________________________________________________________________________________________________
» Respect My Existence or Expect My Resistance! « (Kdo sem?)
Default avatar

musle pa ne

Desiderius_da_Pietri je napisal/a:
Daleč največ plastičnih operacij babnic je v muslimanskih državah, ker mora baba pa biti zrihtana za moža. Samo okoli ne sme hoditi, ne more se ukvarjati s športom......
Default avatar

Replika

Desiderius_da_Pietri je napisal/a:
Kolegica replika je mnenja, da pri rutanju ne gre za lepotni ideal, ampak za znak podrejenosti moškemu, popolnoma enako, kot je bilo to v krščanstvu, od koder so muslimani zadevo skopirali. Tusi pri naših klenih , tradicionalnih kmečkih družinah ženske brez rute na glavi po poroki nisi več videl, v cerkvi pa itak ne.
Družbena norma, ali moška komanda?
Ali pa je po tvoje to itak eno in isto?
Default avatar

Desiderius_da_Pietri

nemški mediji je napisal/a:
Zatekanje k tradiciji do te mere, da zaide v fundamentalizem, je pričakovana posledica v primeru odsotnosti trdnega kulturnega temelja. Ženska, ki noče biti kos mesa se tako zlahka identificira s svojo tradicijo in se deklarira kot muslimanka. Ne zato, ker bi gojila močna verska prepričanja, temveč zato, ker ji trenutno zahodno okolje ne daje ustrezne alternative. Polarizacija med feministkami na eni in silikonskimi obešalniki na drugi ni nekaj, kar bi ponujalo trdno oporo onim, ki jim absurdi skrajnosti niso blizu.
________________________________________________________________________________________________________
» Respect My Existence or Expect My Resistance! « (Kdo sem?)
Default avatar

Ama de casa

Desiderius_da_Pietri je napisal/a:
To se dogaja zato, ker vsi ti spreobrnjeni potomci priseljencev novih dežel ne čutijo kot svojih. Ne pripadajo deželi, ne pripadajo tam živečim ljudem, iščejo sebi enake, če to pomeni ruto na glavo, pa naj bo. Še majhna žrtev v zameno da "pripadajo". Naslednji prosim ;)